Klímák

Legjobb klímák otthonra 2016

Mivel a klímaberendezések hazánkban is egyre nagyobb teret kapnak, sőt, egy melegebb nyarat már-már nem is tudunk elképzelni a klíma nyújtotta hűvös nélkül,  úgy gondoltuk, hogy “Legjobbak” rovatunkba mindenképpen szót kell ejtenünk az otthoni klíma berendezésekről is. Ahogyan azt egyéb legjobb felsorolásunkban is, a klímák esetében is megkerestük Önöknek az ár/érték arány legjobbjait, illetve csak a vezető klímagyártók készülékeit vettük sorra, így elkészült a legjobb otthoni klímaberendezés lista is, reméljük segítségére lesz a klíma berendezés kiválasztásában.

DAIKIN Emura

DAIKIN Emura

Energiatakarékos egységek: a teljes széria A++ energiaosztályú.

A Komfort üzemmód úgy biztosítja a huzatmentes működést, hogy megakadályozza, hogy a meleg vagy hideg levegő közvetlenül a helyiségben tartózkodókra irányuljon.

A mozgásérzékelő a helyiség energiafelhasználásának csökkenését eredményezi: amikor a szoba üres, az egység 20 perc után gazdaságos üzemmódra kapcsol, és visszaáll a beállított értekre, amikor valaki belep a szobába.

Az éjszakai üzemmód energiát takarít meg, mert nem engedi, hogy az egység éjszakára túlhűtse vagy túlfűtse a helyiséget.

Online szabályzó (opcionális ): a beltéri egység bárhonnan vezérelhető okostelefon, laptop, számítógép, táblagép vagy érintőképernyő segítségével.

Tulajdonságok:
Inverteres vezérlés

2-zónás digitális szem

3D légszállítás

Wifi Online Controller

Econo üzemmód

Mozgásérzékelő

Titán foto katalitikus légtisztító szűrő

Kényelmes üzemmód

Erőteljes üzemmód

Függőleges automatikus légterelés

Automatikus újraindulás

Automatikus üzemmódváltás

Automatikus ventilátor sebesség

Öndiagnózis

Párátlanítás

24 órás, valamint heti időzítő

SAMSUNG AQV12KBBN / X Jungfrau Flagship 

SAMSUNG AQV12KBBN_ X Jungfrau Flagship

Szabályzás hűtés: 0.90 – 4,0 kW – Működés hűtés: -10 – 46 °C)
EER: 4,5 W/W hűtő energiaosztály
Szabályzás fűtés: 0.90 – 7 kW – Működés fűtés: -15 – 24 °C
COP: 4,5 W/W fűtő energiaosztály

Energia takarékos inverter vezérlés
S-Plasma ion
Légfrissítő ionizátor
Automatikus tisztítás, szárítás.

Beltéri zajszint ( kis nagy.): 21-39 dB(A)
Kültéri zajszint (hűtés): 45 dB(A)
Smart Saver (energia takarékos program)
Csendes üzemmód

Antibakteriális bevonat
Párátlanítás
Korrózióálló bevonat
3D szellő

kellemes ébredés mód
Allergia elleni szűrő, speciális bevonattal
Automata üzemmód váltás

Természetes fuvallat
Turbó hűtés
Automata újraindítás

Valós idejű időzítés
BLDC inverter
Páratartalom függő hőfokszabályzás

4 irányú légáramlat (3D wind)
Full HD szűrő, 90%-át megköti a levegőben található füstnek és baktériumoknak

0W készenléti áram fogyasztás

Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA 

Mitsubishi Electric MSZ

A Mitsubishi Electric gondoskodik a klímáról mindenütt, ahol emberek élnek és dolgoznak. A Mitsubishi Electric légkondicionáló termékei és megoldásai magas színvonalúak, világhírűek és több évtizede kitűnő hírnévnek örvendenek, amit vásárlók, telepítők és kereskedők is tanúsítanak. A Mitsubishi Electric légkondicionáló berendezései és megoldásai világszerte ismertek, és évtizedek óta kiváló hírnévnek örvendenek.

A Mitsubishi Electric számára a tartósság és innováció egyenrangú a vállalat több mint 85 éve újabb és újabb mércét állít fel a klímatechnikában, és a világpiacon az egyik legjelentősebb gyártóvá nőtte ki magát.

