Hihetetlenül kényelmes és kompakt projektor az LG-től

Kissé furcsa, hogy az IFA 2015 kiállítást megvilágítva a sajtó leginkább csak a nagy tévékről és a vezető gyártók mobilkészülékeiről ír, tulajdonképpen kihagyva a kisebb, de attól nem kevésbé érdekes dolgokat. Itt az egyik ilyen kicsi és érdekes dolog – a Mini Beam PF1000U projektor az LG-től. 

IFA-2015 Igen, nem fogja Önt 4K felbontású képpel elkápráztatni, nem csillog OLED-pixelekkel és nem kimagasló a dizájnja. A különlegessége a Short Distance Focus technológia, amely lehetővé teszi 38 centiméteres távolságról 100 hüvelykes kép kivetítését a falra, illetve 60 hüvelykeset 11 centis távolságról.

Mitől is különleges? Az igazi egyedisége abban rejlik, hogy nem kell foglalkoznunk az elengedhetetlen további távolsággal a projektor és a fal között, úgy szintén, ahogy nem kell gondolkodnunk óriási TV készülékekben, melyek csak további helyet igényelnek.  Az igazán nagy képeket most maximális hatékonysággal kivetíthetjük az elérhető négyzetméterek figyelembevételével. Jelen esetben elegendő összesen 38 cm szabad terület bármilyen felület előtt, amelyre szeretnénk kivetíteni a képet. És már előttünk is van a 100 hüvelykes kijelző, melyen nézhetjük kedvenc filmjeinket vagy egyéb média-tartalmainkat.

Mindezt a helyesen elhelyezett, kiemelkedő minőségű tükrök rendszere teszi lehetővé, amelyen keresztül a MiniBeam PF1000U kivezeti a képet. Az első másodpercektől úgy tűnik, mintha a projektor meg lenne fordítva – a sugara a fal irányából érkezik, de a tükrök kiválóan átirányítják és a szoba szükséges felületére vetitik ki a képet.

Az új MiniBeam PF1000U projektorával az LG szeretné újraértelmezni a Full HD formátumú videók és tévéműsorok kényelmének koncepcióját. A projektor beépített vevővel rendelkezik a kábeles és digitális televiziózáshoz. Ezzel többek közt egyenes hozzáférést nyerünk az olyan médiatárakhoz, megosztókhoz, mint a YouTube, a Netflix, vagy a Spotify. Szóval képes mindarra, amire egy modern tévékészülék, de nem vesz el helyet a szobánkból.

A MiniBeam PF1000U kategóriáján belül a legkönnyebb és legkisebb lészülék, elhelyezéséhez bármely lakásunkban található komód vagy állvány lehetővé teszi. A készülék képes USB kábelen vagy otthoni WiFi hálózaton keresztül is az audio és videó tartalmak lejátszására, mint ahogyan mobil készülékek médiatartalmának a lejátszására is. Beépített hangszórók állnak rendelkezésünkre, azonban ha minőségibb és mélyebb hangot szeretnénk, akkor a Bluetooth technológiát támogató bármely, otthonunkban található hangfalhoz is csatlakoztathatjuk.

Ahogyan azt már említettük, a projektor Full HD felbontásban vezeti ki a képet. A fényerősség emellett elérheti az 1000 lument, 150 000:1 kontraszt mutató mellett. Ez lehetővé teszi a kép minőségének megőrzését még szélesebb kivetítő felületen is.

A projektor lámpájának gyárilag feltüntetett üzemideje 30 000 órát tesz ki.  Hazánkban 350-400 ezer forintos áron már elérhető az LG legújabb, mini fénysugaras projektora.

Share