Xiaomi MI TV 3: a gazdaságos 4K TV

Hogyan is nevezzük ezt a berendezést? Televízió? Igen, az is. Konzol? Kissé erőltetve, de Android-os konzol is egyben. Eszköz? Igen, talán ez a kifejezés felel meg leginkább az adott készülék leírására. Ebben a cikkünkben a Xiaomi MI TV3-at ismerjük meg és mutatjuk be olvasóinknak.   

Xiaomi Mi TV3 mélynyómóval

Egy 800 USD-be (kb. 240 ezer Ft) kerülő 4K-panel? Ebben ugye semmi különleges nincsen. Sőt, olcsóbban is találhatunk. De nem 60 hüvelykes képátlóval és nem Android támogatással. Miket is rejt a MI TV 3, hogy sokan máris beleszeretnek?

A legfőbb sajátossága a Xiaomi MI TV 3 készüléknek – a panelbe épített ’agy’ hiánya.  Megvásárolva a meggyőző, 60 (70’-es is van) hüvelykes képátlóval rendelkező 4K kijelzőt, nem kell azon aggódnunk, hogy az okostévé belső rendszere el fog avulni. A speciális kábel, amely a mélynyomót összeköti a kijelző panellel, nem véletlenszerűen lett kiválasztva. Az egész elektronika, beleértve a központi MStar 6A928 processzort, a Mali 760 grafikát és a 2 GB beépített memóriát, a soudbar házába van beépítve.

Hogy miért is? Pontosan azért, hogy a felhasználó ne legyen rákényszerülve az egész tévé lecserélésére, ha újabb rendszerek jelennek meg, ami a 800 USD-s ára mellett nem lenne célszerű, de még ésszerű sem. A Xiaomi egyszerűen kiad egy új mélynyomót, mondjuk az egész rendszer árának a negyedéért. Leválasztjuk a régit, csatlakoztatjuk az újat, és kész is: egy igazán korszerű 4K kijelzőnk van a piacon megtalálható legfrissebb hardverrel.

https://www.youtube.com/watch?v=qXRyV5ryOlc

Igaz, hogy az Android rendszerrel van pár probléma. Az első: helyre kell ráznunk, azaz, ha nem is magyar, de angol nyelvűvé kell változtatnunk azt. Hiszen a kínai írásjelek folyamatos jelenléte kissé fárasztó. Igaz hogy ehhez egy kicsit barangolnunk kell az olyan fórumokon, mint az XDA vagy a Xiaomi. Azonban van megoldás és nem is bonyolult, azok számára is, akik a Kínai Népköztársaság határain kívül vásárolnának MI TV 3 készüléket.

Xiaomi Mi TV3 kijelző

Azt, hogy mikor lesz egyszerűbben elérhető hazánkban ez a készülék, sajnos egyelőre nem lehet tudni. Kár, mivel ez a tévé, illetve eszköz igazán jóra sikeredett. Figyelemreméltó érdekes megoldásokkal rendelkezik a kínai LeTV médiaóriástól, melyekről már ejtettünk pár szót cikkünkben. Biztosan sokan örülnének, ha Magyarországon is elérhető lenne hivatalosan a Xiaomi MI TV 3, azonban egyelőre csupán reménykedni tudunk..

Share