Catterbox – a tolmács-nyakörv érthetővé teszi számunkra mit nyávog a cica

A rajzfilmekben gyakran láthatjuk, hogy az állatok ember módjára viselkednek és beszélnek. De mi lesz abban az esetben, ha ténylegesen elkezdjük érteni, hogy mit is mondanak nekünk négylábú pajtásaink? A The Temptations Lab vállalat fejlesztői az óriás macskatáp-gyártó Mars vállalat támogatásával úgy döntöttek, hogy hanggal ajándékozzák meg a macskákat. Mindezt egy speciális nyakörv segítségével valósították meg, amely elemezve a nyávogásokat képes azokat emberi nyelvre fordítani. A tolmács-nyakörv a Catterbox nevet kapta.

Catterbox 2

„Biztosak vagyunk benne, hogy ha az emberek elkezdik jobban érteni a macskáikat, akkor rájönnek, mennyire is csodásak ezek a kis állatok. A legfrissebb kutatások bizonyították, hogy a macskák kizárólag akkor nyávognak, ha az emberrel szeretnének valamit közölni. Egymás közt más módokon kommunikálnak. Több ezer macska hangot elemeztünk ki és olyan szoftvert hoztunk létre, amely az állati nyelvet ember által érthető szavakká alakítja. Ezután elhelyeztük a technológiát egy 3D nyomtatóval létrehozott nyakörvben. Így született a Catterbox”, – mondták a The Temptations Lab munkatársai.

Az után hogy a macska kiejt bármit, a nyakörv közvetíti azt az Ön hordozható eszközére, ahol a speciális alkalmazás dekódolja a kapott információkat emberi nyelvre és továbbítja a megalkotott kifejezést a nyakörv hangszórójára. Egyelőre az alkalmazás csak az angol nyelvet támogatja, de a fejlesztők azt ígérik, hogy a jövőben az elérhető nyelvek választéka jócskán bővülni fog. A szoftver többek közt nem egy hangot is támogat – férfi, női és még gyerek hangot is, ezek közül választhatja ki a felhasználó a macskájához leginkább illőt és kellemeset. Még nem igazán egyértelmű, hogy mikor is lehet hozzájutni egy ilyen nyakörvhöz, illetve hogy mennyibe fog kerülni. Azonban valószínűsíthető, hogy ezek az információk már nemsokára napvilágra kerülnek a hivatalos oldalon.

Share