Hűtőszekrények, hűtőgépek

Legjobb hűtőszekrény 2016

Folytatjuk a legjobb termékek listázását, most a legjobb kétkamrás hűtőszekrényeken a sor. Ha szeretné lecserélni elavult, vagy szolgálatot felmondott hűtőszekrényét, akkor jelen listánk segítségére lesz. Ezeket a hűtőgépeket nem csupán népszerűségük alapján válogattuk össze, hanem olyan funkcionalitásuk, illetve felszereltségüknek is köszönhetik az említést, amelyek egyedülállók, de legalábbis újdonságnak számítanak. Az eladások és ár/érték arány mutatók alapján a következők az idei év legjobb kétkamrás hűtőszekrényei.

 1. LG GTB583

LG GTB583

Ez egy kétkamrás, egykompresszoros hűtőszekrény, melynek legfőbb előnye a 600 literes belső térfogat. Ez a mutató rekordszerű a hűtők ezen kategóriáján belül, hiszen még a legnagyobb családnak is bőven elegendő. A NoFrost üzemmód lehetővé teszi, hogy ne pazaroljunk felesleges energiát és időt a leolvasztásra. Megbízhatóság és minőség szempontjából az LG modellje szintén élen jár a 2016-os hűtőgépek közt. Az egyedüli hátránya talán a nagy méreteiben rejlik, bár problémát ez is csak egy igazán kis méretű konyhában okozhat. Lássuk is részletesebben miröl van szó.

Smart Inverter kompresszor 
Smart Inverter kompresszorral ellátott felülfagyasztós modellekkel hatékonyabb és energiatakarékosabb a hűtés.

Total No Frost 
Energiahatékonyság, hosszan tartó frissesség, gyors és egyenletes hűtés: a Total No Frost technológia mindezeket biztosítja, ráadásul kényelmes is, mert nem kell többet a leolvasztással bajlódnunk.

Fresh 0 Zóna 
Az LG GTB583NSHM hűtőszekrény Fresh 0 Zónája egy elszeparált speciális rekesz, melyben alacsonyabb hőmérsékleten tárolhatjuk az élelmiszereket, mint a hűtő többi részében. A minimális hőmérséklet-ingadozásnak köszönhetően optimális szinten, 0 °C-on tarthatjuk a húsokat és halakat, így azok hosszan megőrzik frissességüket, és azonnal felhasználhatóak.

Probléma megoldva – egy gombnyomásra 
Az LG Smart Diagnosis funkciónak köszönhetően nem kell törődnie a fáradságos hiba meghatározással, és a hosszadalmas bejelentéssel. Ha probléma adódna készülékével, egy gomb megnyomásával hűtője hangjelzésekre kódolja azt az ügyfélszolgálatnak. Így elkerülhetők az esetleges félreértések és a szerviz felesleges kiszállásai, mellyel jelentős időt és szervizköltséget spórolhat.

Mozgatható jégkocka-készítő 
A kifordítható jégkocka-készítő vízszintesen mozgatható, így igényei szerint változtathatja a helyét. Használata egyszerű: húzza ki a tálcát, töltse meg vízzel és ha megfagy, fordítsa el a kart – így a jégkockák az alsó tárolódobozba esnek.

Belső LED-világítás 
A LG GTB583NSHM hűtő belsejében lévő LED-világításnak hosszabb az élettartama, mint a hagyományos izzóknak. A LED nemcsak komfortosabb és fényesebb, de kevesebb hőt is sugároz, mint a hagyományos izzók.