Jövőorientált klímatechnika

A Mitsubishi Electric milliónyi, teljesen különböző típusú épületben hűti, fűti, szűri vagy páramentesíti a levegőt, legyen szó lakótérről vagy ipari használatról. A legmodernebb inverter technológia és a R410A környezetbarát hűtőközeg használata a legmagasabb energiahatékonyságot és optimális klímakomfortot garantálja.

A flexibilis rendszerek (pl. hosszú csövezés, sorozatok közötti kombinálhatóság) köszönhetően az igényeknek megfelelően alakítható ki az optimális rendszer, amely illeszkedik a meglévő épület rendszeréhez.

A beltéri készülékek sokasága – a kazettástól, a légcsatornába illeszthető, mennyezet alá építhető készülékeken, a falra szerelhető és parapetkészülékeken át a burkolat nélküli parapet készülékekig – helyiséghez illeszkedő beépítést biztosít.

Econo Cool
Az Econo Cool funkcióval energiát takaríthat meg Hűtés közben a beállított hőmérséklet automatikusan 2ºC-szal megemelkedik. Egy különleges szellőztető program gondoskodik az állandó és kellemes klímáról, miközben a hűtési teljesítmény minimálisra csökken.

Be-kikapcsolási időzítő
A be-kikapcsolási időzítővel kötött be- és kikapcsolási idő programozható be.

I SAVE
Az I-Save funkcióval lehetőség van a személyes komfortklíma tárolására. Az I-Save gomb megnyomásával a készülék a felhasználó által kívánt üzemállapotba kerül.

Silent
A csendes üzemmód különösen alacsony működési zajt biztosít, például az éjszaka során.

Kihűlés védelem
Fűtőüzemben a minimálisan beállítható hőmérséklet 10ºC. Ez takarékos működést biztosít a használaton kívül lévő helyiségekben. Ezen kívül megakadályozható a túlzott kihűlés.

Vízszintes Swing
A vízszintes Swing funkcióval kellemes levegőeloszlás érhető el az adott helyiségben. A légterelő fel-le mozog, így a helyiség minden részébe eljuttatja a kondicionált levegőt.

Automatikus szellőző vezérlés
Az automatikus szellőzővezérlés a teljesítményigénynek megfelelő levegő mennyiséget biztosít. Röviddel a bekapcsolás után, amikor jelentős teljesítményre van szükség, a készülék automatikusan magasabb fokozatba kapcsol. Amikor a hőmérséklet közeledik a kívánt értékhez, a levegő mennyisége automatikusan csökken.

Katekin szűrő
E szűrők katekin bevonata rendkívül erős szagtalanító hatással emelkedik ki. A helyiség levegőjében lévő kellemetlen szagok hatékonyan megszüntetésre kerülnek. Ezen felül a szűrő antibakteriális hatással is rendelkezik, és ártalmatlanítja a helyiség levegőjében lévő vírusokat.

Téli szabályozás -10ºC-ig
A beépített téli szabályozással akár -10ºC-ig terjedő hűtőüzem lehetséges. A kültéri készülék ventilátorának sebessége automatikusan csökken, így stabil marad a kondenzációs nyomás.

Hőszivattyús üzemeltetés
A hőszivattyú funkció lehetővé teszi a helyiségek energiatakarékos fűtését. A nagy hatásfok még alacsony hőmérséklet esetén is csekély energiafogyasztást biztosít. Sok esetben lehetséges a hagyományos fűtésrendszerek hőszivattyúkkal történő helyettesítése.

Quick Clean Body
E különleges házkialakítással lehetővé vált a berendezés kis erőfeszítéssel történő belső tisztítása. A levegő kimenetek egyszerűen felhajthatók oldalra, így könnyen hozzáférhetővé válik a hőcserélő, a szellőztető henger és a kondenzátum tartály.

Visszakapcsolás áramkimaradás után
A készülékek a feszültség visszakapcsolásakor automatikusan az utoljára kiválasztott beállításhoz térnek vissza. Ezáltal nagyfokú üzembiztosság szavatolható.

