Xperia Z5

Sony Xperia Z5

Megérkezett a Sony legújabb csúcsterméke, a Sony Z5 család személyében, azaz a Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact és az Xperia Z5 Premium!

A Z5 termékcsalád mindhárom tagja Snapdragon 810-es processzort és 16/32 GB-os belső tárhelyet kap (természetesen bővítési lehetőséggel). A vezér modellt 3 GB RAM-mal és 5,2 colos Full HD kijelzővel, míg a Compact modellt 2 GB memóriával és 4,6 colos FULL HD felbontású kijelzővel látták el, a nemsokára szintén kapható Premium modellre pedig még kitérünk. Operációs rendszerük a legújabb Android 5.1.1. Ismerjük meg részletesebben a Sony Xperia Z5-öt! sony xperia Z5 mobil

Magával ragadó képminőség éjjel-nappal

Az Xperia Z5-nek köszönhetően az elérhető legjobb fotólehetőségeket használhatjuk ki! A hibrid autofókusszal szerelt 23 megapixeles kamera a sebesség és a pontosság mintaképe – az eddigi legjobb mobilba épített kamera. A lélegzetelállító kamera ötszörös zoomjával a Sony Z5-tel a legröpkébb csodás pillanatokat is tökéletes minőségben, elsőre és ragyogóan tiszta képek kapva tudjuk megörökíteni. Továbbá az éjszakai felvételek is káprázatosak lesznek, a Sony legjobb rossz fényviszonyok elleni technológiájának köszönhetően, melyet természetesen beépítettek az Xperia Z5-be. A legújabb generációs képérzékelő segítségével az éjszakai jelenetek úgy rögzülnek, mint azt saját szemünkkel látjuk, a jól ismert képzaj és elmosódás a múlté.

Megjelenés

A Sony Xperia Z5 dizájn tekintetében kiemelkedik még a legszebb kivitelű készülékek közül is. A precíziós gravírozású fémház, a sima, leegyszerűsített forma, illetve a csodálatos, hűvös tapintású csiszolt üveg hátlap, ezek mind egy kivételesen exkluzív megjelenést biztosítanak az Z5-nek.

Az eső nem akadály

A Sony Xperia Z5-tel nem kell tartanunk az esetleg eleredő esőtől, vagy akár egy felboruló italtól, illetve a hétköznapi teendőink során ráfröccsenhető cseppektől. Ezek a remek készülékek a Sony vezető víz- és pórálló kialakítását kapták, mely UP68 besorolással rendelkezik.

Felismer a telefonod

Bizony, az új Sony telefon bekapcsológombján egy integrált ujjlenyomat-érzékelőt találunk, melynek köszönhetően a telefon oldalán egyetlen mozdulattal felvehetjük azt, illetve biztonságosan feloldhatjuk a készüléket, így a biztonsági zárolók, kódok is feleslegessé váltak.

Az akksi, amely sokkal többre képes

A Sony Xperia Z5 akkumulátora forradalmian új és egyetlen feltöltéssel akár két napig is biztosítja számunkra mobilunk használatát. Ennél fogva több zenét hallgathatunk, vagy akár napokig beszélgethetünk, illetve aggodalom nélkül elindulhatunk egy hosszabb bulira, rendezvényre. Az Z5 gyorstöltő funkciójának köszönhetően pedig akár egy egész napi energiával is feltölthetjük a készüléket csupán 45 perc alatt.

Az első 4K-s kijelző Sony mobilban

Az Xperia Z5 és Z5 Compact nevet viselő kisöccse káprázatos minőségű FULL HD felbontású kijelzővel vannak felszerelve, azonban a Sony Z5 család nemsokára hazánkban is elérhető új termékcsalád zászlóshajója, az Xperia Z5 Premium már 5,5 hüvelykes, 2160 x 3840 pixeles kijelzővel van felvértezve, ennek legfontosabb jellemzője az, hogy 4K felbontású kijelzőt tartalmaz. Azaz négyszer annyi képponttal rendelkezik, mint egy átlagos Full HD kijelző, de még a QHD-s modellekhez képest is 2,25-szörös a többlet. A készülék boltokban való megjelenésének kisebb csúszása testvéreihez képest annak tudható be, hogy a Sonynak még le kell gyártani a raktárak feltöltéséhez szükséges mennyiségű 806 ppi-s panelt.

Azonban a Premium nem az egyetlen érkező 4K-s csúcsmodellje a Sonynak, hiszen nemsokára érkezik az óriási, 6,44 hüvelykes megjelenítővel ellátott Z5 Ultra is! Ennek a kisebb lemaradása a fivéreitől viszont annak tudható be, hogy ellentétben a Z5 többi három családtagjától, nem a Snapdragon 810-es SoC fogja biztosítani a kiemelkedő teljesítményt, hanem a jövő év elejétől elérhető 14 nanométeres gyártástechnológián alapuló Snapdragon 820-as SoC, mely mellett a 4 GB DDR4 RAM teszi még varázslatosabbá a március környékén várható legújabb Xperia-t, azaz a Z5 Ultrát.

Mennyibe kerül? Megéri?

Konklúzióként elmondható, hogy a Sony továbbra is vezető szerepet tölt be a csúcskategóriás mobilok piacán, az Xperia család újabb és újabb modelljei továbbra is a legfrissebb és legjobb technológiákat teszik elérhetővé számunkra, melyeknek köszönhetően minden esetben egy káprázatos, kiemelkedő teljesítményű, megbízható és számos csodás Sony funkcióval ellátott készüléket kapunk! Az Xperia Z5 ára kereskedőtől függően bruttó 230-240 ezer forint körül van, a Compact modell pedig 215 ezer forint körüli összegért vásárolható meg.

Tesztek:

Mobilaréna – Z5

24.hu – Z5 Compact

Geeks – Z5

Előfizetés árak a szolgáltatók oldalain:

Telenor: 77.989 forint

Vodafon: Nincs még adat

Telekom: 107.800 forint

Márkabolti Z5 árak Sony Westend: Xperia Z5 – 239.000 forint – Z5 Compact: 199.900 forint