Mit vegyek Karácsonyra férfi szerettemnek?

Az itt felsorolt ajándéktárgyak közé azokat válogattuk be, amelyek kifejezetten férfiak számára ideálisak, és nyugodtan adhatók akár karácsonyra is. Persze sok függ az illető személyiségétől, és az ajándékozónak a hozzá való viszonyától. Van, akinek nyugodtan adható erre az alkalomra is valami tréfás dolog, és van olyan is, aki csak a hasznos ajándékoknak örül. Ezért sokféle ajándék került ebbe a listába, de, természetesen, elsősorban a technikai dolgokra összpontosítottunk. Aki férfiismerősét, rokonát, barátját szeretné meglepni valamivel ezen a szép ünnepen, az biztosan megtalálja itt a megfelelő ajándékot. Nos, mi is lehet egy férfi számára igazán jó ajándék-választás karácsonyra? Az igazat megvallva elég elcsépeltnek tűnnek az „megszokott” ötletek, itt olyanokra gondolunk, mint a borotvakészlet és hasonló, a mindennapokban használatos eszközök. Igaz, ezekre tényleg minden férfinak szüksége van, azonban nem biztos, hogy szívből örülni is fog egy ilyen ajándéknak, főleg, ha már nem az első hasonlót, vagy akár ugyan ilyet kapja. Viszont ebben a témakörben is lehetünk eredetiek és választhatunk olyan eszközt, amire biztosan vágyik és igazán nagy valószínűséggel a mi ajándékunk fényében elhalványul a többi. Egy szó mint száz, sok-sok érdekes ajándék ötlet van, amivel biztosan örömet szerezhetünk. Vágjunk is bele.

karacsonyiajandekferfiaknak

Hogy ne menjünk messzire az említett példától, elsőként maradjunk a pipere eszközöknél. Minden férfinak szüksége van szépészeti eszközökre, természetesen a hölgyekkel ellentétben igazán kevésre, azonban minden férfitársunk igenis szeretné, hogy az a néhány eszköz, amit minden nap használ, legyen minél minőségibb, és feleljen meg az elvárásoknak. Egyértelműen mindenkinek a borotva jut elsőként eszébe, és ezzel tényleg nem lehet melléfogni, ha egy igazán élvonalbeli, márkás elektromos borotvát választunk. Érdemes előtte puhatolózni, hogy például a vezető elektromos borotvagyártó márkák közül melyiket, illetve hogy inkább a körkéses vagy hagyományos villanyborotva fajtát részesíti előnyben. Azért valljuk be, a hölgyek, akik ilyen ajándékot keresnek párjuknak, ezekre a kérdésekre nagyjából tudják a választ, de ha nem, az sem baj, hiszen egy élvonalbeli márka vezető modelljének nincs férfi, aki ne örülne.  Felsorolunk öt, véleményünk szerint jelenleg kapható legjobb modellt, minden kategóriából szemezgetve.

Panasonic ES-LV81 K

panasoniceslv81

Mi tévők legyünk ha probléma a vastag arcszőrzet? A sűrű arcszőrzet gondokat okoz, és számos borotvát kipróbált már, de egyik sem felelt meg az elvárásoknak? Nos, a jó hír az, hogy a Panasonic ES-LV81 K, a világ első lineáris 5-pengés borotvájával az Ön segítségére siet. Ez a modell egy sokkal gyorsabb és sokkal alaposabb borotválkozást nyújt, mint a többi jelenleg elérhető felsőkéses borotva. Ez a borotva csodálatos, a technológia és a hatékonyság egyesül benne. Például a 30 fokos “Nano Blades” pengék a tiszta borotválkozás élményét adják, automatikus tisztító- és rendszerekkel van ellátva, a beépített „pop up trimmer” is gyakran jól jön, és 100% -ig vízálló. Sok felhasználó véleménye, hogy ez a legjobb borotva, amit valaha használt. Természetesen ez a borotva nem lehet tökéletes mindenki számára, mert költséges, és kevesebb arcszőrzettel rendelkező embereknek nem szükséges befektetni ennyit, ha hatékonyan tudják használni az olcsóbb modelljeit a borotváknak. Az igazat megvallva az általános teljesítmény alapján, ez a vízálló borotva, amelyet fel lehet használni a nedves (borotválkozási zselé), vagy száraz borotválkozáshoz egyaránt, elfoglalja az 1 pozíciót a listán a legjobb elektromos borotvák közt.

