HTC: a virtuális valóság népszerűbb lesz, mint az okostelefonok

A virtuális valóság és néhány egyéb termék fejlesztése, amelyek ezt a technológiát használják, igazából már nem egy évtizede zajlanak. Az általunk ismert virtuális valóság, már a múlt évszázad 80-as éveinek közepén lett megalkotva. Akkor jelentek meg az olyan rendszerek, amelyek segítségével a felhasználó háromdimenziós objektumokat mozgathatott a képernyőn a kézmozdulatai segítségével. Azonban csupán néhány évvel ezelőtt jöttek rá a fejlesztők, hogyan is bírható munkára egy ilyen rendszer, vagy legalábbis maximálisan közel kerültek a megoldáshoz.

HTC Vive

Valaki egyszer azt mondta, hogy a virtuális valóságnak két lehetséges útja van: megvan benne a lehetőség, hogy igazán érdekes, magával ragadó technológiává váljon, de egyidejűleg úgy is végezheti, mint a 3D-formátumú filmek, a 3D-tévék és kijelzők. Minden attól függ, hogy mennyire újszerű megoldásokat fog ajánlani.

Amíg mi vitázunk azon, hogy milyen jövő is várhat a virtuális valóságra, Van Cun Cin úr, az HTC vállalat HTC Vive készlet fejlesztéséért felelős vezetője nemrégiben kijelentette: őszintén hisz benne, hogy az elkövetkező négy évben a VR meghaladhatja akár az okostelefonok eladási mutatóit is. Ha azt nézzük, hogy az okostelefonoknak összesen 5 évre volt szükségük ahhoz, hogy lekörözzék a személyi számítógépek eladását, akkor miért is ne lehetne?

Az HTC vállalat nem olyan régen lépett be a virtuális valóság világába az HTC Vive készletével. Bár a piacon már nem egy olcsóbb alternatívát találunk, a készlet tesztelésének sora azt mutatja, hogy a többihez képest az HTC Vive ténylegesen képes az új technológia nagyon széles felhasználását nyújtani számunkra. Szakértők és újságírók is egyetértenek azzal, hogy a vállalat ténylegesen „konyít” a technológiához és már készen áll arra, hogy a hétköznapi felhasználó számára is elérhetővé tegye azt.

Azonban egyidejűleg figyelembe kell vennünk azt is, hogy nincs szükségünk virtuális valóságra a Neten való szörföléshez vagy a zenehallgatáshoz. Más szavakkal, ez nem egy annyira praktikus technológia, mint például az okostelefonoké vagy a táblagépeké. Ezért is igazán nehézkes a technológia lehetőségeinek felmérése a jelen pillanatban. El tudja-e ténylegesen foglalni a VR a neki járó helyet a hétköznapi technológiák sorában 4 éven belül vagy akár később? Vagy a színes emlékek és remények polcán marad örökre?

Share