Fej-és fülhallgató

Legjobb fej- és fülhallgató 2018

Sokan keresnek rá „legjobb” listákra a neten, amikor valamilyen műszaki cikk, készülék vásárlása előtt állnak. Ezek a listák legtöbbször szubjektív véleményt tükröznek és a ritkábbik esetben segít ténylegesen valakinek a választásban. Úgy gondoltuk, hogy felmérve a trendeket, a kínálatot és áttanulmányozva a megtalálható „best” listákat, létrehozunk ezek alapján egy sajátot, amit ellentétben a többivel megalapozva használhatnak kiindulási pontnak a leendő vásárlók is. Nos, úgy gondoltuk, hogy a legjobb, ha minden fajta fülesből bemutatjuk a legjobbat, úgy mint a legjobb fejhallgató, a legjobb vezeték nélküli fülhallgató és stb. Vágjunk is bele..

  1. SENNHEISER HD 800 Fejhallgató, a klasszikus zenéhez

SENNHEISER HD 800

Egy tökéletes modell egy tökéletes gyártótól, mintha a klasszikus zenéhez lett volna alkotva. Az érdekessége, hogy nem friss modell, azonban a megjelenésekor még igazán csillagászati ára volt. Most pedig már van nem egy jóval drágább modell is, de a HD800 még mindig a TOP-ot erősíti. A fejhallgató egyértelműen otthoni, bár hallottunk már róla, hogy láttak ilyet valakin a metrón. J És milyen zenét a legjobb otthon hallgatni külső zajok nélkül? Igen, a klasszikus zenét. Zenekart, húros kvartettet, operát – ehhez ideálisan megfelel a HD800.

A Sennheiser HD800 újradefiniálja a referencia minőségű hangzás fogalmát. A nyitott, kagylós kialakítású, dinamikus, sztereó fülhallgatóban hallhatjuk akár egy szék reccsenését is az fúvós zenekar élő fellépése közben, külön kivehetjük hány hegedű szólal meg a vonósoknál, de az igazán lágy basszusnak köszönhetően akár a metál zene is jól hallgatható benne, a vokál szintén egészen különleges hangzásélményt nyújt. Rezgéscsillapító kerettel van ellátva, rendkívül széles hangtér jellemzi, egy szabadalmaztatott szellőző mágneses rendszer irányítja a légáramlást. Tehát, ha valaki egy igazán csúcsminőségű, de nem csúcskategóriás árú, tulajdonképpen minden zenei stílusnak megfelelő fejhallgatót keres – a Sennheiser HD800 a legjobb választás.

  1. LOGITECH UE900 fülhallgató, élő rock és metál zenéhez

LOGITECH UE900

Egy tökéletes hordozható fülhallgató. Nem olcsó, de megéri az árát.Végeredményben hallgathatjuk akár telefonhoz csatlakoztatva is (van hozzá mikrofonos kábel és iPhone-szett is). Azonban jobb, természetesen, vásárolni hozzá még legalább egy erősítőt. Még jobb pedig egy jó lejátszót és a jó alatt a Hi-End-et értjük.

A metál zenéhez való fülhallgató gyors kell hogy legyen, nagy teljesítményű, de nem „szétmosódott” és nem „búgó” basszussal kell hogy rendelkezzen, feszes és ütős kell hogy legyen, mindemellett a gitár és a vokál megfelelő hangzásához egy jó középhang is szükséges. Fontos, hogy jól szét tudja választani a hangszereket, hiszen kifejezetten a gyors metál zene esetén sok füles egybedarálja az összes hangszert.  Ha valaki egy igazán jó minőségű, hordozható fülhallgatót szeretne – a Logitech UE900 a legjobb választást nyújtja.

  1. BEATS Powerbeats 2, az ideális vezeték nélküli füles hip-hop zenéhez

BEATS Powerbeats 2

A Beats Powerbeats 2 fülhallgatóban pedig igazán jó és természetes a hip-hop zene hallgatása. Erre lett fejlesztve. Hip-hop zenéhez a fülhallgató lehet egészen egyszerű is. Komoly basszussal és „olvasható” középhangskálával kell rendelkeznie. Az egyéb paraméterek igazán nem annyira fontosak. A vezeték nélküli kényelem és a kellemes külső is magáért beszél, de megvásárolhatjuk vezetékes kivitelben is, valamennyit spórolva, ha nem fontos számunkra ez a kis plusz. A lényeg, hogy mind hangzásban, mind pedig külső megjelenésében a Beats kis fülese a legjobb, ha hip-hopot szeretnénk hallgatni. Ezt a modellt érdemes választani, ha tényleg a legjobb fülhallgatót keresi.

  1. RITMIX RH-508 nem drága, univerzális fejhallgató

RITMIX RH-508

És következzen az egyik bajnok, ha ár/minőség összevetésről van szó. Az az igazság, hogy egy 4-5 ezer forintos fejhallgatótól nem várunk sokat, azon kívül, hogy valamilyen hangot bocsásson ki. Búgó basszus, hörgő közép, elvágott felső hangok… Mindez ennél a modellnél nem tapasztalható. Hihetetlen, de tény.

Az adott modell egy kezdő zenekedvelő szerencsés választása. A természet, a gyártósor vagy még valaminek a hibája. A basszusa nem tökéletes, de nagyon jó. A középhangok egyenesek és kellemesek. A magasak – igazán jó hangzásúak, nem zavarók. Ami a lényeg, a hang összességében egyenes, egyértelmű átesésektől mentes. Ebben a fejhallgatóban egyszerűen kellemes a zenehallgatás.  Hogy milyen zenéé? Ezért az árért bármelyé. Természetesen leginkább a modern, populáris irányzatokhoz illenek.

  1. DENON AH-D600 mikrofonos fejhallgató popzenéhez

DENON AH-D600

Az AH-D600 a fiatalabbik modell a Denon új modellsorából. Na ezt a fejhallgatót bátran ajánlhatjuk rapzene, r’n’b, pop kedvelőknek, akik készek valami új hangzás befogadására. Ez a füles tökéletesen visszaadja ezeket a zenestílusokat. De messze nem csak ezt tudja. A pop-zene egy eléggé széles meghatározás, ide sorolhatunk például majdnem mindent, amit a rádióban hallunk. Ha jó popzenéről beszélünk, akkor az elvárások egy fejhallgató esetében kicsit sem maradnak le akár egy rock-fülhallgató jellemzőitől, talán a basszusban lehet némi eltérés, de nem számottevő.

Ebben a modellben egyértelműen a basszusra helyezték a hangsúlyt. Sok a basszus és erős. Nem túl gyors, de monumentális. Nem búgás és nem is bugyborékolás. A „basshead-ek” csodásan fogják benne érezni magukat. A középhangok itt kissé el van távolodva, de nincs túlnyomva basszussal. Egyszerűen érdekes az elhelyezés, a vokál kimondottan jól hallható. A mindenféle elektromos hangok szintén. A magasakkal már rosszabb a helyzet, de nem váltanak ki negatív érzést, vannak és elegendő mindenhez, kivéve a klasszikus zenét és a jazzt.  Akár metált is hallgathatunk, ennek a fejhallgatónak a fő jellemvonása – az energia. A Denon AH-D600 tökéletes választás egy zenekedvelőnek, aki többet vár el, mint amit egy átlagos fejhallgató tudna nyújtani. Hip-hop, pop zenéhez és az összes modern irányzathoz a legjobb választás ez a füles.