Mosógépek

Legjobb mosógépek 2016

Folytatjuk “legjobb termék” cikksorozatunkat, ebben az írásban az idei év legjobbnak minősített elöltöltős mosógépeit mutatjuk be. Hűen oldalunk filozófiájához – egy teljes mértékben objektív, elfogulatlan listát nyújtunk Önnek. Bízunk benne, hogy ezzel segítségére leszünk egy mosógép kiválasztásában. Hiszen a választék, kínálat nagyon széles, ezáltal könnyen elbizonytalanodhatunk, viszont ha legalább tudjuk, hogy mely mosógép modellek számítanak a legjobbnak és miért, úgy már könnyebb a helyes választás.

LG F1496ADP3

LG F1496ADP3

Inverter Direct Drive motor 
Az Inverter Direct Drive motor közvetlenül a tengelyre van építve: nincs áttétel, szíj, amely súrlódást generál és rezgéseket okoz. Csendes, tartós és rezgésmentes mosógéppel akár éjjel is moshat.
Az állandó fordulatszámú megoldással szemben az LG Inverter Direct Drive rendszere változtatható fordulatszámú motort alkalmaz, mely révén a mosógép teljesítménye igény szerint változik. Ez a megoldás gazdaságosabbá és hatékonyabbá teszi a készülékeket.

Hosszú élettartam 
Az LG Electronics gyártmányú mosógéphez készült Direct Drive motor vizsgálata során 5000 mosási ciklus alatt meghibásodást nem észleltek, amely 22 évnyi használatnak felel meg.

6 motion: a kézi mosáshoz hasonló gyengédség 
A 6 Motion Direct Drive minden ruhatípus esetében optimális mosási teljesítményt nyújt, mert a kézi mosáshoz hasonló gyengédséget nyújtja az összes mosási programon. Mivel a dobmozgások típusa és ereje változtatható, a 6 Motion DD használatával a mosás hatékony, mégis kíméletes.

Töltetérzékelő 
Bátran válasszon nagyobb kapacitású mosógépet! Nagyméretű szennyeseit mossa könnyedén, indítsa be a mosógépet kevesebbszer és töltsön több időt családjával. Az Inverter Direct Drive technológia érzékeli a töltet mértékét, és a legjobb teljesítmény és maximális hatékonyság érdekében kiválasztja a megfelelő mosási és öblítési időt, valamint a vízmennyiséget.

Smart Diagnosis 
Az LG megoldásának, a Smart Diagnosis funkciónak köszönhetően nem kell törődnie a fáradságos hiba meghatározással, és a hosszadalmas probléma bejelentéssel. Ha problémája adódik a készülékkel, egy gomb megnyomásával mosógépe hangjelzésekre kódolja azt az ügyfélszolgálatnak. Így elkerülhetők az esetleges félreértések és a szerviz felesleges kiszállásai, megspórolhatja a szervizköltséget és az időt.

GORENJE W8624 H

GORENJE W8624 H

SensoCare mosási módok. Teljes mértékben személyre szabott mosás. A Gorenje mosógépek minden egyes felhasználó számára a legmegfelelőbb mosási módot biztosítják. Hagyományos mosóprogramoknál (pamut, műszálas, mix, kényes kelme és gyapjú) 4 mosási mód közül választhatunk: a NormalCARE, EcoCARE, TimeCARE és AllergyCARE módokkal tökéletes mosási eredményekhez juthatunk és megóvhatjuk ruháinkat.
NormalCARE: mindennapi használatra szánt, mosási mód az energiafogyasztás és programhossz optimális kombinációjával.
EcoCARE: alacsony víz- és energiafelhasználással történő ruhatisztítás, a program hosszától függetlenül.
TimeCARE: megnövelt intenzitás a hatékony mosás érdekében, mindezt a lehető legrövidebb idő alatt.
AllergyCARE: kifejezetten kíméletes mosás érzékeny bőrű felhasználók számára; több víz felhasználásával a tökélesen kiöblített ruhákért.