Braun Series 7 790

braun7790A Braun Series 7 790  a lenyűgöző német márka képviselőjeként egyértelműen a 2 pozíciót kapja a legjobb elektromos borotvák listásán. Ez a borotva tekinthető a Braun legfejlettebbjének, a legújabb technológiával van felszerelve, és a Braun is a legjobb borotvájaként tartja számon. Ebből a modellből árad német technológia. Ez a teljesen rugalmas borotválkozási rendszer biztosítja a maximális archoz való alkalmazkodóképességet. A három különböző borotválkozó módok – extra érzékeny, normál és intenzív lehetővé teszik, hogy a leghatékonyabban működjön a különböző arc zónák és különböző arc körvonalak mentén, ez által az alapos borotválkozáshoz segíti hozzá a felhasználót. 10.000 mikro rezgést termel percenként, amely segít leválasztani és levágni a legtöbb hajat ütemenként. A beépített legújabb technológiák, mint az ActiveLift és Optifoil segítenek csökkenteni a laposan fekvő szőrszálak borotválásában és egy kényelmes és alapos borotválkozási élményt nyújt. Így ez a fejlett prémium borotva a Braun egyik legnépszerűbb borotvája ami jelenleg elérhető.

Phillips Norelco SensoTouch 3D

philipssenso3dEz a rotációs borotva kiemelkedő, ha fontos a kényelem ez minden bizonnyal az egyik legjobb választás. Ha a kényelem és a simára borotvált arc a preferenciája, akkor ez a borotva biztosan méltó választás. Ellentétben a többi „fólia pengés” borotvákkal, ez a rotációs borotva egyenletesen eloszlatja a nyomást az arcon borotválkozás közben, megakadályozva az irritációt. A hosszú akkumulátoros üzemidő, amely maximum 60 perc borotválkozási időt jelent, az egy órás töltés, plusz előnyei ennek a borotvának. Rendelkezik a borotválandó hosszabb arcszőrzethez szükséges legújabb technológiákkal, ellentétben más elektromos borotvákkal a Phillips Norelco SensoTouch 3D meglepően jól működik ebben az esetben is és szükségtelenné teszi az olló használatát. A fejlett 3D mintázás minden testhajlathoz és arcfelülethez idomodik. A nedves / száraz borotva könnyedén tartja a 3-as számú pozíciót ezen a listán.

Panasonic ES-LA93K

panasonic-es-la93-kA Panasonic ES-LA93K tartalmaz egy 4-pengés vágási rendszert és szuper gyors motort, mely 14.000 CPM (percenként) tesz ki. Ez akár gyors és alapos borotválkozáshoz is tökéletes, nem rángatja vagy irritálja a bőrt. Ezzel a borotvával  egy alapos borotválkozási élményt kaphat könnyedén. A Slit Fólia technológia segít a  fogásban és jobban vágja a hosszú szőrszálakat, mint bármely más elektromos borotva. Ez a borotva is automatikus tisztító- és töltő rendszerekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a készüléket tiszta, szárazon tartását és az automatikus töltést. A nagy sebességű motor a borotvarendszerhez kis zajt termel, az eszköz a hatékonyságát a nedves és száraz borotválkozási módban egyaránt megadja.

Braun Series 3 340S-4

braun-3-series-340-s4Az a borotva azoknak való, akik a hatékony villanyborotvát a költségvetést szem előtt tartva keresik. A Braun Series 3 340S-4 képes így egy tiszta borotválkozási élményt nyújtani, anélkül, hogy Önnek óriási árat kelljen kiadnia érte. Ez az eszköz olyan hatékony, mint az összes többi borotva, hogy jön a hozzáadott funkciók és sokkal magasabb áron. Ez a 3Series-nek az egyetlen modellje a Braunnak, mely rendelkezik a nedves / száraz funkcióval. Része a Braun legújabb generációs fóliás borotváinak amely a legújabb technológiát tartalmazza, kétségtelenül az egyik legjobb elektromos borotva.

Amennyiben valami egyebet szeretne vásárolni ajándékba férfi ismerősének, párjának, akkor érdemes abból kiindulni, hogy technikailag milyen téren érdeklődik, például mobiltelefon, avagy inkább számítógép, vagy zenehallgatás vagy egyéb készülékek érdeklik. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor már közelebb vagyunk a megfelelő választáshoz. Például meglephetjük egy igazán jó, sőt, az év legjobb utazáshoz szánt fényképezőgépével:

Sony Cyber-shot HX9V

sony-cyber-shot-dsc-hx90vTeljesen megérdemelt az első hely a Sony HX 9V számára, függetlenül attól, hogy az újabb, HX20V-t is megvásárolhatjuk már. A HX9V azonnal, ahogy kezünkbe vesszük, meggyőz róla, hogy minőségi készüléket került markunkba. A Sony által képviselt csúcsminőség és a vállalat csúcstechnikáját találjuk a minimalista, szögletes dizájn minden eleme mögött. a japán óriásvállalat ezzel a kamerával újra bebizonyította, hogy nagyon is érti a dolgát és a kamerák világa ténylegesen az ő terepük. A képminőség hihetetlen, az állóképek, illetve a FullHD videók terén egyaránt, manuális beállítási lehetőségek sokasága, azok számára, akik ki szeretnék élni művészi hajlamaikat komolyabba elmerülve a fotózás világában. Ezeken felül, mivel kifutó modellről van szó, a tudásszintjéhez képest igazán olcsón megkapjuk.

