Hifik

Legjobb hifi 2016

Jelen rovatunk azok számára nyújt segítséget, akik egy jó hifi megvételén gondolkoznak, de nem biztosak benne, hogy mit is válasszanak, nem tudják pontosan, mire is van szükségük, illetve mik az elvárásaik egy hifivel szemben. Természetesen egy csúcskategóriás, több százezer forintos berendezést nem lehet egy lapon említeni egy „átlagos”, úgy mondd hétköznapi készülékkel. Nos, mi ezt is figyelembe véve állítottuk össze legjobb hifik listánkat, amin szerepel a csúcskategória legjobbja is, és az átlagos hifi legjobbja egyaránt. Nézzük is meg akkor, mely berendezéseknek sikerült felkerülniük a listánkra és miért.

  1. Bowers&Wilkins CM6 S2

A CM6 S2 kiemelkedik a hasonló készülékek sorából, nem csak a külső megjelenése miatt és a fent elhelyezkedő tweeter-nek (külön kamrába épített magas sugárzó) köszönhetően, hanem ami sokkal fontosabb – a hang minőségével. A különálló tweeter javított a hangszín világon, élő hangzást és térhatást hozva létre.

A CM6 S2 tweetere nem csupán fizikailag van leválasztva a külsőről – szintén a dupla kupola technológiáját használja. A kiegészítő alumínium gyűrű megerősíti hátulról a tweeter fő kupoláját, emelve ezzel a keménységén. Ez hihetetlen hangzás élességet és tonális tisztaságot kölcsönöz.

Ez a hifi a legjobb választás lehet akár egyszerű zenekedvelők, akár komoly műértő zenészek számára.

  1. Mark Levinson №585 – a legtökéletesebb integrált erősítő

A Mark Levinson vállalat 1972-ben lett alapítva és kimagaslóan jó hírrel rendelkezik a vezető audiorendszerek megalkotásában, tulajdonképpen a Harman prémium márkájáról beszélünk, a név pedig mára egyet jelent a tökéletes hangzással.  A High-End igazi szimbóluma most kibocsátotta tényleges remekművét, a tökéletes integrált erősítőt, №585 néven. Semmi szükség rakatnyi különálló eszközre a tökéletes, csúcsminőségű hangképhez.  Ez egy tökéletesen kiegyensúlyozott A/B osztályú integrált erősítő, amely egy 32 bits LPCM-et és egy DSD képes USB DAC-ot is tartalmaz.

 Széles dinamika-tartománnyal és zavarmentes, egyenletes magas hangjaival – erős, széles, stabil hangképet generál. A Mark Levinson No585 egy biztosan jó választás, ha az Ön vágya a lenyűgöző, végtelenül tiszta hangzás.

  1. OPPO HA-2 – hangorkán a zsebünkben

A kompakt alumínium váz bőrrel van borítva, ez a kis készülék egy hordozható DAC/fejhallgató-erősítő, melyet egyértelműen a stílusos felhasználók számára alkottak, azonban a hangminőség szempontjai tekintetében is megállja a helyét!

A kompakt alumíniumvázat minőségi bőrborítással ötvöző, hordozható DAC/fejhallgató-erősítő jól láthatóan a stílusos felhasználókat célozza meg, de a hangminőség tekintetében sem vallhat szégyent. A vékony készülékházban egy ESS Sabre DAC segítségével szólalnak meg a minőségi hangok egészen 384 kHz LPCM és DSD256 minőségig. A HA-2 két USB bemenettel rendelkezik, egy Type A és egy micro B típussal az alján, valamint két 3,5 milliméteres kimenettel a tetején. Ezek egyike egy fejhallgató csatlakozó, míg a másik viszont használható analóg inputként és line kimenetként is, mellyel hagyományos hifi rendszerekre csatlakoztathatjuk. A sokféle Apple és Android eszközzel kompatibilis OPPO HA-2 okos választás azoknak, akik megfizethető áron keresnek tiszta hangot és kiváló teljesítményt.

 Focal Sopra No2 – a gyártó által a középkategóriába sorolt modell

Teljesen újszerű és különleges megjelenésű, új sorozatú hangfalait a Focal az Electra és az Utopia modellek között helyezi el. Külső megjelenésében különféle élénk színek dominálnak, igazán pompás kivitelezést sikerült megvalósítani a Focalnak.

A háromutas megoldásban a Focal „W-kónuszú” hangszórói teljesítenek: kettő darab 18 centis woofer, egy 16,5-es közép sugárzó, illetve egy fordított dóm rendszerű, jól bevált és a vállalt által sokat tesztelt berillium magas sugárzó. Egyébként a Sopra No2-val a Focal elérte kitűzött célját, abban a tekintetben, hogy a mágnesek és hangszórók felfüggesztése által érik el a torzítás mértékének minimalizálását.  A No2-val a Focal biztosíthatja helyét a legjobbak közt, ahol persze idáig is ott volt, de az új hangszórók egy teljesen új mércét is állítanak. A Sopra No2 erős, azonban nem erőltetett, világos és tágas hangélményt, hangképet nyújt, és a nagy terek hatása ebben a kategóriában pedig teljesen újszerű. Ha Ön egy közel professzionális hangszóró szettet szeretne, de nem akarja annak ténylegesen megfelelő költségekbe verni magát, akkor a Focal Sopra No2 az Ön legjobb választása – profi színvonal, minőség, hangzás, olcsóbban a csúcskategória képviselőinél.

  1. Hegel H160 – az integrált erősítők mintapéldája

A Hegel H160-as modell szemtelenül hódít az innovatív, flexibilis dizájnjával és 150 wattos kimenetével, nem véletlenül ragadt rá majdnem azonnal a „modern integrált erősítők mintapéldája” elnevezés.

Hegel H160

Sok szempontból ideális, mivel a gyártó próbálta figyelembe venni a lehető legtöbb szempontot és igényt. Egyaránt rendelkezik analóg és digitális csatlakozókkal, azaz koax és optikai, illetve USB és hálózati kapcsolatokat is kezel. Támogatja a DLNA és az Apple AirPlay szabványokat is. Találunk a készülékben egy olyan különálló végerősítőt is, amely képes eleget tenni bármilyen egzotikus és különleges igényű fejhallgatónak. A H160 mély, kordában tartott basszusokkal, csodás magas hangokkal, valamint egy igazán határozott hangképpel bír. Ha Ön egy igazi zenekedvelő, audiofil ember – a Hegel H160 lehet az Ön legjobb társa a zene világának felderítésében.

—————————————————————————————————————————————–

Mint a “legjobbak” rovat egyéb listái, úgy a jelen rovatunk is folyamatosan frissül és változik, figyelemmel kísérve a piac változásait, a kínálatot és a legújabb trendeket. Legyen rendszeres olvasónk és legyen tisztában mindig a legjobb termékekkel, illetve hogy mely készülékeket és miért érdemes választani!