VE fülhallgatók – a legolcsóbb minőségi hangzás

Nem lehet tudni, hogy olvasta-e a „Piknik” című művet a Venture Electronics alapítója, Strugackih, nem valószínű, azonban precízen követi az abban lefektetett elvet. Kissé átfogalmazva, mondhatjuk: „a tökéletes hang mindenkinek, majdnem ingyen, és mindenki jól jár”. Így jött világra a VE Monk fülhallgató, mely tulajdonképpen „felrobbantotta” a közösséget csodás hangminőségével. A költséghatékonyabb modellen kívül a vállalat bemutatott két drágább modellt is: az Asura-t és a Zen-t. Az utóbbi még nem jutott kezünkbe, de az Asura-t már szemügyre vehettük, így beszámolhatunk róla is.

VE monk fülhallgató

Tulajdonképpen mennyibe is kerülhet egy fülhallgató, melynek a hangzását nem kell folyamatosan „hát, de legalább olcsó” mantrával mentegetnünk? Az utóbbi időben ez az ár 30 USD, azaz olyan 8-9 ezer Forint körül mozog. Persze, ennek az árkategóriának a fülhallgatói még tele vannak hiányossággal, azonban ez nem zavar minket a kellemes zene élvezetében. A VE vállalatnál gondoltak egyet és ezt a számot hatszorosával csökkentették. Igen, egy 5 dolláros fülhallgatóval manapság nem igazán lehet meglepni senkit. Kínában tonnaszámra készülnek az olcsó tömegcikkek, azonban egy zenekedvelőnek az ilyen modellek hallgatása majdhogynem fizikai fájdalmat okoz. A VE fülhallgatók kiválósága nem is az árukban keresendő, hanem a hangminőségükben, mely igazán jónak mondható. Egyértelmű, hogy az alacsony ár elérése érdekében a cég „lekaszált” róla majdnem mindent: a csomagolástól a kiegészítőkig. A házhozszállításuk sem ingyenes, ami növeli az árat, a hivatalos áruházukban az AliExpress-en 8 dollárért rendelhetjük meg a Monk-ot. Ha találunk boltot, ahol forgalmazzák, ott valamivel még drágább lesz, bár minden bizonnyal akkor kapunk rá garanciát is.

VE Zen

Természetesen a több tízezer darab szuperolcsó füles eladásán nem lehet sokat keresni, ezért a Venture Electronics kiegészítette a modellsorát még két fülhallgatóval. A középkategóriás Asura-t kb. 80 USD áron kaphatjuk meg, míg a Zen modellhez 150 USD-ért juthatunk hozzá a Világhálón. A Monk modell ebben az esetben tekinthető úgymond „próbamodellnek”, amely lehetővé teszi a minőségi zenehallgatásra való szükségletünk felmérését. Amennyiben az magas – várnak minket a VE drágább modelljei.

Share