Gyümölcsprések

Legjobb gyümölcsprés, gyümölcscentrifuga 2018

Mint egyéb háztartási gépekkel kapcsolatban, úgy a gyümölcscentrifugákkal és gyümölcsprésekkel is azt gondoltuk, hogy sokaknak jól jön egy ilyen cikk, amelyben már kin vannak válogatva a legjobb modellek, természetesen saját árkategóriájukon belül. Közeleg a karácsony – egy konyhai gép is tökéletes ajándékként szolgálhat. Akik odafigyelnek a táplálkozásukra és szeretnének helyesen étkezni, azok háztartásában elengedhetetlen egy ilyen eszköz. Listánk, mint mindig, teljes mértékben objektív és elfogulatlan egyetlen gyártót sem preferálunk, vagy emelünk ki.

Bosch MES3500 – a tökéletes középút, a legjobb ár/érték arány képviselője

bosch-mes3500

Leírás: 

Széles betöltőnyílás a gyümölcsöknek (akár egész alma is) és zöldségeknek. Nincs szükség előzetes darabolásra.

A praktikus kifolyó DripStop funkcióval megakadályozza a csepegést és továbbra is tiszta működést eredményez.

Két sebességfokozat , kemény és puha gyümölcsökhöz/zöldségekhez.

Nemesacél szűrő az ízletes gyümölcslé érdekében.

Biztonságos üzemmód : a készülék csak akkor működik, amikor minden eleme pontosan a helyén van.

Terméktulajdonságok :

Kiváló eredmények

Magas teljesítményű motor: 700 W

XL nagyméretű (73 mm) betöltőnyílás a gyors és könnyű előkészítés érdekében, így a gyümölcsöket és zöldségeket egészben lehet adagolni

Nemesacél szűrő a tökéletes gyümölcslé érdekében

Alumínium die-cast szorító: magas préselő erő, szivárgás nélkül

Univerzálisan alkalmazható különféle gyümölcs- és zöldségfélékhez

A készülék méretei (mm) 310 x 312 x 180 mm

Nettó súly (kg) 5 kg

Kényelem :
A DripStop csepegésgátlóval ellátott kifolyó megakadályozza a lecseppenést, így tiszta marad a felület használat után is

Nagy, kivehető gyümölcshús tartály (2 literes)

Két sebességi fokozat (kemény és puha gyümölcsökhöz)

Automatikus gyümölcshús kidobás

Kábeltároló rekesz

Biztonság :
Biztonsági megállás: a készülék csak akkor működik, amikor minden eleme pontosan a helyén van. Így a sérülés és kifröccsenés veszélye kizárt.

Biztos rögzítés, gumilábakkal

Tisztítás :
Könnyű tisztítás: minden eleme mosogatógépben tisztítható

Beépített tartozékok

Gyümölcslé tartály hableválasztóval (1,25 literes)

Philips HR1897/30 Avance Collection Gyümölcsprés – a profi konyhai kellék, nem olcsó, de megéri az árát

philips-hr-1897-avange

A MicroMasticating technológiával a gyümölcsnek akár a 90%-a* kinyerhető

A Philips innovatív MicroMasticating technológiájának lényege, hogy felnyissa a gyümölcsök és zöldségek sejtjeit, így a maximumot préseli ki a hozzávalókból. A használatot követően minden alkatrészt 1 perc alatt tisztára öblíthet a szűrő nélküli kialakításnak köszönhetően.

A MicroMasticating technológiával a gyümölcsnek akár a 90%-a* kinyerhető

A gyümölcsök és a zöldségek több ezer sejtből állnak, amelyek gyümölcslevet, vitaminokat és egyéb létfontosságú tápanyagokat tartalmaznak. A Philips innovatív MicroMasticating technológiájának lényege, hogy felnyissa a sejteket, így a maximumot préseli ki az Ön kedvenc hozzávalóiból, lehetővé téve, hogy a gyümölcsnek akár 90%-a* a poharába kerüljön anélkül, hogy kárba veszne.

Készítsen gyümölcslevet kedvenceiből, akár banánból vagy mangóból is

Készítsen ízletes és egészséges leveket puha gyümölcsökből és kemény zöldségekből. Leveket készíthet az összes kedvenc kombinációjából, valamint a készüléket olyan speciális, keményítőtartalmú hozzávalókhoz is használhatja, mint a banán vagy a mangó, melyekből általában nagyon nehéz leveket készíteni.