2. BOSCH KGN39

BOSCH KGN39

Ennek a modellnek több változata is ismert, bár mindegyik azonos alapjellemzőkkel rendelkezik. A KGN39 nem tűnik ki a többi közül, azonban a technikai jellemzőket tekintve ez a legjobb hűtőgép. A belső térfogata 315 liter, ami kevesebb, mint az első helyezettnél, de így is elég magas mutató. Energiatakarékosság szempontjából a Bosch modellje szintén élen jár, hiszen A energiaosztály besorolású. Mindezen felül funkcionalitásában a KGN39 az egyik legjobb hűtő az idei palettán. Gyorsfagyasztás és gyorshűtés funkciókkal is fel van szerelve, amelyek igazán kényelmessé teszik használatát. NoFrost, külön kamra a gyümölcsök és zöldségek frissen tartására, de nézzük is meg részletesebben, mivel van dolgunk:

NoFrost alulfagyasztós hűtő, VitaFresh plus fiókkal: ételei tovább maradnak frissek és vitamindúsak.

– VitaFresh plus: hála az ideális tárolási körülményeknek, az étel akár kétszer tovább marad friss és vitamindús.
– EasyAccess tálca: kényelmesen kihúzható VitaFresh fiókok. Távolítsa el a fiókot, hogy extra polchoz jusson.
– Prémium LED világítás: elhalványítható, ugyanakkor egységes világítás a hűtő oldalán és tetején, mely a készülék teljes élettartamán át működik.
– WiFi Ready (+ kiegészítő tartozékkal): egy kiegészítő tartozékkal ezt a készüléket is integrálhatja a Home Connect rendszerbe, és távolról vezérelheti egy alkalmazás segítségével.
– Tökéletesen illeszkedik: közvetlenül sarokba vagy a szekrény mellé is beszerelhető.

SuperFreezing
Amikor új ételt tesz a fagyasztóba a SuperFreezing funkció megvédi a fagyasztott élelmiszert a kiolvadástól, és az új étel is gyorsabban megfagy. Az automatikus fagyasztási funkcióval rendelkező készülékek visszaállnak normál üzemmódba, amint elérték a kívánt hőmérsékletet. Ez megakadályozza az energiapazarlást.
LED-világítás
A LED világítás teljesen új koncepciót hoz a hűtőszekrények megvilágításába, egyenletes, káprázás mentes belső világítást garantál. A LED világítás kevesebb villamos energiát fogyaszt, mint a hagyományos hűtőszekrény világítások, és kitart a (készülék) élettartamának végéig.
FreshSense
Az optimális tárolási körülményeknek köszönhetően, élelmiszere megőrzi ideális állagát; a jégkrém például sem túl lágy sem túl kemény. A hűtőszekrény belsejében lévő állandó hőmérséklet döntő tényezője a nagyobb mértékű frissesség és tartósabb aroma elnyerésének. A FreshSense szenzorok folyamatosan figyelik és vezérlik a környezeti, a hűtőtéri és a fagyasztótéri hőmérsékletet. Az eredmény a hűtőszekrényen belüli állandó, a külső hőmérséklettől független hőmérséklet.
Multi Airflow rendszer
A ventilátorral segített MultiAirflow rendszer gyenge, egyenletes hideglevegő áramlást juttat be a hűtő- és a fagyasztótér minden szintjére. A hőmérsékletingadozás így minimálisra csökken a hűtési idők pedig redukálódnak – mindez segít Önnek hosszabb ideig megőrizni az élelmiszereinek ízét.
NoFrost rendszer
Egy NoFrost típusnál a levegő nedvességtartalma a központi párologató bordázaton gyűlik össze, és nem a készülékben illetve az élelmiszeren rakódik le. Ez a fagyasztókészülék, amely a meleget kivonja a hűtőtérből, időről időre, automatikusan leolvaszt. Az ebből származó kondenzvizet a készüléken kívülre viszi és a kompresszor melegének felhasználásával egy speciális gyűjtőtálcában elpárologtatja. Ez csökkenti a páratartalmat a készülékben, ami azt jelenti, hogy szinte semmilyen jég nem képződik. Így Önnek többé már nem kell aggódnia a leolvasztás miatt.
SuperCooling
Ha a SuperCooling funkciót aktiválja, az éppen megvásárolt élelmiszer gyorsabban lehűthető. Ugyanakkor ez megakadályozza, hogy a már a hűtőszekrényben lévő élelmiszer felmelegedjen. A hőmérséklet egyetlen gombnyomásra, minimálisan 2 °C-ra csökken. A felesleges energiafogyasztás megakadályozására a funkció kb. 6 óra eltelte után, automatikusan visszakapcsol.
Elektronika
A hűtő-fagyasztó készülékek az élelmiszer hosszabb idejű frissességéről gondoskodó, állandó hőmérséklet biztosítása érdekében magukban foglalják a kiváló minőségű szabályzó és vezérlő technológiát. A digitális (LED-es) kijelző tisztán olvasható és könnyen használható. A cél hőmérséklet precízen beállítható kívülről a legközelebbi fokozatra, ami garantálja a kis energiafelvételt és a hatékony működést.
airfreshFilter
Az airfreshFilter az antiBacteria védelemmel hatékonyan semlegesíti a szagokat a hűtőszekrényben, és kiszűri a baktériumokat. Az élelmiszerből származó, intenzív szagú, kellemetlen anyagokat elnyeli, a levegő pedig tiszta és friss marad – anélkül, hogy a készülék élettartama során kicserélné a szűrőt.

