Házimozi

Legjobb házimozik 2018

Mindenki számára mást jelent a legjobb házimozi, illetve mindenkinek eltérőek a lehetőségei és az elvárásai is. Míg valaki csak egy prémium kategóriás házimozit tud elképzelni otthonába és azok közt keresi a legjobbat, addig sokan a közép, vagy a nem drága kategóriában találják meg a számukra  leginkább megfelelő modellt, azaz amit ők tartanak a legjobbnak. Ezek alapján, úgy döntöttünk, hogy nem csupán egy újabb „legjobb házimozik” listát hozunk létre, hanem kategóriánként választunk ki egy-két legjobb modellt, így a mi listánkon mindenki megtalálja a számára ideális, legjobb házimozit. Vágjunk is bele.

  1. SONY BDV-E4110 – a legjobb házimozi a „nem drága” kategóriában

SONY BDV-E4110

Ez az egy blokkos rendszer képes megörvendeztetni a magas és erőteljes hangszóróival. A Bluetooth® technológia segít az okostelefonról vagy táblagépről való jeltovábbításban. Amikor Ön úgy dönt, hogy az elérhető maximális hangerőt kívánja bekapcsolni – még a szomszédai is meg fognak rettenni, hiszen az akusztikai össz. teljesítmény eléri a tiszteletet parancsoló 1000 Wattot! A tartalmakat Blu-Ray vagy DVD lemezeken tekinthetjük meg, illetve Internetről, de USB-meghajtóról is betölthetünk tartalmakat. A saját árkategóriájában ez a legelőrehaladottabb, legjobb minőségű házimozi rendszer.

Annak, aki egy tökéletes otthoni házimozi élményre vágyik és nem támaszt professzionális elvárásokat a házimozi rendszer iránt, a BDV-E4110 jelenti a legjobb választást. Megfizethető, sőt, igazán kedvező ár/minőség mutatóval rendelkezik és mindent tud, ami csak elvárható egy modern, otthoni házimozi szettől.

  1. LG LH755 – a „nem drága” kategória második listavezetője

LG LH755

Helyesen elhelyezve ezt az akusztikus zenekart az LG-től, igazán térhatású, minőségi és nagy teljesítményű hangot tapasztalhatunk. Az aramid rostokból álló diffuzorok nem csak a külső megjelenést teszik nemesebbé, de a hangzás tisztaságát is a maximális magasságokba emelik. Ha Ön nem szokott egy percre sem megválni okostelefonjától, akkor az a házimozi rendszerének elengedhetetlen alkotóeleme lehet. Akár mint annak univerzális távirányítója, akár mint egy  kiegészítő médiaberendezés Wi-Fi Direct technológiával, akár mint Wi-Fi technológia segítségével a zenét az okostelefonunk fülhallgatójára irányító eszköz, ami szükség esetén lehetővé teszi, hogy pld. ne zavarjuk a hozzátartozóink álmát. És ha Ön nem is szeret énekelni, vendégei biztosan kellőképpen értékelni fogják a beépített karaoke funkciót, amely sikeres előadás esetén fanfárokkal ünnepli a győztes előadót.

Az LG LH755 és a listán első helyet kapott SONY BDV-E4110 között nehéz különbséget tenni, a Sony azért van első helyen, mivel árában valamivel olcsóbb az LG modelljénél. Számottevő különbségek nem fedezhetők fel, itt már inkább az a döntő, hogy kihez melyik márka áll közelebb, illetve esetleg bizonyos apróbb eltérések a funkcionalitás terén, vagy akár csupán a külső kivitelezés. Egy szó mint száz: a lista két első helyezettje között mindenki, aki nem szeretné nagy kiadásokba verni magát, de azért szeretné kiélvezni, amit egy házimozi nyújthat ebben az árkategóriában, megtalálja a számára legjobb házimozi rendszert.

  1. SAMSUNG HT-J7750W a középár kategória legjobbja

SAMSUNG HT-J7750W

Ez az egy blokkos rendszer a kiszélesített 7.1 szabványú akusztikai rendszerrel 1330 Watt össz. teljesítményével biztosan nem hagyja közömbösen a film-és zenekedvelőket.  A stílusos hangszórók nem csak az elegáns dizájnjukkal büszkélkedhetnek, de igazán minőségi hangzással is. A zenekedvelők értékelni fogják a csöves erősítő olyan előnyeit, mint a hang meleg csengése és az akusztikus árnyékok széles spektruma. A Multiroom Link funkció lehetővé teszi hogy bármilyen eszközről a ház bármely pontjából tudjuk irányítani a zenehallgatást. Az integrált képfeldolgozó rendszer Ultra HD formátumba javítja fel a videót, illetve a 2D tartalmakat 3D-be alakítja át. Focimeccsek megtekintése alatt viszont teljesen realisztikus hatást élhetünk át.

  1. ONKYO HT-S7705 – a legjobb prémium kategóriájú házmozi rendszer

ONKYO HT-S7705

Ennek a házimozinak a leírásában szerepel az a kifejezés, hogy ez az első modell, amely a Dolby Atmos szabványra van hitelesítve. A Dolby Atmos technológia nem csatornákon alapszik, hanem a hang forrásain, tehát lehetővé teszi, hogy a hang magán az audioobjektumon koncentrálódjon, például egy pisztolylövést a háromdimenziós téren belül elhelyez bárhova, még a fejünk fölött is. Tehát, ha Ön szeretné belevetné magát a Dolba Atmos teljesen újszerű hangzásvilágába, a prémium kategóriás 7.2 csatornás Onkyo HT-S7705 a legjobb választás lehet.  Természetesen a megszokott Dolby TrueHD és a DTS-HD audiokat is feldolgozza, az Ultra HD 4K formátumú videókat, támogatja a 3D technológiát, integrált Wi-Fi modulon keresztül online továbbítja a nagy felbontású zenét. A csatlakoztatási lehetőségek legszélesebb tárháza, a legkorszerűbb MHL csatlakozót beleértve, biztosítja, hogy bármilyen külső eszközt gond nélkül tudjunk csatlakoztatni. A mélynyomó kimagasló mutatóinak köszönhetően a házimozi rendszert 27-20000 GHz jellemzi. A magas technikai mutatók mellett ez a rendszer igazán kompakt és nagyon kellemes külső jellemvonásokkal van felvértezve.

  1. HARMAN/KARDON BDS 880 – szintén a prémium árkategória egyik listavezetője

HARMAN-KARDON BDS 880

Kompakt, stílusos, elit kivitelezésű, legkorszerűbb, többfunkciós, legjobb minőségű – mind ezek a tulajdonságok az amerikai Harman/Kardon vállalat tökéletes készülékét jellemzik. A kétblokkos rendszer egy 3D Blu-ray lejátszóból áll és egy 5.1 hangrendszerből, amelyet a szigorú vonalvezetés és a minimál dizájn kivitelezése tesz érdekessé, a meglepően kompakt külső mellett. Mindemellett a Harman/Kardon egyik fő jellemvonása – a kristálytiszta hangzás – egy csöppet sem sérült. Az öt erősítő a passzív hangrendszerrel és aktív mélyládával biztosítják a pontos, dinamikus, effektív hangzást hihetetlen tisztasággal és hitelességgel. Az alacsony frekvenciás hangokért a 200 Wattos, zárt típusú, aktív mélyláda felel. Az olyan technológiák, mint az Apple AirPlay, Bluetooth®, NFC, DLNA 1.5.,beépített Wi-Fi és még sok egyéb igazán kiszélesítik ennek a csodás házimozi rendszernek a felhasználhatóságát.