Előfeltöltés R410A-val
Az egyszerű beszerelés biztosítása érdekében a kültéri készülékeket akár 30m-es vezetékhosszra (készülékfüggő) hűtőfolyadék feltöltéssel látták el.

Az ErP irányelv áttekintése
2013. január 1-jén a legfeljebb 12kW hűtőteljesítményű helyiségklímákra vonatkozóan életbe lép az új “2009125EK ökodesign-irányelv”, amely támogatja az energiafogyasztás szempontjából jelentős termékek környezetbarát kialakítását, és a magas szintű energiahatékonysági követelmények révén 2020-ig évente 20%-kal csökkenti a szén-dioxid kibocsátást és az energiafogyasztást.
A Mitsubishi Electric már ma teljesíti a magas szintű új követelményeket, így az MSZEF2535 prémium fali berendezés például a legmagasabb A+++ energiaosztályba tartozik.

A split készülékek minőségi védjegye
A Mitsubishi Electric az épületklíma-szakmai szövetségtől megkapta a helyiségklímák új minőségi védjegyét. Az új védjegy célja, hogy jobb átláthatóságot biztosítson az épületklíma-standardok megítélése során, és támogassa a végfelhasználókat a minőségi és modern split klímaberendezések kiválasztásánál.

Energiatakarékos inverter technológia
Az inverter rendszerek abszolút gazdaságosan működnek a fokozatmentes teljesítmény beállításnak köszönhetően. Pontosan azt a hűtési-fűtési teljesítményt bocsátanak rendelkezésre, amelyre szükség van.

Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi plus

Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi plus

Stílus és környezettudatosság igényesek részére

A Toshiba már több mint 60 éve folyamatosan áldoz kutatásra és innovatív klímarendszerek kifejlesztésére. Első helyen áll a minőség, ami a legkülönbözőbb aspektusokban talál kifejezést. A minőség mindig is a Toshiba erőssége volt, összefonódik a márkanévvel, és ez az a kritérium, amiben a Toshiba különbözik versenytársaitól.

Környezetvédelem

Nem csak a jogszabályi előírások miatt törekszik a Toshiba az innovatív technológiák fejlesztésekor környezetbarát és környezetkímélő megoldásokra. A vállalati filozófia egyik fő alapelve “a környezetből a környezetért”. A veszélyes anyagok korlátozott alkalmazásáról szóló EU rendeletekkel összhangban minden Toshiba Residential klímarendszer ROHS konform. A részben saját fejlesztésű, Toshiba által alkalmazott technológiák aktívan hozzájárulnak a Föld nyersanyag készleteinek kíméléséhez.

Környezetbarát technológiák

A TOSHIBA hűtő és fűtő klímarendszerek nem károsítják a környezetet, hiszen megfelelően telepített berendezés esetén hermetikusan zárt hűtőközeg körről beszélhetünk, illetve a készülék veszélyes hulladékként való kezelése esetén az semmilyen módon nem károsítja a környezetet. Ki kell emelnünk a hőszivattyú technológia elvét, aminek köszönhetően a teljesítményértékek nagyon érdekesen alakulnak, ami elősegíti nyersanyag készleteink kímélését. Készülékenként 1 kW áramfelvétel esetén, teljes terhelés mellett akár 5,2 kW fűtő-hűtőteljesítmény érhető el. A jellemzőbb részterhelés mellett 1 kW elektromos áramfelvétellel akár 7,5 kW fűtőteljesítmény is elérhető. Ezáltal mindenki hozzájárulhat környezetünk tudatos kezeléséhez anélkül, hogy lemondana a kényelemről.

A Toshiba küldetése Jobb levegőminőség

Otthonunkban a kényelem sokkal többet jelent a hőmérséklet egyszerű szabályozásánál. A család környezetének javítása érdekében érdemes befektetni egy Toshiba klímaberendezésbe. A klimatizálás a hőmérséklet-szabályozástól, a levegő tisztításán át egészen annak dezodorálásáról szól. A levegő megtisztítása a szennyeződésektől természetes, növényi anyagok alkalmazásával ugyanúgy hozzátartozik, mint a kellemetlen szagok és a baktériumok kiszűrése.

