Okoscipők: a Digitstole bemutatta a forradalmi modellsort

Biztosan minden sci-fi rajongó, vagy egyszerűen a modern technológiákat kedvelő ember fejében megfordult már, hogy milyen jó is lenne, ha lábbelink is fel lenne vértezve kényelmes okosfunkciókkal. Nos, elmondhatjuk, hogy már igazán rövid időn belül választhatunk az okoscipők, egyelőre nem széles választékából. Azonban, akár biztosra is vehetjük, hogy ezen a piacon is nemsokára hasonló tendenciát figyelhetünk meg, mint a közelmultban az okosórák választékának bővülésében.  Addig is már itt van az okoscipő-fejlesztés élenjárója – a Digitstole

A francia Digitstole vállalat immár széles közönség elé tárta okoscipő modelljeit. Nem is olyan rég még a Nike “Vissza a jövőbe” működőképes edzőcipőjének örvendezhettünk, de milyen funkciókkal is lehet még ellátni a jövő lábbelijeit? Nos, nézzük meg, mit ajánlanak számunkra a Digitstole mérnökei.

A Digitstole vállalat okoslábbeli modellválasztéka egyelőre összesen három modellből áll. Az első modell a Smartshoe nevet kapta és igazán futurisztikus benyomást kelt, bizonyos tekintetben kissé emlékeztet arra, amit a “vissza a jövőbe” trillógia második filmjében láthattunk. Ez az edzőcipő városi körülményekben való használatra lett tervezve, és a lwgfőbb, kiemelkedő funkciója, hogy képes a téli, illetve hideg idöszakok alatt a lábunk melegítésére, melegentartására. Ezen kívül az edzőcipő beépített szenzorainak köszönhetően képes lépteink számlálására, illetve ki tudja számítani a nap során elégetett kalóriák mennyiségét. A cipőfűzőt egy igazán érdekes megoldás helyettesíti, az okostelefonukról küldött parancsra ez az okos edzőcipő megfelelően a lábunkra rögzűl, erre a beépített mechanika által képes. Igen, ez a lábbeli Bluetooth technológiával is fel van szerelve és rendelkezik hivatalos applikációval.

Digitstole-smartshoe1

Ha Önt nem vonzza esetleg az edzőcipő túlzottan futurisztikus megjelenése, akkor érdemes átgondolni egy pár, egészen szimpatikus tornacipő, vagy női cipő beszerzését, ezeket egy gyűjtő-megnevezés alatt kínálja számunkra a gyártó: Warm Series néven. Az első modellhez hasonlóan ezek szintén képesek lépteink számlálására és a hideg esték során lábaink felmelegítésére, igaz, az árukkal kapcsolatosan még egyeztetések folynak (minden bizonnyal ezek a modellek olcsóbbak lesznek). A lábbelibe integrált fitnessz-tracker előnye nem vitatható. Amikor Ön egy okoskarkötőt használ, elég nehéz megkülönböztetni, hogy mi is egy igazi lépés, és mi takar esetleg egy véletlen karlendítést. Az okoscipő esetében az ilyen hibákat biztosan ki lehet zárni.

Digitstole-smartshoe2

Ejtsünk pár szót az energiaforrásról is. A Smartshoe modell egy kompakt, vezetéknélküli töltőn keresztül kapja meg a szükséges energiát, mellyel akár többnapos működésre is képes. A Warm széria két modellje egy microUSB kábel segítségével tölthető és mindössze kb. 6 órás, megszakításmentes üzemelést biztosít számunkra. A Digitstole vállalat okoscipői a tervek szerint az idei esztendő végéig már a boltok polcaira kerülnek.

Share