Tegyen leveleket, zöldeket és csonthéjasokat az italaiba

A rostban gazdag levelek és zöldségek nagyszerű hozzávalói az egészséges leveknek, és valamennyi feldolgozható a gyümölcsprés segítségével. Többek között a búzafű és a spenót adhat fontos egészséges löketet a napi leveinek a MicroMasticating technológiának köszönhetően. Bizonyos fajta csonthéjasokat is beletehet, például mandulát, és készíthet belőle mandulatejet.

Az előtisztító funkció az utolsó csepp lét is kipréseli

Az előtisztító funkció egy olyan speciális program, amely az utolsó csepp lét is kipréseli, miközben a készüléke belsejét megtisztítja. Így Ön kinyerheti a gyümölcsei és zöldségei legjavát, és megakadályozhatja, hogy az értékes lé kárba vesszen a tisztítási folyamat során.

Könnyen leválasztható és tisztára öblíthető, minden konyhai eszköz nélkül

A könnyen leválasztható kialakításnak és a perem nélküli alkatrészeknek köszönhetően a gyümölcscentrifugát gyorsan megtisztíthatja csupán víz használatával. Mivel nincsenek éles szélek, másodpercek alatt kimoshatók a hozzávalók rostjai vagy részecskéi.

Egyedülálló, szűrő nélküli kialakítás az 1 percnél rövidebb tisztítás érdekében

Az egyedülálló, szűrő nélküli kialakítás lehetővé teszi, hogy a lé akadálymentesen a poharába folyjon, miközben áthalad egy olyan filteren, amely eltávolítja a gyümölcs- vagy zöldséglé nem kívánt részeit, ugyanakkor olyan egyszerű a tisztítása, hogy nincs szüksége semmilyen kefére.

Az innovatív cseppzáró rendszer tisztán tartja a konyhapultot

A teljesen beépített cseppzáró rendszer lehetővé teszi, hogy megállhasson a lékészítési műveletek között, illetve általa folyamatosan tisztán tarthatja a konyhapultját. Egyszerűen nyomja meg a gyümölcslé kimeneti nyílásának alját, és a lé folyása anélkül áll le, hogy az ujjait benedvesítené.

A LED-lámpák összeszereléssel kapcsolatos visszajelzést nyújtanak

A LED visszajelzést nyújt a gyümölcscentrifuga használata közben. Az összeszerelést követően tudni fogja, hogy a készülék mikor áll újból készen a lékészítésre, és hogy minden alkatrészt a helyére szerelt-e. Az Ön biztonságát szem előtt tartva fejlesztettük ki mindezt.

Karcsú kialakítású gyümölcscentrifuga beépített alkatrészekkel

Az optimalizált, 11 cm széles kialakítás lehetővé teszi, hogy gyümölcscentrifugáját állandóan a konyhapulton tárolja, így mindig készen áll a lékészítésre. Nagyon kevés helyet foglal el tároláskor és használat közben, mivel teljesen beépített, és a lékészítés során nincs szükség külső rekeszekre.

Gyümölcslé egyenesen a poharába

Mivel a lé közvetlenül a pohárba jut, minden egyes pohár tartalmát a családtagjai ízlése szerint készítheti el, így nem kell szükségtelen alkatrészeket használnia és elmosnia, illetve a konyhapultja is tiszta marad.

Inspiráló receptkönyvvel

A receptek és hozzávalók kiválasztása fontos része a gyümölcs- és zöldséglékészítésnek. A könyvben 40 recept segítségével nyújtunk ötleteket, valamint teljes útmutatást kap a receptek által nyújtott jótékony hatások eléréséhez.

A levehető részek a gyümölcshúsgyűjtőben tárolhatók

A gyümölcscentrifuga minden kisebb, eltávolítható része – úgy mint a tálca, a betöltő és a gyümölcslé edénye – a gyümölcshúsgyűjtőben tárolható. Így az összes alkatrészt biztonságosan tárolhatja, és tudni fogja, hogy hol találja őket, amikor legközelebb levet készít.