Videó bemutató

 OptiDrum – Wellness a ruhanemüknek. Kiválóan megóvott ruhanemük. A rozsdamentes acélból készült dob újszerű belső kialakítása teljesen alkalmas a ruhanemük hatékony mozgatására a mosási művelet folyamán. A nagy térfogat kényelmes használatot tesz lehetővé még nagyobb mennyiségű ruha mosása esetén is. A dob perforálása gondosan megtervezett, hogy a mérete, alakja és a lyukak száma alacsony víz- és energiafogyasztást biztosítson. A hullám alakú, 3D bordák finoman mozgatják a szennyest a dob hátsó része felé, aztán felemelik annak teteje felé. Az üvegajtó belső, döntött kialakítása szintén hozzájárul mindehhez. Az OptiDrum gondoskodik róla, hogy ruhaneműinknek a lehető legjobb bánásmódban legyen részük.  Halk működés, felhasználóbarát hangjelzések. A kitűnő design mellett a Gorenje mosógépek kellemes hangjelzésekkel kommunikálnak velünk. Finoman sípoló hangjelzések és rendkívül jó minőségű hangszórók teszik a készülék használatát még örömtelibbé. Különös figyelmet szenteltünk a program- és centrifuga választó gombok, a mosószeradagoló és az ajtó kialakításának. SterilTub – Tiszta készülék a tiszta ruhák érdekében. A megoldás a kellemesen illatozó ruhanemükért. Az alacsonyabb hőmérsékleten, nem agresszív, környezetbarát mosószerrel való mosás lehetővé teszi a baktériumok elterjedését a mosógép dobjában. Ezen baktériumok miatt a szokásos módon kimosott és megszárított ruhák kellemetlen szagot áraszthatnak, amint nedvesség éri őket. A SterilTub program gondoskodik róla, hogy a mosógépünk belseje kifogástalanul tiszta legyen, így biztosítva a ruhanemük legtökéletesebb tisztítását.  QuickWet: hatékony áztatási rendszerRedkívül gyors nedvesítés és rövidebb program időtartam. A QuickWet intenzív áztatási rendszer lehetővé teszi, hogy a víz – a mosószerrel együtt – alulról és felülről egyidejűleg kerüljön a dobba. Így a szennyes hamarabb átázik és a mosási program rövidül, ami energiát takarít meg a számunkra. AquaStop: vízszivárgás elleni biztonsági rendszer. A víz túlfolyásának megakadályozása. A Gorenje mosógépeket olyan biztonsági rendszerrel szereltük fel, amely megakadályozza az esetleges szivárgást.

Total AquaStop
A csúcsmodelleket egy, a mosógép alján található különleges érzékelővel láttuk el. Szivárgás esetén az érzékelő azonnal lekapcsolja bemeneti cső elektromos szelepét és ezzel leállítja a készülék vízellátását.

AquaStop
A modellek különleges mechanikus rendszerrel rendelkeznek, amely a bemeneti cső meghibásodása esetén lekapcsolja a víz dobba való áramlását.

Túlfolyás elleni védelem
Ha a vízadagoló szelepek meghibásodnak vagy túl magas a vízszint, egy pumpa elkezdi kiszivattyúzni a dobból a vizet egészen addig, amíg a kiválasztott programhoz illő optimális vízszintet el nem éri.  DuraHeat fűtőszál. Újratervezett és korszerűsített fűtőszál. A Gorenje mosógépek DuraHeat névre keresztelt új fűtőszála túlmelegedés elleni védelemmel is rendelkezik. Ennek köszönhetően hosszabb a fűtőszál élettartama és a készülék működése is biztonságosabbá válik.  Mosószer megtakarító rendszer (DSS)A Gorenje mosógépek speciális, környezetbarát Eco rendszerrel rendelkeznek, amely megakadályozza, hogy a víz beáramlás során mosószer szivárogjon el. Ezzel akár 20 %-kal is csökkenteni lehet a mosószer költségeket, egyúttal hatékony eszközt kapunk környezetvédelmi szempontból is.  Stabilitás ellenőrző rendszer. A készülék működés alatti stabilitása érdekében kialakított rendszer gondoskodik arról, hogy a dobban egyenletesen terüljön szét a mosandó ruha. Amennyiben a stabilitás ellenőrző egység egyenetlen ruha eloszlást érzékel, a dob mozgása leáll, hogy a ruhák egyenletesebben szétterülhessenek a dob belsejében. A mosás ciklus kezdetének beprogramozása Mosni – a megfelelő időben. Minden mosógép lehetővé teszi, hogy akár 24 órával is késleltetve indítsuk a mosást.

