4K tévék

Legjobb 4K tévék 2016

Gyakran keresnek rá leendő vásárlók a világhálón „legjobb” listákra, hogy ezekből kiindulva válasszák ki a számukra megfelelő készüléket. Az általunk bemutatott lista a nemzetközi felméréseken alapszik, olyan jellemzőket is figyelembe véve állítottuk össze, mint a kínálat, kereslet, népszerűség, funkcionalitás, egyediség és sok egyéb. Tehát, ez is egy szubjektív felsorolás, de közelebb áll a valósághoz, mint sok hasonló, amelyeket csupán számszerű adatok alapján hoznak létre.

  1. SONY KD-75X9405C

SONY KD-75X9405C

„Ez a Sony talán a legjobb 4K képet mutatja, amit 4K tévén láthatunk”

A 75X9405C-ben természetesen csakis élenjáró alkotóelemeket találunk. A már egyébként sem kis méretű, 75 hüvelykes képernyője kiszélesedik a két oldalsó panelnek és szokatlanul mély hátsó szélének köszönhetően. Ezen kívül, a Sony a legjobb hangszórókkal szereli fel, amiket csak ilyen készülékekbe építhetnek.

A 75X9405C az új Android TV smart platformon alapszik, amely a fejlesztők szerint a televíziózás jövőjét hordozza magában és a legjobban összeegyeztethető a 4K felbontással. Ezen kívül itt szintén fénydiódás panelt használtak, illetve a Sony csodás dizájnját, ami valami csodásan jól néz ki. Az ötödik legjobb helyezést kapja tőlünk a 2016 legjobb tévéinek listáján.

  1. LG 65EC970V

LG 65EC970V

„Végre itt van az első 4K OLED tévé”

Sokaknak az LG 65EC970V házimozi rajongoi közül ez a megvalósult álom. Az esetek többségében a 4K felbontás kombinációja az UHD és OLED képernyő technológiákkal a képet szebbé és természetesebbé teszi, mint azt valaha is láthattuk volna akármelyik tévén.

A WebOS rendszere garantálja, minden egyeben kívül, a könnyű kezelhetőséget, a hajlított képernyőtől és a csodás kivitelezéstől függetlenül. Ha szerencséje van, akkor elegendő kb. 1,8 millió forint, hogy beszerezze. Csupán választania kell a 65EC970V az LG-től és a SAMSUNG UE65JS9500 között, amely egy szintén minőségi képet biztosító, egyedülálló tévékészülék, lejjebb be is mutatjuk.

  1. SAMSUNG UE65JS9500

SAMSUNG UE65JS9500

„Nem kevesebb, mint egy egész mérföldkő a televíziós kép minőségében”

A Samsung vállalat 2016-os vezető tévémodellje a fény és szín új rendszerét használja, az LCD technológiák lehetővé teszik a kép minőségének teljesen új szintre emelését, különösen amikor az igazi HDR tartalom városi környezetben bontakozik ki. HDR  technológiája a kép minőségét olyanná alakítja, hogy a különbség az előző változatokhoz képest óriási, még annál is lenyűgözőbb, mint a HD és az UHD közti lépcsőfok. Sőt, ha Ön saját HDR tartalmat szeretne használni, hogy a tévét saját, teljes moziélmény tökéletességében nézze, ezt biztosítva van a legjobb módon az innovációs áramforrások felhasználásának köszönhetően.

Ez a modell sokkalta egyszerűbb a felhasználásban, mint a Samsung vállalat előző okostévéi. Mi csupán azt kívánjuk, hogy minél többen meg tudják maguknak engedni ezt az élvezetet.

  1. LG 65EF950V

LG 65EF950V

„Az OLED technológiák egyszerűen a televíziózás jövőjét jelentik”

Figyelmen kívül hagyva a megvilágításban észlelhető egy-két furcsaságot (néha előfordul), igazából a 65EF950V képe majdhogynem ideálisnak mondható. Természetesen a kontraszt és az árnyékok aprólékossága olyannyira elgyönyörködtet, hogy a házimozi kedvelők vágyának beteljesüléséről beszélhetünk.  Ez mindazokat meg fogja nyugtatni, akik még mindig a plazma tévéket siratják. Ez a tévékészülék csodás fejlesztésű, az LG vállalat webOS rendszerének felhasználófelülete pedig mindig kéznél van, hogy meggyőződjünk arról, hogy találhatunk valami néznivalót.

Az a tény, hogy a 65EF950V több egyedülálló lehetőséget is hordozva magában, még a vártnál is alacsonyabb áron kapható – egyszerűen ajándék a potenciális vásárlók számára.

  1. Panasonic TX-65CZ952

Panasonic TX-65CZ952

„Az idáig látott legjobb minőségű többdimenziós képet reprodukálja”

A 2016-os év legjobb tévékészüléke. a Panasonic vállalt célul tűzte ki, hogy elterjeszti a 65CZ952-őt. Kikerekedik az ember szeme, amikor meglátja a majdnem 4 millió forintos árcédulát. Ettől függetlenül ennek az egyértelműen nem televíziós brand-nek nagy mennyiségben tervezik az eladását. Az OLED technológiának, a Panasonic legújabb és legnagyobb teljesítményű processzorával, illetve az egyenesen Hollywoodból kapott anyagokkal való egyvelege képes olyan új kép létesítésére, amely megfelel a minőség legmagasabb szabványainak.

Egyelőre valószínűleg sokan nem tudják megengedni maguknak ennek a modellnek a megvásárlását, de, ettől függetlenül, a 65CZ952 a televíziózás történelmében egy fordulópontot jelent. Mivel  ötvözi a legmagasabb kapacitást és a lenyűgöző képminőséget, ami lehetővé teszi az OLED lehetőségek kihasználását korábban hihetetlen szinteken.