Energiatakarékosság és teljesítmény
Energiahatékonysági osztály: A++
Energiafelhasználás: NO_FEATURE kWh/év
Nettó össztérfogat: 366 l
Zajszint: 39 dB dB(A) re 1 pW

Design
Nemesacél ajtók, Króm-inox oldalfalak
Függőleges fogantyú
LED világítás a hűtőtérben

Komfort és biztonság
NoFrost – soha többé leolvasztás!
Home Connect: távoli felügyelet és vezérlés
WiFi, az eszköz külön, speciális tartozékként beszerezhető
Elektronikus hőmérséklet-szabályozás, pontos LCD kijelzés
Külön hőmérsékletvezérlés a hűtő- és fagyasztótérre
Szuperhűtés
Szuperfagyasztás
Aktív figyelmeztető jelzőrendszer
Aktív figyelmeztető rendszer

Hűtőtér
Nettó hűtőtér: 279 l
Dinamikus Multi-Airflow rendszer
AirFreshFilter
5 rakodópolc biztonsági üvegből, ebből 3 állítható magasságú
Speciális, kivehető, krómozott palacktartó rács
1 nagy és 2 kicsi tárolórekesz az ajtón

Frissentartó Rendszer
VitaFresh plus: az étlek akár kétszer tovább frissek maradnak

Fagyasztótér
Nettó ****-fagyasztótér: 87 l
Fagyasztókapacitás: 14 kg / 24 óra
Visszamelegedési idő: 16 óra
3 átlátszó fagyasztófiók
Fagyasztási naptár

Méretek
Készülékméret (magasság x szélesség x mélység): 203 x 60 x 66 cm

3. LIEBHERR CTP 3016

LIEBHERR CTP 3016

Liebherr márkanév alatt talán a világ legjobb hűtőgépeit gyártják. Ezek a berendezések funkcionalitásukkal és minőségükkel előzik meg a többi gyártó modelljeit. Attól függetlenül, hogy a márka hűtői elég széles árskálán mozognak, a bemutatott modell nem mondható kiemelkedően drágának. A Liebherr CTP 3016 az egyik legjobb hűtőszekrény, mivel képes autonóm üzemmódban megőrizni a hőmérsékletet akár 24 órán át, amely mutató az egyéb modellek esetében nem haladja meg a 18 órát. A 312 literes térfogat az adott árkategórián belül szintén igazán jónak mondható. A funkcionalitása mellett az energiatakarékosságát érdemes megemlíteni, amelyek a legjobbak közé emelik ezt a berendezést. Lássuk is részletesebben:

 • Energiahatékonysági osztály: A++
 • Energiafogyasztás 365 nap alatt [kWh/a]: 199
 • Energiafogyasztás 24 óra alatt [kWh/24h]: 0,543
 • Szabályozható hűtő körfolyamatok: 1
 • Leolvasztó eljárás hűtőrész: automatikus
 • Leolvasztó eljárás fagyasztórész: kézi
 • Klímaosztály: SN-ST
 • Raktározási idő üzemzavarnál [h]: 22
 • Fagyasztóképesség 24 óra alatt [kg]: 6
 • Csillagjelzés: 4
 • Zajszint [dB(A) re 1 pW]: 40
 • Méretek [cm]: 161,1/60/63 (mag. x szé. x mé.)
 • Ajtóütköző: jobbosra változtatható
 • MagicEye LCD és digitális hőmérséklet-kijelző

Hűtőrész felszereltség 

 • Hűtőrész rakodófelületek: 5
 • ebből állítható : 4
 • ebből osztható: 1
 • Anyag lerakófelületek, hűtőrész: üveg
 • Palacktároló: 1
 • Egész konzervek tárolója: 3
 • Anyag ajtó tárolópolc: üveg, műanyag keretben
 • Tojástartók
 • Ventilátor
 • Belső világítás, hűtőrész: oldalsó izzólámpa
 • Gyümölcs-/zöldségtálcák: 1

Fagyasztó 

Fagyasztórész rakodófelületek: 1

 • Anyag lerakófelületek, fagyasztórész: üveg
 • Smart Frost rendszer
 • Jégkocka tálak: 1

Felszereltség előnyei 

 • Fal síkjában és betolható a homlokszellőzőn keresztül
 • Szállítógörgők hátul
 • Szállítófogantyúk hátul
 • Ház anyaga: acél
 • SwingLine-Design
 • Állítható lábak

4. SIEMENS KG39NXI35

SIEMENS KG39NXI35

Ez a hűtő a jellemzői alapján sokban hasonlít a társaira. Azonban van egy-két tulajdonsága, amelyek a legjobbak közé emelik a Siemens modelljét. Ilyen a 18 órás önálló hőfokfenntartás, vagy az A+ energiaosztály besorolás, így a legenergiatakarékosabb modellekkel is felveszi a versenyt. Ez többek között a magas fagyasztási kapacitásának tudható be: 14kg/24 óra. a teljes NoFrost funkció még inkább vonzóvá teszi, ami mellett az ára igazán kedvező. Nézzük meg a részleteket:

iQ300 noFrost, Kombinált hűtő / fagyasztó, Nemesacél ajtók Alulfagyasztós hűtő-fagyasztó kombináció hyperFresh fiókkal a zöldségek és gyümölcsök hosszabb frissentartásáért valamint noFrost technológiával a jegesedés megakadályozására. – A zöldségek és a gyümölcsök a hyperFresh fiók páratartalom-szabályozásának köszönhetően hosszabb ideig frissek maradnak- A hyperFresh 0° C doboz hűvösebb, mint a hűtőtér többi része, így akár 2x hosszabb ideig frissen tartja a halat és a húst- Egyenletes, vakításmentes megvilágítás. – easyLift üvegpolc: magasságállítás a polc lepakolása nélkül. – Teljes hozzáférést biztosító, 90°-ban nyíló ajtó: minden elhelyezéshez a nagyobb flexibilitásért és könnyebb használatért. FŐ TULAJDONSÁGOK Több világosságot hoz a sötétségbe: LED világítás Az új, beépített, hosszú élettartamú LED világítás az oldalfalakba illetve a tetejébe van süllyesztve, és a belső teret egyenletesen és tökéletesen megvilágítja, anélkül, hogy a fény vakítaná Önt. Nincs több leolvasztás: a noFrost technológia. A noFrost funkció segítségével a szellőztető rendszer eltereli a nedvességet a fagyasztótérből. Ennek eredményeképpen a levegő száraz marad. Ez megbízhatóan megakadályozza a dérképződést a készüléken belül illetve az élelmiszeren. Baktériumok nélküli, friss levegő: a airfreshFilter az antiBacteria védelemmel. Az airfreshFilter az antiBacteria védelemmel hatékonyan semlegesíti a szagokat a hűtőszekrényben, és kiszűri a baktériumokat. Az élelmiszerből származó, intenzív szagú, kellemetlen anyagokat elnyeli és a levegő tiszta és friss marad – anélkül, hogy a készülék élettartama során kicserélné a szűrőt. Tárolja a palackokat biztonságosan: a bottleRack. A kivehető, nemesacél bottleRack biztonságosan tárolja a palackokat, anélkül, hogy azok ide-oda gurulnának. Most már nagy és kis palackok és dobozok számára is. Tisztogasson kevesebbet: antiFingerprint. A hűtőszekrény kiváló minőségű nemesacél felületeit speciális bevonattal készítettük ki: `Az antiFingerprint bevonat véget vet a nemesacélon megjelenő, kellemetlen ujjlenyomatoknak. Rugalmas és biztonságos: a hullámos palacktartó fiók. Tárolja a kis illetve nagy palackokat vagy dobozokat biztonságosan és rugalmasan a hűtőtérben. A hullámos alakú palacktartó az igényének megfelelően, bárhol elhelyezhető. Jól elhelyezve: az integrált termék rekesz. A friss gyümölcsök és zöldségek számára, helytakarékossági okokból az üvegpolc alatt felszerelt, külön rekesz könnyen hozzáférhető. Egyenletes hűtést biztosít az összes szinten: a multiAirflow rendszer. A multiAirflow rendszer az állandó hőmérséklet érdekében egyenletesen keringeti a levegőt a hűtőtérben. A nemrég betett élelmiszer gyorsabban lehűl. A friss élelmiszer minősége pedig jobban megőrződik. Törhetetlen és könnyen tisztítható: a safetyGlass fiókok. Az összes üvegpolc extra-szilárd, könnyen tisztítható biztonsági üvegből készült. Ha valami felborul, a kiömlött anyagot visszatartja, és az nem folyik be a hűtőtér további részeibe. Stabil hőmérséklet: superCooling. A superCooling gombot arra használhatja, hogy a hűtőszekrényen belüli hőmérsékletet gyorsan +2 °C-ra csökkentse. Ez megakadályozza a már lehűtött élelmiszerei hőmérsékletének a megemelkedését, valahányszor kevésbé hideg élelmiszereket helyez be. Fagyasszon le extranagy mennyiségeket szupergyorsan: superFreezing. A lefagyasztott áruk felolvadásának megakadályozása érdekében – amikor nagyobb mennyiségű új élelmiszert helyez be a fagyasztóba, egyszerűen aktiválja a superFreezing gombot mielőtt elmegy vásárolni. A készülék ezután a hőmérsékletet automatikusan –30 °C hidegre hűti le, hogy az újonnan tárolt élelmiszer ne szakítsa meg a fagyasztási folyamatot.