Vagy meglephetjük egy igazán stílusos és praktikus funkciókkal felvértezett okosórával:

LG Watch Urbane

lg-watch-urbaneA luxusóra gyártás hagyományait követve az LG Watch Urbane okosóra a klasszikus dizájnt modern, innovatív funkciókkal ötvözi. Ebből született meg a kényelem és a stílus páratlan kombinációja, mely könnyebbé és szórakoztatóbbá varázsolja mindennapjaidat. Az elegáns, és vékony kialakítás pedignők és férfiak számára is ideális viselet.

Az LG Watch Urbane okosóra mindenben megfelel a minőségi karórákkal szemben támasztott elvárásoknak. Rozsdamentes acél háza egy 1,3 hüvelykes, kör alakú, P-OLED kijelzőt ölel körül, mindezt pedig valódi varrott bőr szíj egészíti ki. A szíj bármilyen 22 mm-es modellel lecserélhető, így akár alkalomhoz illően váltogathatod, a szűk keret és kecses vonalak pedig minden stílushoz passzolnak.
Intuitív érintőképernyős felületén az LG Watch Urbane okosóra az Android Wear operációs rendszert futtatja. Ennek köszönhetően minden, legalább Android 4.3-at futtató okostelefonnal kompatibilis, így elérhetők rajta az olyan funkciók, mint a szívmonitor, a gyorsulás mérő, vagybarométer. Ezenkívül az Always-On funkció lehetővé teszi, hogy folyamatosan bekapcsolva tartsd a kijelzőt, az akkumulátor igénybevételének csökkentése érdekében, alapesetben természetesen csökkentett fényerővel.

Amennyiben sportkedvelő, aktív férfiról van szó, akkor az idei év legjobb sport/akciókamerájával is biztosan nagy örömet fogunk okozni neki, hiszen ez egy igazán csodás eszköz, melynek nem csak sportolás közben veheti hasznát és dicsekedhet el barátainak, sporttársainak vele, de akár a családi eseményeket, túrákat, kalandokat is tökéletesen megörökíthetjük vele:

GoPro Hero4 Black 

gopro-hero4-blackA GoPro a sporkamerák úttörője. Ez a modell nem csupán a GoPro vállalat vezető modellje, de ezt veszik etalonnak más akciókamera gyártók is. Ez a kamera ötvözi magában a modern elektronika és fototechnika összes vívmányát. A Hero4 Black 4K és FullHD felbontásban rögzít (120 képkocka/másodperc). Méghozzá a 4K-t a kamera 25 képkocka/mp gyorsasággal rögzíti, ellentétben a GoPro előző modelljével, és a már tradicionálisnak számító videórögzítési funkciók széles tárháza sem változott, a látószögek beállításától kezdve a képkockák gyakoriságáig.

Nem véletlen, hogy a legtöbb profi is kifejezetten ezt az akciókamerát részesíti előnyben, de egy átlagos felhasználónak, vagy hobbi extrémsport-kedvelőnek is sokáig fog jó szolgálatot teljesíteni. Átlagos tokkal rendelkezik, az alapfelszereltséghez járó különböző rögzítési lehetőségek széles választékával.

Természetesen ez a sportkamera fel van szerelve a modern technológiai vívmányok utolsó „szösszeneteivel”, például a vezetéknélküli kapcsolatot tekintve, illetve vezető szoftverrel van ellátva, amely a kamerának egy sor nagyon hasznos funkciót kölcsönöz, olyanokat, mint a Time Lapse videó felvétel, v agy a PROTUNE üzemmód, amely lehetővé teszi, hogy az utómunka során csodás képet hozzunk létre.  A GoPro Hero4 Black ellen csak az árát és a viszonylag nem hosszú egy akksis üzemidőt (főleg bekapcsolt Wi-Fi mellett) tudják felhozni. Minden másban nincs párja. Tehát, vitathatatlanul első helyezést érdemel a mi listánkon is. Akár profi, akár hobbi célokra szeretne akciókamerát vásárolni – a GoPro Hero4 Black modellben nem, fog csalódni.

Azonban tökéletes ajándékválasztásunk eshet sok egyéb technikai eszközre is, minden a megajándékozni kívánt férfitól függ. Ha például zenekedvelő emberről van szó, akkor csodás ajándék lehet például egy márkás fül- vagy fejhallgató modell. Amennyiben számítógépet aktívan használó személyről beszélünk – egy jól megválasztott kiegészítő eszköz, mely megkönnyíti a mindennapi munkát (pld. egy külső adathordozó, illetve egyéb kiegészítő), vagy élvezetesebbé teszi a számítógépes szórakozást (PlayStation 4 játékok, kiegészítők, virtuális valóság készletek). Tehát a paletta igazán széles, részletesebben olvashat digitális, technikai eszközökről, készülékekről további cikkeinkben. Reméljük, hogy sikerült könnyebbé tennünk az ajándékválasztást.

sony-fejhallgato

vv-szemuvegps4_xboxajandek-ffi

Csodás és szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket kívánunk Önnek és szeretteinek!