A mutánsok léteznek és képesek a halálos betegségek legyőzésére

Majd 600.000 ember genetikai információjának kutatása és elemzése keretein belül, a tudósok kiderítették, hogy mutánsok igenis léteznek és nem csupán a filmrendezők és írók agyszüleményei. Igaz, ezeknek a mutánsoknak nem olyan képességeik vannak, mint a lézersugár kibocsátás szemükkel, vagy akár saját súlyuk többszörösének mozgatása. Az ö erejük abban rejlik, hogy fenntartják az egészséges és normális életmódjukat.

A New-Yorki ICAN egészségügyi Iskola kutatói, Stiven Friend vezetésével, adatok meta elemzése (statisztikai kiválasztás) keretei közt kimutattak 13 egyedet, akiknek a genetikai információja azt mutatja, hogy ezek az embereknek már régen halottnak kellene lenniük, vagy legalábbis súlyos betegségekben kellene szenvedniük. Mindettől függetlenül a szóban forgó személyeket nem támadták meg az olyan kórok, mint a Teja-Saksa betegség (a központi idegrendszer károsodása) vagy a cisztás fibrózis (a légzésfunkció súlyos elégtelensége). Mindkét megbetegedés törvényszerűen örökletes jellegű. Ennek ellenére a genetikai mutáció ezeknél az alanyoknál sikeresen blokkolja az említett betegségeknek a kifejlődését.

A kutatók úgy vélekednek, hogy a génállomány struktúrájának ez az egyedülálló jellemzője megoldásul szolgálhat olyan módszerek kifejlesztéséhez, amelyek az ilyen genetikai betegségek esetében lehetővé tennék az öröklődés elkerülését. Sajnos ez a kutatás meta analízisen alapszik. A 600.000 ember genetikai információjának gyűjtése anonim módon zajlott, illetve olyan emberek adatait tartalmazza, akik egyéb vizsgálatok sokaságában is részt vettek. Így tehát kideríteni, hogy ki volt kifejezetten az a 13 személy, nem mutatkozik lehetségesnek.

Mivel nem áll rendelkezésre semmilyen lehetőség arra, hogy ezt a 13 embert értesítsék különlegességükről, a kutatók újabb statisztikai információgyűjtést terveznek. Az alternatív lehetőség, természetesen, mindig ott van – a „Cerebro” létrehozása. Igaz, ezzel még bizonyos nehézségek állnak fenn. Nem találnak egy „célnak megfelelő doktor Xavier-t”. 🙂

Share