SAMSUNG WF60F4E0W0W

SAMSUNG WF60F4E0W0W

Az egyedülálló buborék-generátor maradéktalanul feloldja a mosóport, majd levegő befecskendezésével dús habot hoz létre. Ez a hab még alacsonyabb hőmérséklet mellett is gyorsabban behatol a textíliákba, így ugyanolyan hatékonyan mos, mint a forró vizes normál mosási programok. Az eredmény ? Gyengéd tisztaság, amely energiát takarít meg.

Mostantól hideg vízben is ugyanolyan hatékonyan moshat, mint meleg vízben a Samsung Eco Bubble technológiájával. Minden töltettel energiát takarít meg, és forradalmasítja a mosást. Mosson alacsony hőfokon, takarékosan

Hogyan működik az Eco Bubble ? 
A Samsung forradalmi Eco Bubble technológiája a normál mosási ciklus megkezdése előtt levegő és víz felhasználásával oldja fel a mosószert, majd tisztító buborékokat képez, amelyek gyorsabban hatolnak be a textíliába, mint a koncentrált mosószer. Így hideg vízben is ugyanolyan hatékonyan moshat, mint meleg vízben, amivel energiát takaríthat meg.

Vigyen eleganciát otthonábaA Crystal Gloss dizájn eleganciát kölcsönöz otthonának. A közönséges, dobozszerű külső helyett a mosógép előlapja enyhén ívelt, ami esztétikusabbá teszi a készülék kialakítását. A Samsung Touch of Color technológiája pedig mély és ragyogó, áttetsző felületet biztosít az ajtókeretnek. A mosógép organikus kialakításához hozzájárul a legfinomabb érintésre is érzékeny, lapos gombokkal ellátott széles kijelző.

A problémák feltárását és megoldását bízza a Smart Check funkcióra Képzelje el, hogy nem kell szerelőt hívnia egy probléma esetén, mert a mosógép már előre közli Önnel a megoldást.

A Samsung új mosógépe innovatív Smart Check funkcióval rendelkezik. A Smart Check idejekorán feltárja és elemzi a hibákat, majd egyszerű megoldásokat kínál rájuk egy LED scanning funkcióval rendelkező okostelefon útján. Még a felhasználói kézikönyvet sem kell elővennie: egyszerűen orvosolhatja a problémát, mielőtt valóban komollyá válna.

Foltok eltávolítása – és a további lépések 

Sokféleképpen lehet összepiszkolni a ruhát. De csak egy módja van a valóban hatékony tisztításnak. A Stain Away az Eco Bubble technológia használatával mélyen, ugyanakkor gyengéden és hatékonyan tisztítja meg a ruhákat. Távolítsa el a leggyakrabban előforduló foltokat (pl. bor, paradicsom, vér, csokoládé és fű), csakúgy, mint a ritkábbakat.

Last Memory 
Ha minden töltetet azonos beállításokkal mos, nem szükséges újra és újra beprogramozni a mosógépet. A Last Memory funkció tárolja a legutóbb alkalmazott beállításokat, még akkor is, ha időközben kikapcsolta a mosógépet. Csak kapcsolja be a mosógépet, és már indulhat is az újabb program. Az így megtakarított idő gyorsan összeadódik.

Quick Time Wash 
A Quick Time Wash funkció segítségével még a nagyon mozgalmas napokon is lesz ideje a mosásra. Egyszerűen nyomja meg a 15 perces Quick Wash gombot, és 15 perc alatt végezhet a mosással. A szennyes ruha mennyisége és az időbeosztása függvényében módosíthatja a beállításokat (15, 20, 30, 40, 50 és 60 perc között).

Gyémánt mintázatú dob 
A Diamond Drum áramvonalas alakja erőteljes, mégis gyengéd mosási teljesítményt biztosít. A gyémánt mintázatnak köszönhetően az egyedi tervezésű forgódob gyengéden mozgatja a ruhadarabokat, miközben a kisebb vízelvezető lyukak megakadályozzák a textíliák kiszálasodását és sérülését. Textilvédelem és alapos tisztítás.

ELEXTROUX EWW1476 HDW

ELEXTROUX EWW1476 HDW

Mosó-szárítógép, mely a vasalásban is segít 
Ezek a gőz programok kisimítják a gyűrődéseket és felfrissítik ruhatárát. Kedvenc ruhadarabjai rövid időn belül újra rendelkezésére állnak, vagy vasalásuk sokkal könnyebb lesz.

Igazítsa saját időbeosztásához a mosást – nem pedig fordítva 
Igazítsa a mosást saját időbeosztásához! A TimeManager(R) funkcióval beállíthatja a mosóprogram hosszát, így az akkor jár le, amikor Ön szeretné.

