BLOCKS – már előrendelhető a világ első moduláris okosórája

Napjainkban a fejlesztők egyre több figyelmet szentelnek az univerzális berendezéseknek, amelyek funkciók és lehetőségek sokaságát egyesítik magukban, ezért a boltok polcain folyamatosan találkozhatunk olyan eszközökkel, amelyek nem csupán „kütyük és okosságok” sorát vonultatják fel, hanem portokat is találunk rajtuk, a különböző eszközök csatlakoztatásához, ezzel bővítve a felhasználhatóságuk körét.

Blocks1

Például a Motorola a saját moduláris okostelefonján dolgozik, amely a felhasználónak egy könnyed kézmozdulatára hordozható zeneközponttá alakítható, vagy megnövelhető az akkumulátorának üzemideje és egy teljesértékű videoprojektorrá változtatható.

Nem maradnak le az okosóra gyártók sem. Bár ezek az eszközök ténylegesen csak egy kis szegmenst töltenek be a piacon, rendelkezik egy bizonyos felhasználói körrel, akiket szintén meg kell folyamatosan lepni valamivel. A BLOCKS okosóra a fejlesztői szerint megsemmisítik az elsődleges elképzelést  az okosórákról, lehetőséget nyújtva a viselőjének, hogy a „kézi segédjét” úgy szerelje fel, ahogyan szeretné, teljesen sajátosra szabva, stílussal és több lehetőséggel vértezve fel.

Blocks2

A BLOCKS az első moduláris okosóra, amely a Red Hot „legjobb dizájn” válogatásában 2015-ben nyertes helyezést kapott. Ténylegesen eredetiek és univerzálisak, lehetséges, hogy pont ezért is sikerült igazán rövid idő alatt a fejlesztőinek több mint másfél millió dollárt összeszedniük a Kickstarter-en, a megvalósításhoz szükséges 250 ezerből. És ténylegesen, a piac ezek szegmensében semmi hasonlót nem találunk.

https://www.youtube.com/watch?v=BT98FChvoFU

Az eszköz beállítása és felszerelése teljesen az Ön meglátása szerint történik, így az egyszerű karóra egy „Buy now” gomb megnyomásával nem csupán GPS-trackerrel szerelhető fel, hanem zseblámpával és nagyon jó akksival, vagy szívmonitorral, és így tovább.

Az óra összeállítható teljesen különböző modulokból, ha pedig figyelembe vesszük, hogy a fejlesztők újabb modulokat ígérnek és további fejlesztéseket, akkor ténylegesen valami nagyon „pöpec” sülhet ki belőle. A hab a tortán – a teljesen nyílt platform, amely lehetővé teszi, hogy egyéb fejlesztők is részt vehessenek az új és stílusos órához való „okosságok” létrehozásában. Hogy szükséges-e? Mindenki eldöntheti maga, előrendelni viszont 330 USD áron lehet, a szállítás kezdete 2016 októberére várható.

Share