Legfőbb elv a gondoskodás

Számos, egymáshoz igazított alkotórész adja a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő klímaberendezést. A Toshibánál ez a következőket jelenti megbízható és különösen energiatakarékos üzemelés, magas szintű alkalmazási rugalmasság, tiszta levegő, alacsony zajszint és kényelem gombnyomásra.

Toshiba RAS-13N3AV2-ERAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus klíma tulajdonságai:

Esztétikus kialakítás

PAM + PWM

IAQ szűrőrendszer

Szóló & Multi

Egyenáramú Hybrid Inverter technológia kettős forgódugattyús kompresszorral (16, 18, 22)

Nagyon magas energiahatékonyság, a COP érték meghaladhatja a 4-et.

Csúcsértékek részterheléskor

A beltéri egység alkalmas szóló és multi telepítésre is.

Műanyag szűrő valamint integrált IAQ szűrőrendszer. A speciális ezüst és tejsav tartalmú szűrőcsíkok hatékonyan semlegesítik a baktériumokat.

Öntisztító funkció

ÚJ DESIGN A Suzumi Plus tiszta vonalvezetésű, stílusa elegáns. Hasonlóan a Super Daiseikai 6.5 készülékekhez a frontpanel opcionálisan ezüstszínben is megrendelhető.

Alternatívaként az új infravörös távirányítót az arra a célra megfelelő kábellel a falra rögzítve beltéri egységhez lehet csatlakoztatni.

Aktív légkezelés

A klimatizálás – főleg a Residential készülékek esetében – többet jelent a szoba hőmérsékletének és páratartalmának szabályozásánál. A minőségi klimatizálás a levegőt is tisztábbá teszi, amely érezhetően megnöveli a kényelemérzetet. A különböző Toshiba szűrőrendszerek hatékonyan megtisztítják a szoba levegőjét a legdurvább szemcséjű szennyeződésektől és hatástalanítják a vírusokat, baktériumokat. Az elektrosztatikus szűrők ezen felül azzal a nagy előnnyel rendelkeznek, hogy nincs pluszköltség a szűrőcsíkok esetleges cseréjéből következően.

Porszűrő

Minden Toshiba klímaberendezés alapfelszereltségébe tartozik egy nagy, mosható műanyag szűrő, amely lefedi az egész hőcserélőt. Így a levegő már a belépéskor megtisztul a durva szennyeződésektől és porszemcséktől. A hatékonyság fenntartása érdekében javasolt a szűrőt rendszeresen megmosni szappanos vízben.

IAQ szűrőrendszer

Az intelligens szűrőrendszerek mögött meghúzódó ötlet az, hogy a levegőt a természetből származó anyagokkal tisztítsuk meg. Az IAQ szűrő esetében az ezüst és a tejsavenzimek hatnak hatékonyan a szennyeződések, vírusok és baktériumok ellen, és segítenek a levegőt tisztán és egészségesen tartani.

Dezodoráló hatás Abszorbeálja a füstöt, a gőzöket és a kellemetlen szagokat a levegőből. Antibakteriális hatás A baktériumok 99%-át elpusztítja. Penészedést megakadályozó hatás Megakadályozza a penészképződést.

A csend felismerhetetlen csengése.

Erősebb légáramlat
Annak érdekében, hogy gyorsabban lehűtsük a szobát a Hi-Power üzemmód kínálja a leghatékonyabb megoldást. A rendszer zajszintje alacsony, még magas fordulatszámnál is, így kényelmi igényei gyorsan és hatékonyan teljesülnek.

Halk üzemelés és maximális kényelem
A Toshiba klímaberendezések maximális kényelmet biztosítanak. Nyomja meg a távirányítón a “Quiet” gombot, hogy a ventillátor alacsonyabb sebességre kapcsoljon, és további 3 dB(A)-rel csökkentse a beltéri egység által kibocsátott zajszintet.

Nyugodt éjszaka
Éjszakánként a hőmérséklet általában a napközben mért hőmérséklet alá esik. Ha megnyomja a “Comfort Sleep” gombot (hűtő üzemmódban) két vagy három órahosszán keresztül óránként egy fokkal emelkedik a szoba hőmérséklete, így az alvás során optimális a kényelem.

