Sony: már 40 milliónál több PlayStation 4 lett eladva

A tavalyi év novemberében nyilvánosságra hozott jelentések alapján a Sony 30 millió PlayStation 4 játékkonzolt adott el. Ez év elején a vállalat bejelentette, hogy az eladott konzolok száma meghaladta a 35 milliót is. A vállalat napokban nyilvánosságra hozott utolsó pénzügyi jelentése szerint pedig a mai napig a Sony 40 millió PS4-et adott el sikeresen.  

PS4-Console

Véleményt alkotni arról, hogy a 40 millió eladott játékkonzol soknak számít-e, vagy nem, nehéz, hiszen a vállalat legfőbb konkurense, a Microsoft az Xbox One-al egyelőre nem kíván semmilyen információt megosztani, illetve nyilvánosságra hozni. Az utolsó hírek arról szóltak, hogy az Xbox One valamivel több, mint 20 milliós darabszámban kelt el az eladások kezdete óta, de ezek a számok mégsem hivatalosak, így megítélni a dolgok reális állását nem áll módunkban. Ettől függetlenül minden jel arra utal, hogy a Sony dominál a PlayStation 4-el az új generációs játékkonzolok piacán. A Világhálóra jelen hó elején felkerült elemzési jelentések feltételezik, hogy 2019-re a Sony képes lesz 69 milliós darabszámban eladni a PS4-et. A Microsoft pedig csupán 39 milliós Xbox One eladást fog sikeresen elkönyvelni. Ha figyelembe vesszük, hogy a Sony jelen pillanatra már eladta a jelentésben feltételezett darabszám 2/3-át, akkor a 69 milliós szám nem is tűnik annyira nehezen elérhetőnek.

Ezen kívül nagy valószínűséggel állítható, hogy a Sony még több vásárlót tud bevonzani, mivel várható, hogy a vállalat bemutatja az úgy nevezett PlayStation 4.5-öt, később, de még az idén. Ez a konzol a PS4 valamelyest frissített változatát fogja takarni, de 4K videofelbontás támogatással. Részletek, ahogy az már csak lenni szokott, még csak keveset lehet tudni, illetve azokat sem hivatalos forrásokból. Azonban várható, hogy a frissített játékkonzol az E3 2016 játékkiállítás kerül a nagyközönség elé.

Share