Fényképezőgépek utazáshoz

Legjobb fényképezőgépek utazáshoz 2018

A fényképezőgépeket nagyon sok kategóriára és azokon belül alkategóriákra lehet osztani, elég ha csak abból indulunk ki, hogy vannak a leginkább professzionális felhasználásra szánt kamerák és a hobbi szintű fényképezőgépek. Nos, ezen a két kategórián belül számos géptípust különíthetünk el. Tehát nem is összehasonlíthatók egymással, hiszen mindegyik más-más célt szolgál és másra lett kifejlesztve, mind maga a gép, mind az optikája. Azonban míg a profi felhasználok általában tudják milyen gépre van szükségük, és célirányosan keresnek, vásárolnak, addig az átlagos hobbi fényképész gyakran nem biztos benne, hogy melyik gépet is válassza. Ezt sok szempont határozza meg, többek közt az, hogy milyen felvételekhez, milyen környezetben szeretnénk használni a fényképezőgépet. Mivel a legtöbb fényképezni kedvelő ember általában utazások alkalmával készíti a legtöbb képet, melyek a legkülönbözőbb szituációkban és viszonyok közt születnek, ezért úgy gondoltuk, hogy a „fényképezőgépek utazáshoz” egy olyan kategória, amely a legtöbb felhasználó számára érdekes és kamerák sokaságát öleli fel. Ezen belül pedig kiválogattuk Önnek a legjobb ilyen kamerákat, így megszületett a „legjobb fényképezőgépek utazáshoz 2016” lista. Felsorolásunk semmiképpen sem elfogult, nem érdekünk egyik gyártó, egyik termékének sem a favorizálása. Egyszerűen egy objektív áttekintést végeztünk a jelenleg piacon elérhető, utazáshoz leginkább megfelelő kamerák között, és szempontok, jellemzők sokaságát figyelembe véve, kiválasztottuk a legjobbakat, ezzel támpontot próbálunk nyújtani a leendő kamera tulajdonosoknak a készülék választáshoz.

  1. Sony Cyber-shot HX9V

Sony Cyber-shot HX9V

Teljesen megérdemelt az első hely a Sony HX 9V számára, függetlenül attól, hogy az újabb, HX20V-t is megvásárolhatjuk már. A HX9V azonnal, ahogy kezünkbe vesszük, meggyőz róla, hogy minőségi készüléket került markunkba. A Sony által képviselt csúcsminőség és a vállalat csúcstechnikáját találjuk a minimalista, szögletes dizájn minden eleme mögött. a japán óriásvállalat ezzel a kamerával újra bebizonyította, hogy nagyon is érti a dolgát és a kamerák világa ténylegesen az ő terepük. A képminőség hihetetlen, az állóképek, illetve a FullHD videók terén egyaránt, manuális beállítási lehetőségek sokasága, azok számára, akik ki szeretnék élni művészi hajlamaikat komolyabba elmerülve a fotózás világában. Ezeken felül, mivel kifutó modellről van szó, a tudásszintjéhez képest igazán olcsón megkapjuk.

  1. Canon PowerShot S100

Canon PowerShot S100

Egy újabb legendás gyártó nem kevésbé legendás sorozata, a PowerShot kompakt családból. Ennél a gépnél ne várjunk kiemelkedő technológiai trükköket, mint például az egyéb készülékeknél említett a lassított videó, vagy a wi-fi kapcsolat, viszont korrekt képminőségének köszönhetően előkelő helyet kapott listánkon, mondjuk úgy, egy igazi „jómunkásemberként”. Természetesen azért itt sem hiányoznak teljesen a technológiai nyalánkságok, például GPS vevőt azért ebben a gépházában is találunk. Azok számára lehet igazán ideális választás, akik nem szeretnének bajlódni a manuális beállításokkal, viszont egy komolyabb szintű gépre vágynak.

  1. Casio Exilim EX-ZR100

Casio Exilim EX-ZR100

Természetesen találunk olyan kamerákat, amelyek jobb, profibb képeket lőnek, esetleg a manuális beállítások lehetősége szélesebb, sőt, talán még szebbek is. Egy valamire viszont biztosan nem, képes egyik sem: a lassított videofelvételre. Ez a Casio terepe és ebben verhetetlen a cég, nem véletlen, hogy például golfmagazinokban hirdették ezt a kis fényképezőgépet. Az EX-ZR100 akár 1000 képkockát tud rögzíteni másodpercenként, természetesen ehhez már igazán jó megvilágításra van szükség, de a még mindig tízszeres lassítást biztosító 240 fps bőven elegendő, hogy a golfpálya csodás zöld gyepén megcsodálhassuk profi lendítésünket.

  1. Olympus XZ-1

Olympus XZ-1

Az Olympust valószínűleg nem kell senkinek sem bemutatni, sőt, az XZ-1 kamerájuk sem a legfrissebb készülékük már, azonban ez az egyik legprofibb képminőséget produkáló kis masina, aminek megvan az ára (szó szerint). Rengeteg manuális beállítási lehetőséget élvezhetünk ki ennél a kompaktnál, minőségi dizájn, kialakítás és igazán jó optika jellemzik, a vezérlés pedig jócskán meghazudtolja a kialakítást. Azonban ha videót szeretnénk rögzíteni inkább, akkor ne az XZ-1-re essen a választásunk, ebben a tekintetben találunk ebben az ötösben jóval komolyabb versenyzőket.

  1. Samsung WB850F

Samsung WB850F

A WB850F a Samsung egyik „csúcskompaktja”, ha például sűrűn szeretnénk a Balaton túlpartját fotózni, akkor ez igazán jól jön, hiszen egy 21x optikai zoom nem mindennapi azért egy ekkorka méretű fotómasinában, viszont esetleg ha a Forma 1-re szeretne kimenni vele az ember, igazán nagy hasznát veheti a másodpercenkénti 10 kép készítésére alkalmas sorozatfelvételnek. A felsoroltak mellett még például a beépített GPS vevő segítségével mindig tudni fogja, hogy hol készültek a fotók, vagy ott a wifi kapcsolat, amelynek köszönhetően még kábel sem kell a képek és videók áttöltéséhez.

—————————————————————————————————————————————

Jelen listánkon direkt nem a legújabb ultrakompaktokat szerepeltetjük, illetve soroljuk fel, hiszen egy-egy ilyen friss gépnek időre van szüksége, hogy a szakújságírók, a bloggerek, vagy akár a hobbifotósok kézbe véve őket megbizonyosodjanak ezek minőségéről. Az sem utolsó szempont, hogy mivel szinte mindegyik készülék esetében már találunk a piacon utómodellt, így igazán kiváló akciókba futhatunk bele egy ilyen masina vásárlásánál.