Megszűnik a BlackBerry, végleg leköszön a híres okostelefon

A BlackBerry vállalat, amelyet ismertünk és sokan talán szerettünk is, többé nem létezik. Úgy tűnik, hogy a cég végleg elhatárolódott az utóbbi időben minden értelemben veszteséges okostelefon gyártástól. Az erőfeszítéseiket inkább a vállalati szoftver fejlesztés ágazatában összpontosítják.  

BlackBerry 1

A vállalat nemzetközi eladásokért felelős vezetője, Karl Vise információja szerint, a BlackBerry sikeresen meghaladta a vállalti szoftver piacon állított céljait, ami teljesen logikussá teszi ezt az áttérést.

„Az utóbbi év értekezletein és konferenciáin tulajdonképpen az összes pénzügyi elemzéssel kapcsolatos kérdés a telefonokról szólt, és amikor a befektetők hangoztatták, hogy még 500 millió dolláros bevételre szeretnének szert tenni a szoftverfejlesztésből, az igazán elképzelhetetlennek tűnt”, – mondta Vise a The Register-nek adott interjúban.

„Most elértük ezt a célt, és a felmerülő kérdések fele a vállalati szoftver üzletággal kapcsolatos”.

Természetesen a vállalti szegmensre való áttéréshez nagyban hozzájárult a BlackBerry által felvásárolt Good Technology vállalat, amely mobil eszközökhöz fejleszt védelmi alkalmazásokat. A továbbiakban ez a részleg folytatja a szoftver ágazat fejlesztését. Ezen kívül, a Good magánhálózat integrálását tervezik a BlackBerry saját hálózatába, ami igazán nagy előreugrással kecsegtet.

A BlackBerry folytatja a hasznos felvásárlásokat portfóliójához, bízva abban, hogy felgyorsítják a pozícióik megerősödését ügyfeleiknek növekvő számú terméket kínálva a vállalati ágazatban. Meg kell említeni azt is, hogy a BES12 szoftver már most bizonyos érdeklődést keltett a vállalti ügyfelek közt.

A BlackBerry áttérése az okostelefon gyártásról a szoftverek fejlesztésére a fent említettek tükrében teljesen logikus lépésnek látszik. A vállalat, amely valaha az okostelefon-piac királya volt, nem tudta elérni kitűzött céljait és teljesíteni az elvárásokat több éven keresztül. Pontosabban már 2007 óta, amikor bemutatták az iPhone-t. Egyelőre egy dolog biztos: függetlenül a további készülékek gyártásának lehetőségétől, az okostelefon-piac meghódításának álma, úgy tűnik, hogy megvalósítatlan marad.  Azaz itt az ideje, hogy a vállalat ténylegesen alternatív megoldások után nézzen.

Share