A Microsoft bemutatta a holografikus teleportáció technológiáját

A fejlesztői változata a HoloLens optikának már elérhető a szoftverfejlesztők számára „névleges” 3.000 USD áron. A Microsoft vállalat folyamatosan meglep minket újabb és újabb elképzeléseivel a jövő technológiáit illetően. Jelen esetben, például, a holografikus teleportáció folyamata került bemutatásra a nézők számára. Egyszerűbben mondva, a beszélgetőpartner térbeli képének a továbbítása, reális időben történő szkennelésével és 3D-modell ráfeszített textúrák általi létrehozásával.

Holoportáció 1

Igazán jól néz ki a dolog, azonban figyelembe kell venni, hogy csak abban az esetben lehetséges egy ilyen trükk megvalósítása, ha kettő, speciális kamerákkal felszerelt helyiséggel rendelkezünk. Jelenleg a „holoportáció”, ahogyan maguk a fejlesztői nevezik, megvalósítása lehetetlen, drága kiegészítő berendezések nélkül. De a Microsoft kutató laboratórium berkein belül a mérnökök azon elmélkednek, hogyan tudnának valami ehhez foghatót kivitelezni a jövőben a HoloLens felhasználói változatában.

A leginkább kellemes benyomást az teszi, hogy a párbeszéd részeit vagy egészét rögzíthetjük a számítógép merevlemezén, ezzel megörökítve azokat és lehetővé téve a 3D felvételek jövőbeni visszatekintését. Ez nem csupán egy videó. Ön minden irányból láthatja az eseményt, tulajdonképpen bele helyezve magát, minden egyes embert körbejárhat, illetve a 3D-modelleket kicsinyítheti és nagyíthatja egyaránt. (Egy bizonyos ponton nekünk már-már úgy tűnt, hogy a Microsoft mérnökeinek sikerült létrehozni a „Csillagok Háborúja” filmekben látható technológiát.) Hogy mi vár a „holoportációra” a jövőben és nem marad-e a technológia kizárólag a fejlesztői számára elérhető – megmutatja az idő.

Share