A Microsoft megszünteti a Skype támogatását a Smart TV készülékeken

A Microsoft a minap bejelentette, hogy felfüggeszti a Skype alkalmazás támogatását az otthoni tévékészülékekben. Ez a változás 2016 júniusában várható. Ezek után a Microsoft nem tervezi újabb frissítések kiadását ehhez a szoftver termékhez. Jelenleg tulajdonképpen minden Smart TV tulajdonos (még) letöltheti a Skype alkalmazást tévékészülékére és társaloghat az ismerőseivel, rokonaival (természetesen ha a készülék a Hálózatra van kötve). Sok okostévé felhasználó ezt is teszi világszerte.

A Microsoft felfüggeszti a Smart TV Skype támogatását

Attól függetlenül, hogy a hír sokakat nagy meglepetésként érhet, a redmondi vállalat sietett megmagyarázni a hozott döntését. Azzal érveltek, hogy a Skype jelenléte a tévékészülékeken teljesen értelmetlen, mivel a legtöbb felhasználó már telepítette a szoftvert okostelefonjára, asztali számítógépére, táblagépére, és egyéb hordozható eszközeire.

„2010 óta a Skype különleges lehetőséget nyújt a társalgásra, lehetővé téve némely gyártó Smart TV-in keresztül a rokonokkal való kapcsolattartást. Azonban néhány év elteltével, a felhasználók Skype-hoz való hozzáállása némiképp megváltozott. Többségükben áttértek a program használatára mobil készülékeiken, beleértve azokat is, amelyeket otthonukban használnak”, – jelentette be a Microsoft.

„Azt szeretnénk, hogy felhasználóinkat azokon a platformokon érjék a legjobb tapasztalatok a program használatától, melyeket a leggyakrabban használnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy erőfeszítéseinket ezeken a platformokon összpontosítjuk, mindemellett a lehető leghosszabb ideig megőrizve a Skype kulcsfunkcionalitását a tévékészülékek számára”.

Azonban még ha a Skype támogatása a Smart TV-ken júniusban megszűnik, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a felhasználók többé nem fogják tudni használni a szoftvert az adott platformon. A szoftver óriás bejelentette, hogy minden a tévékészülékek gyártóitól függ. Lehetséges, hogy sokan azonnal lemondanak a Skype-ról, miközben egyéb gyártók még elérhetővé teszik a szoftvert egy bizonyos ideig.

Ezen kívül, egy biztos: ha az Ön készülékére már telepítve van a Skype, akkor a tévékészülék gyártója nem tudja azt törölni. Önnek továbbra is lehetősége lesz a külvilággal való kapcsolattartásra az adott szoftver által, azonban többé nem fog újabb frissítéseket kapni. Mindettől függetlenül biztonsági megfontolásból, előbb vagy utóbb, sokan úgy is le fognak mondani a tévés Skype-ról.

Share