Philips HR1832/02 Viva Collection – a tökéletes középút

 philips-hr-1832-viva

Leírás: 

Maximális lékinyerés, minimális fáradsággal. 
Minden, amit egy gyümölcscentrifugától elvárhat – nagy arányú lékinyerés, 1 perces tisztítás – feleakkora méretben, kompakt kivitelben! . Ajándékozza meg magát minden nap az egészséges, házi készítésű gyümölcslé örömével.

Kompakt gyümölcscentrifuga, amely mindig kéznél van a konyhapulton 
Feleakkora méretével ez a gyümölcscentrifuga csak egészen kis helyet foglal. Kint hagyhatja a konyhapulton vagy egyszerűen tárolhatja.

Gyümölcslé egyenesen a poharába 
Ezzel a gyümölcscentrifugával akár a saját poharát (max. 12 cm magas) is használhatja. Helyezze közvetlenül a beépített csap alá, és minden készen áll gyümölcslékészítéshez.

Egyszerre akár 1.5 liter készíthető 
Az innovatív QuickClean lékinyerési rendszernek köszönhetően egyszerre akár 1,5 liter gyümölcslé is készíthető a gyümölcshúsgyűjtő ürítése nélkül.

QuickClean technológia 
A Philips gyümölcscentrifuga könnyű tisztíthatóságáról a QuickClean technológia gondoskodik. A QuickClean polírozott szűrőnek, a beépített gyümölcshúsgyűjtőnek és a sima felületeknek köszönhetően egy perc alatt tisztára mosható.

Az egy helyen összegyűjtött gyümölcshússal egyszerű a hulladék eltávolítása 
A gyümölcshús oda gyűlik össze, ahova kell: a Philips gyümölcscentrifuga gyümölcshústartályába. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem kell a gyümölcshús -más részekről, például a fedélről történő- eltávolításával bajlódni. A lekerekített kialakításnak és sima felületnek köszönhetően a gyümölcshús könnyen elérhető és a tartály sokkal egyszerűbben tisztítható.

Sima, könnyen tisztítható felület 
A gyümölcscentrifuga lekerekített formája és sima felülete lehetővé teszi, hogy a vízcsap alá tartva egyszerűen leöblítsük.

QuickClean szűrő 
A szűrőkbe szorult rengeteg gyümölcsrost általában nagyon megnehezíti a tisztításukat. Az innovatív QuickClean technológiának köszönhetően ennek a szűrőnek a teljes felülete sima, így a rostok egyszerű mosogatószivaccsal eltávolíthatók.

A cseppzáró rendszer megakadályozza a gyümölcslé lecsepegését 
A cseppzáró leválasztható kifolyócsövét igazán egyszerű tisztítani, hiszen mosogatógépben is tisztítható anyagokból készült. Egyetlen mozdulattal megakadályozhatja a gyümölcslé lecsepegését és megőrizheti a konyhapult tisztaságát.

Egyszerűen ellenőrizheti a gyümölcshúst az átlátszó gyümölcshús tartály révén 
Élvezze a valóban interaktív gyümölcslékészítést. A fedél és a gyümölcshús tartály átlátszó, így láthatja a gyümölcsöket és zöldségeket gyümölcslékészítés közben.
Az is közvetlenül látható, ha megtelik a tartály, és ideje kiüríteni azt.

Minden levehető alkatrész mosogatógépben tisztítható 
A még egyszerűbb és gyorsabb tisztítás érdekében az összes levehető alkatrész biztonságosan tisztítható a mosogatógépben.

Scarlett SC-JE50S08 – a kicsi, de erős otthoni gyümölcsprés

scarlett

Leírás: 
Két gyorsasági fokozat választható.

Az első fokozat a puhább összetevők (körte, eper, narancs, szilva, grapefruit, citrom, szőlő, tök,hagyma, uborka, fokhagyma), míg a második fokozat a keményebb összetevők ( articsóka, sárgarépa, alma, paprika, cékla, burgonya, ananász, spárgatök, zeller, spenót, kapor, póréhagyma) kifacsarására alkalmas.

Használata egyszerű és biztonságos. Védőrendszere helytelenül lezárt fedél esetén automatikusan blokkolja a motort.

