LG

Az LG Electronics Inc. a szórakoztató elektronikai, háztartáselektronikai, légkondicionáló és mobilkommunikációs termékek világának egyik vezető szereplője, a legnagyobb dél-koreai vállalatok egyike, mely 1958-óta van az elektrotechnikai piacon.

lg márkaAz LG-t hazánkban és Európában a háztartási és szórakoztató elektronika összes területéről ismerhetjük. Azok a felhasználók, akik szeretnének egy megbízható márkához hűek lenni és minden berendezésüket, készüléküket egyetlen márkára szűkíteni, azok számára az LG biztosítja ezt a lehetőséget. Nem igazán tudunk említeni olyan gyártót, amelynek termékpalettája ennyire sokszínű lenne. A szórakoztató berendezések összes fajtájától a konyhai és fürdőszobai berendezésekig tulajdonképpen mindent gyárt, amire egy háztartásban szükség lehet. Termékeik minősége, és a gyártó által biztosított támogatási és garanciális feltételek kimagaslóak.

Az LG TV-készülék kínálatát mindenképpen érdemes kiemelni, hiszen a sík és ívelt készülékek közt talán a legszélesebb választékkal rendelkezik, mind HD, Full HD, mind Ultra HD 4K tévék között. És ezek közül az LG LED TV készülékpalettája a legvonzóbb. Ezek az egyetlen LED tévék a piacon, melyek rendelkeznek a kivételes képminőséget igazoló THX tanúsítvánnyal. Ezek az innovatív, védett technológiák garantálják számunkra a páratlanul részletes, nagy kontrasztú, színhű képet. Az LG Super UHD TV 9-es, legújabb szériája minden csodás technológiát ötvöz. Az Ultra HD felbontást WebOS 2.0 SmartTV rendszerrel, Magic Remote távirányítóval, ColorPrime technológiával és egy Harman/Kardon hangrendszerrel élvezhetjük. A 3D és UltraSurround és számos egyéb remek jellemző már csak ráadás.

Természetesen a monitorok piacán is élenjáró a Dél-Koreai gyártó. Az LG monitorok rövid meghatározása szólhatna akár így is – az élenjáró kijelző technológia tökéletes ötvözése az elegáns formatervezéssel. Az LG Cinema 3D monitorok új generációja egyszerűen káprázatos, míg a kiemelkedő képminőségű LED háttérvilágítású IPS paneles monitorai szintén csodásak. Mindenki megtalálhatja a számára ideális LG monitort. Azonban egy modellt külön meg kell említeni, az LG 34UC97 – a világ első 21:9-es ívelt Ultrawide monitora. Egyebek mellett QHD kijelző, flicker-safe villódzásmentes IPS kijelző, 10 bites színmélység, energy star minősítés jellemzik ezt a kivételes ívelt alakú LG monitort.

Az LG az utóbbi években hazánkban is berobbant a mobiltelefon piacra. Szinte akadályok nélkül hódította meg az okostelefon felhasználókat teljesen versenyképes, újszerű, sajátos, letisztult és elegáns formavilágú készülékeivel. Sorban jöttek ki az LG G1, G2, G3, illetve az LG Optimus mobilkészülékek. A jellemzőik alapján az LG okostelefonok az egyéb gyártók közép és csúcskategóriás modelljeivel kerültek egy kategóriába. Ám aki nem vette eleinte komolyan, mára láthatja, hogy megérdemelten ott van az LG is a vezető mobiltelefon-gyártók modelljei mellett. A legfrissebb modelljük, az LG G4, az LG G3 méltó utódja, említést érdemel. Quallcomm Hexa Core 1.8 Ghz-ez proci, 32 GB belső memória, 3 GB RAM, UHD videofelbontás, 16 MP-es kamera és 5.5”-os érintőkijelző, mindez egy kivételesen elegáns, akár bőrhátlapos dizájnnal – a legjobbakkal is felveszi a versenyt.

Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy a tavalyi csúcsmobiljához, a G3-hoz hasonlóan, idén az LG G4-hez is gyorsan érkezik az Android frissítés a Dél-Koreai gyártótól. A vállalat hivatalos közleményben tette közzé, hogy a G4 már november első napjaiban megkapja az Android 6.0 operációs rendszert. Azonban első körben a lengyel felhasználok élvezhetik, hazánkban csak a későbbiekben fog megjelenni.

Az LG mint minden egyéb innovációs területen, úgy az okosórák piacán is jelen van. Mára a gyártó a harmadik, talán legjobban sikerült modelljével rukkolt elő, a G Watch Urbane-nal, ebben kiküszöbölték az előző modellek hiányosságait, egy elegáns, akár tárgyalásra is felvehető kerek kijelzővel látták el, valamint aktív WiFi adapter is került bele, így bizonyos megkötésekkel, de a telefon nélkül is használható. Kijelenthető, hogy ezen a téren is van mitől tartania a többi gyártónak.