Philips

philipsA Philips egy hosszú múltra visszatekintő, 1891-ben alapított, mára multinacionális holland vállalat, mely világítástechnikai és szórakoztató elektronikai termékeket gyárt.

Természetesen a Philips szórakoztató elektronikai berendezések gyártója lévén, szintén elég konkurenciaképes SmartTV modellsorral rendelkezik. A Philips SmartTV-k android operációs rendszer alapúak. Ez által tulajdonképpen minden, ami telefonunkon elérhető, és még sok, kifejezetten Philips Android TV-re fejlesztett alkalmazás, tartalom érhető el. A Philips androidos készülékek intuitív, akár hangvezérelhető távirányítóval rendelkeznek. A Google Play áruházból számos játékot is letölthet és akár a Multiroom funkciónak köszönhetően más TV-kel is megoszthat.

Az Ambilight pedig egy egyedülálló Philips TV technológia, mellyel a TV-képernyő három oldaláról extra széles ragyogást vetít a környező falra, kiszélesítve ezzel a képernyőt és egy teljesen újszerű, magával ragadő vizuális élményt nyújt. A Philips LCD és LED TV készülék-választéka minden igényhez alkalmazkodik. Akár Ultra vékony, 4K felbontású, 58”-os készülékre vágyunk, vagy egy szerényebb, esetleg képátlójában is kisebb tévével is megelégszünk. Külső kivitelezésükben szintén nagyon kellemes, letisztult és elegáns benyomást keltenek. Azonban a 7600-as sorozatot érdemes kiemelten megemlíteni, hiszen elnyerte a „Legjobb európai vétel 2015-2016” díjat. A Philips idén karácsonykor nagy reményeket fűz az Androidos és UHD tévékhez.

Az egészség és szépségápolás területén szintén jelen van a Philips. A férfi elektromos borotvák, hajvágók, epilátorok és szájápolási készülékek közt a holland gyártó rendszerint dobogós helyeken végez. Nincs ez másképp a férfi elektromos borotva családjaikkal sem, a Philishave számtalan elektromos borotvája közül sokat meg lehetne említeni. Hiszen gyártanak három és két pengés rotációs rendszerű elektromos borotvát, akár nedves/száraz üzemmóddal és számos kényelmi funkcióval. Azonban van egy modell, amely túltesz mindegyiken, mivel annyira univerzális. Ez egy három 3 az 1-ben készülék, azaz egy teljes értékű elektromos borotva, egy testszőrtelenítő, egy szakállvágó. A borotválkozást végezhetjük kedvünk szerint krémmel vagy szárazon, akár 40 perc töltés nélküli használattal. Ez a készülék a Philips egyik szépségápolási csúcsterméke.

A Philips jelen van az audio/video készülékek gyártásában is, de digitális adathordozókat is állít elő, ki ne ismerné a Philips DVD vagy CD lemezeket. Többek közt az otthoni háztartási eszközök közt is nagy része van a holland vállalatnak, a Philips vasalók és porszívók az európai háziasszonyok körében talán a legkedveltebbek. A Philips vasalók széles választéka bámulatra méltó, itt minden vasalási igénynek találunk megfelelőt. A Philips Perfect Care gőzfejlesztős vasaló család a maga nemében egyedülálló. Az integrált talpazatból kapja a vasaló a vizet, melyet akár 6,7 bár nyomással, 420 g-os gőzlövettel egyenesen a vasalandó felületre irányíthatunk.

Az elmúlt hónapban érkezett meg a Philips legújabb hangállványa, a Fidelio XS1. Ez a mélynyomóval is rendelkező, 3.1 csatornás rendszer már tényleg jelentősen javít a TV hangzásán. Az egyéb hangállványokhoz képest ez az eszköz tényleges térhangzást biztosít, a mellett, hogy funkciójának megfelelően maximálisan helytakarékos. A különálló mélynyomó vezetéknélküli csatlakozású. Erre a bitang kis jószágra nem csak a TV-t köthetjük rá, megfelelően kiszolgál más otthoni audio eszközt is.