Titánium bevonatú szűrővel szerelt.

Különleges talprészének köszönhetően stabil.

Tulajdonságok:
Teljesítmény: 1000 W

Betöltőcső átmérője: 75 MM

Gyümölcshús tároló: 1,5 L

Gyümölcslé tároló: 1 L

Szűrő típusa: Titánium bevonatú rozsdamentes acél

Mit kell figyelembe venni egy gyümölcsfacsaró vásárlásakor?

Egyszerű használat

Szeretne egy facsarót, amely szellő, összeszerelni, szétszerelni és megtisztítani. Ha a facsaróból túl sok olyan rész kerül átvizsgálásra, amelyet túl sok fejfájás összeállítani, akkor valószínű, hogy nem örömmel fogja gondolni a gyümölcscentrifugat. Következésképpen a facsaró a poros sarokba kerülhet.

Itt van a fogás: bár érdemes egy néhány részből álló facsarót, ne feledje, hogy az egyszerűség kevesebb funkciót is jelent. Általában véve, minél több részből áll egy facsaró, annál több funkcionalitásra képes.

Például a többfeladatos masztírozó gyümölcslevek megkétszereződnek, mint tésztakészítő és vajkonyhazó gépek. Ha azonban a gyümölcscentrifugálást csak annyit szeretné, hogy a facsaró megcsinálja, akkor a legjobb az egyszerűbb megoldásokat választani.

Vannak más olyan szolgáltatások is, amelyek kényelmet nyújtanak. A nagy etetőcsővel rendelkező facsaró például azt jelenti, hogy nagy darabokat is betehet, így kihagyhatja az unalmas feladatot, amellyel a darabokat apróra vághatja. A nagy elvezető kifolyó is jó tulajdonság, mivel a nagy kifolyók nem könnyen eldugulnak, és azzal járnak, hogy nagyobb mennyiségű lé előállítása előnye.

Ami a sebességet illeti, akkor valószínűleg kísértésnek indul a gyorsabb elérése, de el kell ismernie, hogy valószínűleg a sebességért áldozza fel a táplálkozást. Általánosságban elmondható, hogy a lassan mozgó facsarók magasabb minõségû és mennyiségû, és jobb eltarthatóságú juice-t állítanak elõ.

Gyümölcsprés Ára

Ha újszülött vagy a gyümölcscentrifuga készítésében, akkor habozhat költeni a pricier modellre. Nemcsak a facsaró árát kell figyelembe venni, hanem az egész gyümölcscentrifuga költségeit is. A szemléltetésül az olcsóbb centrifugális facsarók nem annyira hatékonyak, mint a masztírozó vagy eldörzsölõk, tehát alacsonyabb a gyümölcs hozama és sok a termék pazarlása.

Ez azt jelenti, hogy az idő múlásával valószínűleg többet költ a termésre, mint amennyit csak akkor szerezne, ha csak a hatékonyabb gyümölcscentrifugaba fektetett volna be. Ugyanakkor a drágább, általában magasabb színű gyümölcslevek hosszabb ideig tartanak, és kevesebb karbantartási költséget igényelnek.

Zajszint

Ha úgy gondolja, hogy a facsaró zajszintje nem fontos, gondoljon újra. Biztosan nem akarja, hogy a reggeli gyümölcslé felébressze a család többi tagját, vagy ami még rosszabb, a szomszédai. Szeretne egy olyan facsarót, amely csendben működik, hogy megőrizze otthonának a békét.

Általában az olcsóbb, nagy sebességű centrifugális facsarók a legzajosabbak, míg a lassan mozgó masztifikáló és trituráló zajok a legcsendesebbek. Folytathatja a beszélgetést, nézheti és hallgathatja TV-műsorát, és hagyhatja, hogy a csecsemő aludjon, amíg gyümölcscentrifugálást végez.

Méret

Természetesen nem akarja, hogy a facsaró túl terjedelmes legyen, hogy kilépjen a polcról, és túl sok helyet foglaljon el a konyhai pultnál. Másrészt, nem akarja, hogy túl kicsi legyen ahhoz, hogy a kívánt termékmennyiségnél nagyobb mennyiségbe férjen hozzá.