Ugorjon azonnal a kívánt beállításra – ellenőrizze egy pillantással az aktuális ciklust 
Ezen az optimális méretű LCD-képernyőn azonnal megtalálhatja a keresett információt, legyen az a program pillanatnyi állapota vagy a kívánt beállítás.

Tulajdonságok: 
Szabadonálló mosó-szárítógép

Kondenzációs szárítógép: a szárításkor keletkező párát egy kondenztartályba vezeti el, így nincs szükség légkivezetésre.

LCD-kijelző

Inverter motor – hatékonyabb és nagyon csendes működés

Késleltetett indítás opció

Habérzékelő öblítési rendszer

Kiegyensúlyozó centrifuga

Gyapjúmosás program

Programok: Be/Ki, pamut, pamut előmosással, pamut gazdaságos, műszál, kímélő mosás, Wool Plus gyapjúprogram, paplanmosás, öblítés, centrifuga/szivattyúzás, gyapjú szárítás, műszál szárítás, pamut szárítás, frissítő gőz, gyűrődésmentesítő gőz

Vízelárasztás elleni védelem

Görgők, lábak: 4 állítható láb

Mosási kapacitás: 7kg

Szárítási kapacitás: 5 kg

Max. centrifuga fordulatszám (ford./perc): 1400

Gyerekzár

Idővezérelt szárítás

Extra öblítés

BOSCH WAT28460BY

BOSCH WAT28460BY

Fenntarthatóság: Mint az iparág vezető vállalata felelősséget éreznek a társadalom és a jövő generációja iránt.

Hatékonyság: Az iránymutató technológiai újításaikkal költségtakarékos és energia-hatékony készülékeket kínálnak.

Felelősség: Az emberekkel és a természet értékeivel való tiszteletteljes bánásmód a kezdetektől jellemző a Bosch-ra.

Teljesítmény és fogyasztás 

Energiafogyasztás: A+++

Kapacitás: 8 kg

Centrifuga: 1400 fordulat/perc (fordulatszám szabályozással)

Programok száma: 15 (Különleges programok: AllergiePlus, Szupergyors)

Mosási zajszint: 49 dB(A)

VarioPerfect(TM) 

65%-kal kevesebb idő- vagy 50%-kal kevesebb energiafelhasználás – köszönhetően a szabadon választható programopcióknak.

EcoSilence Drive(TM) 

Extrém energiahatékonyság, csöndes működés, valamint hosszú élettartam jellemzi a motort. Dobtisztítás program emlékeztető funkcióval: a dob tisztántartására.

Energiafogyasztás kijelző 

Már a program kiválasztásánál megtudhatja az adott programra vonatkozó energiafelhasználási adatokat.

Programok 

Pamut: (hidegtől 90°-ig + előmosás) Ellenálló szövet, pamut vagy len

Vegyes: (hidegtől 60°-ig) Gyűrődésmentes pamut textíliák

Gyapjú: (hidegtől 40°-ig) Részben vagy teljesen gyapjú textíliák számára

Szupergyors: 15-30 perc

Éjszakai program: Különösen csendes

Öblítés

Centrifuga/szivattyúzás

Dobtisztítás

Selyem: (hidegtől 40°-ig) Kényes anyagok, selyem, szatén

Toll: (60°) tollal bélelt ruhák

Sportruházat: (hidegtől 40°-ig) Szabadidős tevékenységekhez használt mikroszálas textilek

Ingek: (60°)

AllergiePlus: (60°C) Hosszabb mosás nagyobb víztartalommal, magasabb hőmérséklet, alaposabb öblítés érzékeny bőrű személyek ruháinak

Méretek 

Szélesség: 59,8 cm

Magasság: 84,8 cm

Mélység: 59 cm

Készülék súlya: 71 kg

Elöltöltős mosógép előnyei 

Az elöltöltős mosógépek sokkal elegánsabbak és figyelemfelkeltőbbek, mint felültöltős társaik.

Kialakításuknak köszönhetően arra sem kell figyelnünk, hogy egy óvatlan pillanatban a gépbe ejtünk valamit, pl. ruhacsipeszt, vagy egyéb tárgyat. A nagyobb mosási teljesítmény és kapacitás miatt is jobban megfontolandó az elöltöltős mosógépek vásárlása. Kényelmesebb pakolást tesz lehetővé.