Hackerek azonnal feltörték az Oculus Rift frissített verzióját

Nem is olyan rég programozást kedvelő fiatalok kiadták a frissítését a Revive applikációnak, amely hozzáférést nyújt az Oculus Rift exkluzív játék gyűjteményéhez egyéb VR készletek felhasználóinak. Természetesen a Facebook vezetőségét ez felháborította, mivel ezeknek a játékoknak a fejlesztésébe nem kis pénzösszegek fektettek be, amelyek visszanyerését a VR sisakok eladásából tervezték. Kifejezetten erre adtak ki a készlethez egy frissítést, amely egyszer s mindenkorra meg kellett volna hogy oldja ezt a problémát. De igazából minden csak még rosszabb lett.

oculus rift hack2

Az Oculus Rift frissítése csak abban az esetben hagyja elindulni a játékok hivatalos boltját, ha az adott sisak a számítógépre van kötve. Ha Ön egy Vive készlet felhasználója vagy bármely egyéb fajtáé, a bolt egyszerűen nem fog elindulni, ezzel blokkolva az Ön hozzáférését az Oculus vállalat exkluzív tartalmaihoz. Azonban a hacker sem alszanak. Sőt, 24 órával a frissítést követően kiadták a Revive alkalmazás saját, frissített verzióját.

A Revive most nem csupán lehetővé teszi, hogy játszunk az Oculus Rift exkluzív tartalmaival HTC Vive-on, hanem már nem elengedhetetlen többé ezeknek a játékoknak a megvásárlása. Ha a frissítést megelőzően a felhasználóknak a hivatalos boltban kellett megvásárolniuk a játékokat, akkor mostantól nyugodtan elkezdhetik letölteni őket. Hibáztatni ezért az „újításért” csakis az Oculus fejlesztőit lehet. Hiszen ők próbálták legyőzni a hackereket, végeredményben pedig a saját platformjukon nyújtottak át kulcsot a kalózkodáshoz. A frissített Revive minden ellenőrzést megkerül, többek között a játék legalitását ellenőrző Ownership-et is.

A Revive program létrehozója egy Libre VR “művésznévre” hallgató hacker az interjújában bevallotta, hogy nem támogatja a kalózkodást és ezt a kis kerülőutat csupán kényszerből használta. Azt ígérte, hogy ha megtalálja az Ownership megkerülése nélküli módját az Oculus exkluzív tartalmainak a Vive-on való elindítására, akkor mindenképpen bevezeti az összes szükséges változtatást saját applikációjának kódjába. Azt szintén mondta, hogy a Revive létrehozásának célja nem a kalózkodás volt, hanem a különböző VR készletek felhasználói számára a csodás játékok elérhetősége. Egyébként az Oculus Rift fejlesztője, Lucky Palmer 2015 végén azt állította, hogy nem fogja blokkolni az egyéb modelleket és hackeket a készülékén. Hát, úgy tűnik, hogy nem bírta a hackerek által rázúdított terhet.

Share