Energiatakarékosság és teljesítmény- Energiahatékonysági osztály: A++- Energiafelhasználás: 273 kWh/év- Nettó össztérfogat: 366 l- Zajszint: 41 dB dB(A) re 1 pWDesign- Nemesacél ajtók, Króm-inox oldalfalak- Integrált függőleges fogantyú- LED világítás a hűtőtérben Komfort és biztonság- noFrost – soha többé leolvasztás!- Elektronikus hőmérséklet-szabályozás és ellenőrzés, külső LED-kijelzés Szuperfagyasztás- Aktív figyelmeztető jelzőrendszer- Aktív figyelmeztető rendszer Hűtőtér- Nettó hűtőtér: 279 l- Dinamikus Multi-Airflow rendszer- 5 rakodópolc biztonsági üvegből, ebből 3 állítható magasságú- 4 tárolórekesz az ajtóban Frissentartó Rendszer- Frissentartó zóna teljes hasznos térfogata (0° C körül): 24 liter- 1 hyperFresh doboz páratartalom-szabályozással – a zöldségeket és a gyümölcsöket hosszabb ideig frissen tartja- 2 hyperFresh ◄0°C► doboz hőmérséklet-szabályozással – a hal és a hús hosszabb ideig friss marad Fagyasztótér- Nettó ****-fagyasztótér: 87 l- VarioZone – kivehető üvegpolcok az extra helyért- Fagyasztókapacitás: 14 kg / 24 óra- Visszamelegedési idő: 16 óra- 3 átlátszó fagyasztófiók- Fagyasztási naptár Méretek- Készülékméret (magasság x szélesség x mélység): 203 x 60 x 66 cm Műszaki adatok- Jobboldali ajtónyitás, megfordítható- Állítható lábak elöl, görgők hátul- Klímaosztály: SN-T- Teljesítményfelvétel: 100 W- Hálózati feszültség-igény: 220 – 240 V Tartozékok- 1 tojástartó- 1 jégkockatartó, fedéllel Megjegyzések- Teljes bruttó térfogat 400 l liter- Bruttó hűtőkapacitás: 290 l- Fagyasztótér bruttó térfogata 110 l- A készülék éves fogyasztási értéke a standard 24 órás teszt segítségével került meghatározásra. A készülék valós fogyasztása függ annak használatától illetve a környezeti feltételektől. – A hivatalosan közölt energiafogyasztás valós használatban történő megközelítéséhez használni kell a mellékelt távtartókat, melyek kb. 3,5 cm-rel megnövelik a készülék mélységét. Ezen távtartók elhagyása esetén a készülék teljes értékűen működik, de a fogyasztása kevéssel a hivatalos érték fölött lehet.

5. BEKO CN142220 DS

BEKO CN142220 DS

Ez a modell a technikai jellemzőinek összességének köszönhetően az egyik legjobb a 2016-os kétkamrás hűtőszekrények közt. 24 órán át képes megőrizni önállóan a hőmérsékletet. A+ energiaosztály besorolása teszi igazán vonzóvá, mindemellett 437 literes űrmérete egy nagy család számára is ideális választást nyújt. Frissen tartó kamrája és egyéb funkciói már csak ráadásként említhetők a megfizethető ára mellett. Lássuk részletesebben:

Alulfagyasztós kialakítás Az alulfagyasztós Beko CN 142220 DS hűtőgép alsó fagyasztótere rengeteg hellyel szolgál fagyasztásra szánt termékeid számára. E felett a külön ajtónyitással elérhető hűtőtér, számos étel hosszan tartó tárolásához biztosít feltételeket.  A+ energiahatékonyság. Az A+ energiaosztályba tartozó Beko hűtőszekrény gazdaságos energiafelhasználással üzemel. Ennek köszönhetően pénzt spórolhatsz , és még a környezetre is jó hatással lehetsz.  NoFrost jegesedés elleni rendszer. A No Frost rendszer a levegő párátlanításával és folyamatos keringetésével akadályozza meg a jegesedést. A technológia jóvoltából többé nem kell a leolvasztással bajlódnod, ráadásul a Beko hűtőgép ben az ételek is tovább őrzik meg frissességüket.
Kialakítás :Szabadonálló Kivitel :Alulfagyasztós Energiaosztály : A+ Éves energiafogyasztás :390 kWh/évKlíma osztály :SN-T No frost: Igen Antibakteriális védelem :Van Fagyasztó rekeszek száma :3 Hűtő polcok száma :3 db Szélesség :70 cm Magasság :194.5 cm Mélység :68 cm Nettó hűtőtér :301 liter Nettó fagyasztótér :125 liter Fagyasztó teljesítmény :6 kg/nap Visszamelegedési idő :24 óra Cserélhető oldalú ajtónyitó :Van Kijelző :Van Vízadagoló :Van Jégadagoló: Nincs Ajtórekeszek száma: 5 Kompresszorok száma :1 Zajszint : 40 dB