A kiválasztott méretet attól függ, hogy mekkora mennyiségű lé szükséges, és mennyi tárolóhelyet hajlandó adni a konyhában.

szavatosság

Fontos, hogy a facsarónak jótállást kell vállalnia azon szerencsétlen gyári hibák fedezésére, amelyek előfordulása nem feltétlenül nyilvánvaló. A garancia hiánya gyakran az olcsóbb márkákhoz és a facsarók modelljéhez kapcsolódik.

Az abszolút nyugalom elérése érdekében a drágább márkák és modellek közül választhat, amelyek garantálják az élettartam garanciáját. Ha azonban még újonc vagy a gyümölcscentrifugálás területén, és nem biztos benne, hogy az élet során kibír-e a gyümölcscentrifugálással, érdemes lehet olcsóbb márkákhoz keresni, amelyek korlátozott jótállást kínálnak. Olyan olcsóbb márkákat is kereshet, amelyek bizonyos alkatrészekre élettartam-jótállást nyújtanak.

Teljesítmény

mi a legjobb facsaró, amit vásárolni lehet
Meg tudja-e kezelni a facsaró mindet?

Az erősen rostos leveles zöldek, például a búzafű és a spenót gyümölcsléjának kinyerésekor csak a nagyobb teljesítményű facsarók tudják elvégezni a munkát. Általában legalább 400 watt szükséges a kemény zöldségek lédús jóságának kivonásához.

Természetesen a nagyobb energiafogyasztás költségesebb villamosenergia-számlákat jelenthet, de ha hosszú távon szeretne megtakarítani termelésre vagy jobb minőségű gyümölcslevet szeretne kapni, akkor nem számíthat a számlák tüskékre.

Könnyű tisztítás

Általában véve, minél több funkciót képes a facsaró, annál több alkatrészt tartalmaz, és következésképpen, annál nagyobb kihívást jelent a tisztítás. Másrészt az egyszerűbb gyümölcslevek csak 5-7 részből állnak, így a tisztítás meglehetősen egyszerű.

Kérdezd meg magadtól, hogy mely funkciók a legfontosabbak neked egy facsaróban. Ha nem csupán egy facsarót szeretne, és szeretne vele tésztát készíteni, akkor bonyolultabbá tegye a facsarókat, akkor is, ha tisztításuk kihívás.

Melyek a különböző típusú facsarók?

A két fő típusú facsaró, amelyről el kell döntenie, a centrifugális és a maszturbáló facsarók. Mindkettő nagyszerű, különböző okokból …

Centrifugális facsarók

A centrifugális facsarók valószínűleg a leggyakoribbak. Ez a fajta facsaró fémlemez segítségével kivonja a levet, amely nagy sebességgel forog a hálószűrőn. A centrifugális erő okozza a levélnek a hústól való elválasztását.

Noha ezek a hagyományos facsarók meglehetősen hatékonyan kimetszik a friss gyümölcsleveket, hátrányuk mégis olyan leveles zöldek, mint a búzafű és a kelkáposzta létezésekor.

Mellesleg, ha purista facsaró vagy, a leveles zöldek a legjobb barátok, és lehet, hogy nem tetszik az a tény, hogy a centrifugális facsarók nem igazán felelnek meg a zöldek gyümölcscentrifuga feladatának.

Előnyök:
Ár
kiváló minőségű centrifugális facsarót sokkal kevésbé vehet fel, mint egy minőségi maszticáló facsarót. A nagyon magas modellek azonban összehasonlíthatók áron.

Sebesség
ha sűrűn keres gyümölcslevet, a centrifugális gyümölcslevek jelentik a megtakarító kegyelmet. A magas fordulatszám azt jelenti, hogy a gyümölcslé ideje lényegesen rövidebb.

Egyszerű használat
nagyszerű kezdőknek és szakembereknek egyaránt, mivel a centrifugális facsarók egyszerűen megkönnyítik a gyümölcscentrifugálást. Ezeknek a gépeknek a felállítása azt jelenti, hogy a gyümölcscentrifugálás soha nem lesz bonyolult

Tisztítsd meg
mivel ezeket a gyümölcscentrifugagépeket könnyű szétszerelni, ezek is könnyen tisztíthatók. Az újabb modellek mosogatógépben is biztonságosak, azaz az unalmas tisztítás a múlté.

