Gyorstöltés technológiája okostelefonokhoz – az OPPO nagy dobása

Az OPPO háztartástechnikai készülékeket gyártó, kínai vállalatot 2004-ben alapították meg. Azóta a cég a hordozható elektronikai eszközök piacára is betört, többek közt az okostelefonok közé. Feltehetően Ön nem rendelkezik ettől a gyártótól származó okostelefonnal vagy tablettel, de a közeljövőben minden bizonnyal egyre többet hallhatunk róluk. Hiszen az OPPO mérnökei folyamatosan fejlesztenek és készek megosztani velünk a különböző téren elért eredményeiket. Hogy tetszik Önnek például az okostelefonjának teljes feltöltési lehetősége kevesebb, mint 10 perc alatt?

Gyorstöltés az OPPO-tól

Az MWC kiállítás keretein belül az OPPO vállalat bemutatta a SuperVOOC technológiát, amely lehetővé teszi a hordozható készülékek töltési idejének sokszoros csökkentését. Ezt látványosan demonstrálta  a cég munkatársa, a sajtóbemutatója során. Kezébe vett egy teljesen lemerített, fémkeretes okostelefont (valószínűleg egy bizonyos prototípust), rákapcsolta a töltőegységre és elkezdett beszélni az adott technológiáról a jelenlévőknek. Az elbeszélésének ideje alatt, amely 10 percnél is kevesebb ideig tartott, a 2500 mAh kapacitású akkumulátor nulláról 100%-os szintre töltődött fel.

A fejlesztői állítása szerint a SuperVOOC technológia akár egyszerű microUSB kábellel, akár USB Type-C kábellel képes működni. Emellett az OPPO okostelefon töltési sebessége meghaladja a hasonló, QuickCharge 3.0 technológiáét, melyet előzően a Qualcomm vállalat mutatott be. Az amerikai gyártónak 80%-ra sikerült feltölteni a hordozható eszközt kb. 35 perc alatt. Az OPPO képviselői azt állítják, hogy a technológia piacra kerülésének idejére sikerül a folyamatot ehhez képest is felgyorsítani. A gyorstöltés titka, ahogy azt a mérnökök mondták, a különleges algoritmusokban rejlik, illetve a berendezés egyenesen az akkumulátorral történő munkavégzésének, a folyamat katalizátoraként az akkumulátor csökkentett hőmérséklete szolgál.

Modern hordozható eszközeink talán leginkább gyenge pontja a viszonylag alacsony akkumulátoridő. Ennél fogva a gyorstöltés lehetősége minden mobileszköz felhasználó számára egy kivételesen érdekes téma. Várjuk a technológia megjelenését a piacon, rendszeres olvasóink addig is tájékozódhatnak a fejleményekről oldalunkon.

Share