A Hyundai folytatja saját kitinvázának a fejlesztését

Az ismert autógyártó folytatja a kitinváz fejlesztését. Előzőleg a vállalat már bemutatta első prototípusát, amely tulajdonképpen egy háttartó modulból és két robotlábból állt.  

Hyundai kitinváz1

A múlt héten a vállalat bemutatta a továbbfejlesztett változatot. Jelentős változtatásokon ment keresztül: a kitinkosztüm az operátor testének nagy részét lefedi, változatlanul lehetőséget biztosítva a nehezebb tárgyak hordására és feltételezhető, hogy segítséget jelenthet a lábra állásban olyan embereknek, akik nem tudnak önállóan közlekedni. Ettől függetlenül az ormótlanság és nagy méret megmaradtak fő hátrányként, amit ki is emeltek a kitinváz bemutatója során a nézők. Kérdések sorát váltották ki a nem igazán kényelmes ollók, amelyekkel a kezei vannak felszerelve. Ettől függetlenül, a berendezés teljesítette a rá bízott feladatokat, lehetővé téve az irányítónak a saját súlyát sokszorosan meghaladó súlyok hordozását.

Hyundai kitinváz2

A berendezés a H-LEX nevet viseli és, a fejlesztői szerint képes biztosítani, hogy a felhasználója akár 50 kilogrammos súlyt vigyen a hátán, több száz kilogrammos súlyokat mozgatva e-mellett a kezeivel.

Hyundai kitinváz3

Az elektronika nagy része a berendezés hátulján található, a kezei és lábai szintén messze vannak a tökéletestől, ezért egy ilyen berendezés használata a hétköznapokban egyelőre elég nehézkes lenne. A fejlesztők ezért folytatják munkájukat, folyamatosan javítva a kitinvázon. Nem siet a vállalat a H-Lex várható árának és megjelenési dátumát a bejelentésével. Várjuk meg a továbbfejlesztett, realitáshoz közelebb álló prototípusokat. Így lehetséges, hogy pár év múlva már mi is kipróbálhatjuk!

Share