Hololens – új távlatokat nyit a sportesemények megtekintésében

A minden évben megszokott Super Bowl sporteseményre várva, mely során az amerikai futball két legerősebb csapata fogja összemérni az erejét és tudását, a Microsoft vállalat úgy döntött, hogy meglepi rajongóit egy formabontó, nem mindennapi reklámfilmmel. Ebben a videóban, melyet egyenesen a meccs során fognak bemutatni, a nézők meglátják, hogy mennyire változtathatja meg egy Hololens garnitúra az emberek hozzáállását az otthon nézett televíziós sportközvetítésekhez.

hololens

A Super Bowl az utolsó meccs, melynek győztese a Nemzeti Futball Liga (NFL) bajnoka lesz az USA-ban. Önmagában a meccs és az azzal együtt járó események, rendezvények hosszú évek óta tulajdonképpen nemzeti ünnepi eseménynek számítanak az USA-ban. A sportesemény közvetítése során bemutatott reklámfilmek közé bekerülni pedig  bármely óriásvállalat dédelgetett álma. A Microsoft természetesen nem tudta figyelmen kívül hagyni ezt az eseményt, azonban az a tény, hogy a vállalat az NFL egyik fő szponzora, nyomatékosította ezt a döntést.

Szóval, hogyan is változtathatja meg a Hololens a hozzáállásunkat a tévében nézett sporteseményekhez? Elsősorban, ahogyan azt a Microsoft mérnökei állítják, az adás képét tulajdonképpen akár a szobánk falának egész hosszában szétnyújthatjuk. A berendezés követni fogja a minket érdeklő játékosokat, demonstrálni fogja a három dimenziós grafikonokat és eredménytáblázatokat, vizuálisan különböző fontos információt fog megjeleníteni, de még a stadion teljes 3D-s modelljét is megépíti akár az íróasztalunkon. Arról már nem is beszélve, hogy a szobánkba beronthatnak bármely pillanatban a sportolok életnagyságú virtuális másolatai. Tekintsék meg a videót és bizonyosodjanak meg maguk is róla.

https://www.youtube.com/watch?v=oKqzeoMCU0c

Az első kiadása a futurisztikus Hololens garnitúrának nemsokára elérhető lesz a fejlesztők számára 3000 USD áron. Arról, hogy mikor kerül forgalomba, egyelőre nincs biztos adat.

Share