Hatszögletű házak – a legolcsóbb megoldás az átmeneti elszállásolásra

Az utóbbi öt év leforgása alatt a folyamatos háborúk miatt Szíriát több tíz millió ember hagyta el. A szíriai menekültek világszerte új otthonukat keresik. Az ideiglenes otthonok választéka, ahova elhelyezésre kerülnek, a sátoroktól a konténerekig terjed.  

 Hatszögletű házak

„Elengedhetetlen javítani a menekültek életkörülményein!” – vélekednek az „Architects for Society” jótékonysági szervezet tagjai. Nem korlátozva tevékenységüket a transzparensekre és felhívásokra, mutatják be új fejlesztésüket – a hatszögletes Hex House házakat, melyek arra hivatottak, hogy javítsanak a menekültek mindennapjain.

„A migrációs válság kezdetével szervezetünk nekilátott az olyan építési megoldások fejlesztéséhez, amelyek alacsony áruknál fogva biztosíthatnák a menekülteknek a méltó lakhatási körülményeket” – így hangzik a vállalat bejelentése.

Ezek az építmények ideiglenes otthonoknak voltak tervezve, a háborús vagy természeti katasztrófa által sújtotta területekről érkező menekültek elszállásolására. A hatszögletű házak a könnyű összeállítás mellett maximálisan komfortos körülményeket biztosítanak a lakók számára.

A Hex House házakat a korszerű dizájn, a tartósság és az összeállítás könnyedsége teszi egyedülállóvá. Különálló, összeszerelhető elemekben szállítják, amelyeket maguk a menekültek is össze tudnak szerelni. A konstrukció főbb elemeit a cinkkel bevont acél rudak (az alap), a falakhoz szánt szigetelt fém panelek, és a padlók és tetők teszik ki. Ezek lehetővé teszik az utólagos dekorációs bevonatot és egyediséget kölcsönző elemeket.

Jelenleg az „Architects for Society” lelkes munkatársai a Hex House prototípusának összeállításán munkálkodnak. Ön is segíthet a szervezet jótékony kezdeményezésében. A Szíriai háború folytatódik és nem tudható, hogy még hány millió menekült befogadására kényszerül Európa és a háborús területekkel szomszédos országok. A menekültek ellátása lakóhellyel egy fontos feladat a migrációs válság megoldásának keretein belül.

A Hex House házak nem csupán a korszerű konstrukciós megoldásokat valósítják meg, hanem összeállításukban és készre szereltségükben is egyszerűek. A jövőben az ilyen típusú építmények a szegénységgel való harc keretein belül használhatók lesznek a hajléktalanok elhelyezésére is.

Share