Egy korszak vége: a Microsoft beszünteti az Xbox 360 gyártását

Ismét véget ért egy közkedvelt játékkonzol korszaka. 10 évvel első bemutatkozását követően a Microsoft vállalat hivatalosan is beszüntette az Xbox 360 játékkonzol gyártását. Ahogyan a vállalat magyarázza, egy ilyen idős készülék támogatása már nem éri meg a vállalat befektetését. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a piacot már az új generációs játékkonzolok uralják.

Xbox360

A Microsoft kiárusítja a megmaradt Xbox 360 konzolokat és az ahhoz szánt játékokat, a raktárakban található utolsó darabokig. Az Xbox Live támogatása (beleértve a „Gold” szintű játékok ingyenes terjesztését) nem szűnik meg, legalábbis a közeljövőben.

Az Xbox 360 gyártásának megszüntetése egy teljesen egyértelmű és logikus lépés. Az utóbbi időben a Microsoft kifejezetten nagy figyelmet fordított a régebbi játékkonzol játékainak Xbox One-al való kompatibilitására. Az utóbbi árának csökkenése pedig teljesen feleslegessé tette az Xbox 360 megvásárlását, mint olcsóbb konzolét. Mitöbb, azok a fejlesztők is, akik még a közelmúltban kitartottak a régi és az új rendszerek elengedhetetlen kompatibilitása mellett, úgy tűnik, hogy lassan eltérnek elképzelésüktől és egyre több időt szentelnek a modern platformnak. Mindez összességében ésszerűtlenné teszi a régebbi berendezés támogatását.

Kiemelendő, hogy az Xbox 360 jelenleg a Microsoft legsikeresebb játék konzoljának számít. Összesen 84 millió darabot adtak el belőle (2014 júniusáig). Sok piacon, beleértve az észak-amerikait is, az Xbox 360 sokkal jobb eladási mutatókkal bírt, mint legfőbb konkurense, a Sony PlayStation 3-ja. Nem kis része volt ebben az olyan híres játékoknak, mint a Gears of War, Forza Motorsport és a Halo.

Share