Öntisztító funkció
A Toshiba öntisztító funkciót azért fejlesztették ki, hogy csökkenjen a páratartalom a klímaberendezés belsejében, amely ha túl magas, penészedéshez vezethet. Ez a kiváló és hatékony rendszer csökkenti a nedvességet a hőcserélőn. Ha kikapcsolja a klímaberendezést, a belső ventilátor még 20 percig működik, és megszárítja a hőcserélőt. Ezután a ventilátor automatikusan leáll.

Légterelő zsaluk 12 pozíció
Az új Toshiba széria légterelő zsalui 12 beállítási pozícióval rendelkeznek a hatékony és rugalmas légáramlás biztosítása érdekében. A légterelő zsaluk kialakításánál javítottak, hogy még hatékonyabb és halkabb legyen a légáramlás.

LG A12LL

LG A12LL

Az LG Electronics (LG) büszkén mutatja be Európának a legújabb lakossági légkondicionálóját, az ARTCOOL Slim Inverter V típust.
Az új modell magába foglalja az LG légkondicionálási csúcstechnológiájának számos pontját. Így egy modern, elegáns kialakítású terméket varázsol otthonába.
Kiemelkedő energiahatékonyságával, erőteljes teljesítményével és temérdek kényelemfokozó tulajdonságával, az egyedülálló kivitelű ARTCOOL Slim Inverter V a forma és a funkció tökéletes párosítását képviseli.

Energiatakarékos

Az LG forradalmian új Inverter V technológiája és az aktív energiaszabályzás korlátozhatja a kompresszor motor megtáplálásának frekvenciáját, így hatékonyan szabályozza a hűtőteljesítményt. Ez magas hatásfokot eredményez, mely jelentősen csökkenti az energiafogyasztást.

A legkeskenyebb kialakítás

A keskeny, sima, kifinomult kialakításnak és az aprólékos részleteknek köszönhetően ez a termék egy időtálló, klasszikus darab.

Az okos életstílus

Az LG ,,smart” funkciójának segítségével bárhonnan és bármikor szabályozhatja a légkondicionálót és figyelemmel kísérheti annak állapotát.

Egyedi tulajdonságok 

Kialakítás

Egyedülálló stílusukkal, egyszerű, de elegáns kialakításukkal az LG légkondicionálói jól mutatnak minden környezetben.
Sikkes, modern vonalaikkal és klasszikusan sajátságos eleganciájukkal üdítő látványt és érzést nyújtanak.

Okos

Bárhol, bármikor az LG intelligens technológiáival. A légkondicionálót okostelefonjáról is szabályozhatja.

Opcionális Wi-Fi

LG NFC alkalmazás

Android applikáció letöltése szükséges.

Magasfokú energiahatékonyság

Az LG kiváló hatékonyságú, továbbfejlesztett, inverter- és innovatív energiatakarékos megoldásai erőteljes teljesítményt biztosítanak minimális energiafogyasztás mellett.

Magasfokú energiahatékonyság

Aktív energiaszabályzás

Okos energiafogyasztás kijelző

Zajszint

Az LG légkondicionálói a legalacsonyabb zajszinttel működnek és ezt az LG egyedi, ferdelapátos ventilátora, valamint a szénkefe nélküli, egyenáramú motor teszi lehetővé.

Csend: 19 dB

LG ferdelapátos ventilátor

BLDC ventilátormotor

Csendes üzemmód 3 dB

Hatékony egészségvédelem

Az innovatív szűrők védik a felhasználót a káros anyagoktól. Ilyenek például a szagok, baktériumok, vírusok és allergének.

Plasmaster ionizátor

Multi védőszűrő 3M technológiával tökéletesítve

Micro porszűrő 3M technológiával tökéletesítve

Kettős védelmet nyújtó szűrő

Automatikus tisztítás

Fűtés

Elégítse ki fűtési igényeit kevesebb energiafogyasztás mellett az LG lakossági légkondicionálóival!

Power Heating: erőteljes fűtés

Optimalizált légáram

Próbálja ki az erőteljes és gyors hűtést az LG páratlan légkondicionálóival.

Jet Cool (gyorshűtés)

Négyirányú automatikus légterelés

Enyhe légáram egy gombnyomásra

Hatfokozatú, függőleges terelőlapátszabályzás

Ötfokozatú, vízszintes terelőlapátszabályzás