Sony A7s II

A Sony bemutatta az új kompakt fullframe tükörnélküli csúcskategóriás fényképezőgépét, az Alpha 7S II-t. Ezt a készüléket az ultra-magas érzékenység, a gyors és pontos autofókusz, az öttengelyes képstabilizátor és a 4K felbontású, gépen belül menthető, videó készítési lehetőség jellemzik. A 12.2 megapixeles csúcsmodell hazánkban novembertől lesz elérhető.

A sajtóbejelentés szerint a Sony kibővíti a kompakt full-frame tükör nélküli kameráit az ultra-érzékeny A7S II-vel. A Sony bejelentette a kompakt, full-frame A7 kamerák díjnyertes szériájának legújabb darabját, az új A7S II-t. Az A7S II kiváló képminőséget kínál a legnagyobb kihívást jelentő fényviszonyokkal dolgozó fotósoknak is. Ezt a magas érzékenységének, az ISO széles átfogásának és öttengelyű képstabilizálójának köszönhetjük.

Az A7S II egészen új szintre emeli a fényképezés kifejezőerejét, akár fényes nappal, akár sötét éjszaka, bármilyen zársebesség mellett. Az A7S II egy rendkívül vonzó készülék filmesek és fotósok számára egyaránt, mivel kombinálja a profi videó funkciókat, ideértve a 4K felbontású videók forgatásának képességét pixel binning nélkül full-frame formátumban egyidejű szenzorkiolvasással.

Az A7S II  érzékenységi skálája elképesztő, ISO 50-409600-ig terjed, a BIONZ X képfeldolgozónak és a 35mm full-frame 12.2 megapixel-es szenzornak köszönhetően képes erre a gép. A szenzor a beérkező jelek átfogását az ISO teljes terjedelmében optimalizálja, a fokozatos színátmenetek skáláját pedig magas fényviszonyok közt szélesíti. A sötét képeken a zajokat minimalizálja, azaz a legextrémebb környezetben is kiváló teljesítményt nyújt.

A BIONZ X továbbfejlesztett képfeldolgozó algoritmusa a szenzorból a maximumot hozza ki, illetve javítja a teljes ISO tartományban a képalkotást. Mindez azt eredményezi, hogy az elkészített kép vagy film részletgazdagsága messzemenően kivételes, minimális zajszint mellett.

Videó

Az A7S II képes 4K3 felbontású videók készítésére, XAVC S formátumban való belső rögzítéssel, ez által a kép részletessége rendkívüli. Ez annak köszönhető, hogy a pixelektől származó összes információ pixel binning és sorugrás nélkül kerül felhasználásra. Így a kamera maximalizálni tudja a full-frame szenzor teljes erejét és 4K videókat képes rögzíteni élesebb képpel, melyek moaré hatása elhanyagolható.

A Full HD videók készítése szintén pixel binning nélkül történik. Egyidejű szenzorkiolvasás pixel binning nélkül, azaz közel ötször annyi pixelből tesz szert információra, mint az a Full HD minőséghez szükséges, továbbá tömöríti az információkat a magas minőségű filmek készítéséhez. Az A7 szériában egyedülállóan, az A7S II képes 120fps 100Mbps-ban rögzíteni, egyidejű szenzorkiolvasással, pixel binning nélkül full-frame formátumban. Ez káprázatos 4x/5x-ös lassított felvétellé szerkeszthető, Full HD minőségben. Az A7S II  4x/5x-ös lassított felvétel belső készítésére szintén képes, melyet azonnal visszanézhetünk a kijelzőn.

A videó funkció bővült új profilokkal is, mint az S-Gamut3.Cine/S-Log3 és az S-Gamut3/S-Log3. Ezek széles dinamikai tartományt és könnyebben kivitelezhető színkorrekciót tesznek lehetővé. Az A7S II az S-Log3 gamma beállításban még 14-fényértéket is biztosít. Az új Sony csúcskamera kompatibilis az operatőrök és a filmesek körében méltán népszerű és közkedvelt S-Gamut/S-Log2-vel is. Van egy teljesen új funkció is, a Gamma Display Assist, ez lehetővé teszi a filmesnek, hogy S-Log filmeknél forgatás közben ellenőrizhesse a képeket vagy a fókuszt. A Zebra funkció viszont még nagyobb kontroll lehetőségét biztosítja.

Öttengelyű képstabilizáló

Az új A7SII az A7II és az A7RII kamerák esetében már bizonyított, innovatív öttengelyű képstabilizáló rendszerrel rendelkezik. Ez a rendszer öt tengely mentén korrigálja a kamera rázkódását a forgatás közben. Olyan mozgásokat korrigál, mint a minden irányba fellépő remegés, azaz a dőlés és legyező mozgás, a svenkelés, azaz a pásztázás, panorámázás, közbeni rázkódás, illetve a forgási rázkódás, ami legtöbbször az éjszakai fotózást és videózást befolyásolja.

AF pontosság

Az A7S II-ben tovább fejlesztették az autófókusz rendszert is. Most már 169 fókuszpontot kínál a kamera a gyors, precíz és pontos fókuszáláshoz. A képszenzor, amely minimális képzajjal dolgozik, lehetővé teszi, hogy a Fast Intelligent AF a kontrasztokat könnyebben felismerje, ez által gyorsabban reagáljon. Ez még az olyan alacsony fényviszonyok között is lehetséges, amikor szabad szemmel is alig lehet látni. Az AF teljesítménye kétszer gyorsabb videó készítés esetén az elődjéhez képest.

Elektronikus  képkereső

Az A7S II-ben az  XGA OLED Tru-Finder továbbfejlesztett változatával találkozhatunk, amely a világon a legnagyobb, 0,78-szoros képkereső nagyítást biztosítja (hozzávetőlegesen 38,5 fokos látószögből), illetve az egész képernyőfelületen tiszta képet ad. A ZEISS T® Coating használata jelentős mértékben csökkenti a keresőn való tükröződést. Az OLED Tru-Finder ellentétben az optikai képkeresővel, azonnal megmutatja az expozíció kompenzálás, a fehéregyensúly és egyéb beállítások hatását a képre.

Egyéb fejlesztések

A kamera még inkább kézre áll az új dizájnt kapott magnézium-ötvözetből készült test és az új fényképező gombnak köszönhetően. Az új test könnyű és egyidejűleg masszív.  Ha bele kell olvadni a környezetbe, aktiválhatjuk a halk fényképezés módot, öt képkocka/másodperc sebességű sorozatfényképezéshez. A zárszerkezet mozgásánál keletkező rezgések csökkentése szintén a megbízhatóságot szolgálja.

Akár USB csatlakozón keresztül is tölthetjük az új csúcskamerát, még használat közben is. Az LCF-EBF prémium bőrtokok nem csak az A7S II-höz  használhatók, de az A7R II és az A7 II-nek is tökéletesen megfelelnek. Az A7S II Wi-Fi és NFC technológia kompatibilis, továbbá használható a Sony PlayMemories Mobile alkalmazással. Ez elérhető Android és iOS készülékeken egyaránt, ahogy a Sony PlayMemories Camera applikációi is.