Xiaomi MI Pad 2 – a kompakt és igazán okos táblagép

Rendszeres olvasóink már megismerkedhettek a Xiaomi vállalat egy-két érdekes készülékével. Ma a Xiaomi Mi Pad táblagép második generációját kaptuk meg áttekintésre. Úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk eldönteni, megérdemelten kapta-e ez a kütyü a 2016-os év hordozható készüléke címet. Azonnal kiemeljük, hogy a gyárilag telepített Windows 10 ezt a tabletet egy teljes értékű számítógéppé teszi, ha csatlakoztatjuk a szükséges kiegészítőket.

Attól függetlenül, hogy a mi kezünkbe a táblagép Windows-os verziója került, Önök hozzájuthatnak a Mi Pad 2 Android operációs rendszeres változatához. Ezért, ha Ön nem híve a Microsoft termékeinek, még ne szakítsa meg a cikk olvasását.

A táblagép két változatban érhető el – 16 és 64 GB, és sajnálatosan nem áll rendelkezésre semmilyen bővítési lehetősége a memóriának. Amennyiben Ön a tableten nagy mennyiségű adatot szeretne tárolni, akkor ezt a tényt érdemes figyelembe vennie.

A készülék üvegből és alumíniumból áll össze és 7,9 hüvelykes kijelző átmérővel rendelkezik, ami mindenképpen az iPad mini-t juttatja eszünkbe. Még egy hasonlósága a tengerentúli testvérrel – a minőségi összeszerelés és a kellemes tapintású külső burkolat.  Azonban, az iOS rendszeren alapuló készülékektől eltérően, a Xiaomi újdonsága rendelkezik a manapság közkedvelt USB-C porttal. Ez lehetővé teszi az olyan hasznos kiegészítők csatlakoztatását, mint a külső hordozók, a kártyaolvasók és sok egyebet. Úgy hogy a fájlok mentésének növelési lehetősége mégiscsak elérhető, ha további befektetést is szánunk rá.

A váz alsó részén találunk két hangszórót, amelyek teljesítményükkel igazán jó benyomást keltenek. Oldalt találjuk a megszokott hangállító és a képernyőzáró gombokat. Az iPad mini-re emlékeztet a képernyő felbontási lehetősége is: 1536 x 2049 pixel.

Ha valamiben a Xiaomi Mi Pad 2 lemarad az Apple készülékétől, akkor az az önálló üzemidő lehetősége. A 6190 mAh maximum 5 óra önálló aktív működést tesz lehetővé, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a képernyőn egy teljes értékű asztali rendszer fut.

A táblagépet Intel Atom X5-Z8500 négymagos, 2,24 Ghz-es processzor hajtja. Más szavakkal, egy asztali besorolású számítógépet tartunk kezünkben, amit igazán akkor tudunk érzékelni, ha billentyűzetet és egeret kapcsolunk hozzá. Elindítottunk a Mi Pad 2-őn néhány, valaha „komolynak” minősített játékot, köztük a Counter Strike 1.6 és a HalfLife 2. Megbizonyosodtunk arról, hogy még a manapság nem kimagaslóan nagy teljesítményű proci és a szerény 2 GB is elegendő, hogy teljes értékűen kiélvezhessük a játékfolyamatot.

Tehát, a Xiaomi újdonságát nevezhetjük egy igazán sokszínű készüléknek, amely tökéletesen megfelel nem csak a tartalmak felhasználására, de azok létrehozására is. Az asztali operációs rendszer sokkal többet tesz lehetővé, főleg ha szükséges kiegészítőkkel látjuk el a tabletet. Részletesebben a Mi Pad 2 megismerhetik a videóbemutatóban. Az ára kb. 240 USD (kb. 70 ezer Forint) körül mozog a népszerű webáruházakban, ami szintén igazán kedvező.

Share