A Samsung szabadalma – Android-Windows rendszerű okostelefon

Nemrégiben a szabadalmi hivatalba egy igazán figyelemre méltó patent került, amelyet a Dél Koreai Samsung óriásvállalat képviselői nyújtottak be. Az érdekessége a szóban forgó anyagnak abban rejlett, hogy egy olyan okostelefont írt le, amely egyidejűleg kép operációs rendszerrel képes működni, azaz Androidon és Windowson. A rendszerek párhuzamosan működnek, így a felhasználó úgy váltogathatja őket, akár egy sima applikációt.

samsung-pat1

A szabadalomnak megfelelően Ön teljesen szabadon válthat egyik operációs rendszerről a másikra Dual Boot üzemmódban, a sokablakos felület révén. E mellet az egyik ablakban a Windows rendszer fog futni, a másikban az Android. De ezzel sem érnek véget a csodák! A szabadalom azt is leírja, hogy Ön áthúzhatja a fájlokat az ablakok közt, egyik OS-ből a másikba. Úgy szintén a felhasználóknak hozzáférésük lesz közös mappákhoz, amelyek tartalma elérhető lesz mindkét rendszerben.

samsung-pat2

samsung-pat3

Egyelőre ez még csak egy koncept, azaz tervezet, amelyet a Samsung egy igazán progresszív munkatársa talált fel. De ki tudja, lehet, hogy pont az ilyen okostelefonoké a jövő? Csak képzeljük el az utópikus képet: új telefont vettünk és már gyárilag rajta van a Windows, az  Ubuntu, az Android, és még a Tizen vagy BADA is. A Samsung bejelentései szerint a vállalat már a legújabb csúcsmodelljébe, a Galaxy S8-ba tervezi az ötlet integrálását.

samsung-pat4

samsung-pat5

Share