Hátrányok:
Oxidáció
A centrifugális facsarókhoz társított magas fordulatszám nagyon sok habot generál, amely több oxigénbuborékot vezet a lébe, ami a juice alacsonyabb eltarthatóságát eredményezi. A centrifugális sűrítővel kivont gyümölcslé elég gyorsan elrontódik az oxigénnel terhelt hab miatt, és azt azonnal fel kell fogyasztani. Ezzel nem remélheti, hogy nagy mennyiségű gyümölcslevet készít és később tárol.

Alacsonyabb hozam, mint a masztírozó gyümölcsleveknél
A centrifugális facsarók szintén nem annyira hatékonyak, mint az masztírozó facsarók. A centrifugális gyümölcslevelekből származó pép még mindig viszonylag nedves, ami azt jelenti, hogy kevesebb gyümölcslé kihúzódik. Nem számíthat arra, hogy centrifugális facsarók, hogy kivonják a magas hozamot magas rosttartalmú leveles zöldekből, mint például a búzafűből, a spenótból és a salátaból.

Zaj
Nagyon hangos, összehasonlítható a turmixgéppel. Nem futtathatja őket, amikor a baba alszik, vagy amikor beszélgetni akar feleségével

A fentebb említettek szerint az édes gyümölcslé leveles zöldek – ezeknek a facsaróknak a jellege miatt – nem fogják tudni leveles zöldeket, például a kelkáposzta búzafűjét megfőzni.

Masszírozó facsarók

A masztáló facsarók hidegpréselésnek is nevezik, mivel a gyümölcskivonási mechanizmus nem termel hőt. Ezek a facsarók kezdetben összetörik, mielőtt gyümölcsöt és zöldséget préselnének. Ezek a facsarók utánozzák a szájüregek természetes rágózásának vagy rágásának mechanizmusát.

A csiga lassabb sebességgel rágja a gyümölcsöt és a zöldséget, mint a centrifugális gyümölcslé. Ez a lassú sebesség jelentősen csökkenti a hő- és habképződést, miközben növeli a hatékonyságot.

Előnyök:
Gyümölcslé hozam
A centrifugális facsarókhoz képest a masztírozó facsarók sokkal hatékonyabban nyerik ki a gyümölcsöt erősen rostos zöldekből, például búzafűből és más zöldségekből. A pép nagyon száraz, magas hozamú.

A gyümölcslé minősége
ezek a facsarók működése lehetővé teszi a hosszabb eltarthatóságú végterméket.

oxidáció
A hidegprés mechanizmus kivonja a lét, amely megtartja a tápanyagok és enzimek mennyiségét, amelyek természetesen jelen vannak az egész gyümölcsben és zöldségben. Ez teszi a masszírozó gyümölcslevek legjobb választását azok számára, akik prémiumot jelentenek a táplálkozásra.

Zaj
Gyakorlatilag nem tartalmaznak zajt, így elkóstolhat anélkül, hogy félne felébresztenie senkit az alvásból. Lehet italozni, miközben TV-t hallgat vagy beszélget a gyerekeivel.

funkcionalitás
A masztáló gyümölcslevek szintén rendkívül sokoldalúak, mivel általában funkcionális funkciókkal vannak ellátva az ételek homogenizálására, lehetővé téve például bébiételek elkészítését, valamint tészták, vaj, szószok, gyümölcssorbetok és jégkrémek készítését. Vannak még olyan masztírozó gyümölcscentrifuga modellek, amelyek kikészíthetik a tésztát, a kenyérsüteményeket és a rizs süteményeket.

Hátrányok:
Ár
Az ár felfelé emelkedik, 200 dollár felett, néhány pedig 500 dollárig terjed, a sor tetejére masztírozó facsarók számára. A lécentrég rajongók tudják, hogy könnyen megtérítik befektetésüket a kiváló minőségű gyümölcslé érdekében, amelynek jobb eltarthatósági ideje van.

Tisztítsd meg
ne tévessze meg bennünket, az újabb masztírozó facsarók tisztítása messze nem fájdalmas, de hosszabb időt vesz igénybe, mint egy nagyon könnyen tisztítható centrifugális facsaró tisztítása. Nem nagy az időszegények számára.