A BioQuark vállalat újraindítja az emberi agyat!

Némelyik élőlény, mint például a halak vagy kétéltűek képesek az agyuk elvesztett részeinek újra növesztésére, de képes-e az emberi agy ilyesmire a sejtjeinek elhalása után? A Philadelphiai Bioquark biotechnikai vállalat hivatalos engedélyt kapott a Független Etikai bizottságtól (ETC) olyan páciensek agyán végzett kísérletek elvégzésére, akiket hivatalosan halottnak minősítettek. A kezdetekben a vállalat kutatói a sérült agyszövet részleges regenerációjának lehetőségét fogják kutatni, de a terv fő célja az agy újra élesztésének lehetősége, miután azt halottnak minősítették.

ReAnima1

Amerikai kutatók az indiai Anupam klinikára indulnak, ahol hat héten keresztül olyan emberi testekkel fognak dolgozni, amelyek komolyabb agysérülést követően klinikailag halottnak lettek minősítve hivatalosan is. Ettől függetlenül a testeket gépekkel életben tartják, így továbbra is van vérkeringésük, salakanyagok választódnak ki, hegednek a sebek, stb. A tudósok megpróbálják őssejtek és különböző peptid-koktélok befecskendezésével regenerálni ezeknek az embereknek az agyát, próbálják stimulálni az idegrendszerüket, illetve mindenféle kísérleti módszereket vetnek be. A Bioquark vállalat 20 pácienssel való munkára kapott engedélyt.

„Engedélyt kaptunk a 20 első kísérleti alannyal való munkára és bízunk benne, hogy minél előbb sikerül megtalálnunk a szükséges pácienseket. Természetesen szorosan együttműködünk a klinika munkatársaival, hogy megtaláljuk ezeknek az embereknek a családjait és megbizonyosodjunk róla, hogy a rokonaik és hozzátartozóik nem ellenzik a kísérleteinket vallási vagy egyéb meggyőződésből. A kísérleteink első eredményei az elkövetkező néhány első hónapban kerülnek nyilvánosságra”, – nyilatkozta újságíróknak a Bioquark vállalat elnöke, Ira Pastor.

A tudósok feltételezik, hogy az őssejtek képesek „újraindítani” az agysejtek életciklusát és az agy szöveteinek regenerálódásához vezetni. A természetben hasonló regeneráció fellelhető bizonyos lényeknél, melyeknek az agya sérüléseket követően is képes regenerálódni, akár egy szalamandra letépett végtagjai. Ira Pastor biztos benne, hogy ezek a kutatások az első és legjelentősebb lépést jelentik ahhoz, hogy akár a másvilágról is vissza lehessen hozni az embereket. A project a The ReAnima nevet kapta. Nehéz megmondani, hogy a Bioquark kutatóinak sikerül-e létrehozniuk a világ első zombiját, azonban nagyon érdekes lesz figyelemmel kísérni ezt a kutatást.

Share