Samsung

SamsungA Samsung egy multinacionális vállalatcsoport, mely az elektrotechnikai piacon vezető helyeket tölt be a piac bizonyos szegmenseiben. A Samsung Electronics egy Dél-Koreai gyártó, mely évtizedek óta minőségi elektrotechnikai termékekeiről híres. Európában mindenki ismeri a Samsungot.

A gyártót olyan termékeiről ismerhetjük, mint pld. a Samsung TV-k. A Samsung Full HD és UHD SmartTV készülékek az utóbbi években óriási sikernek örvendenek hazánkban is. A Dél-Koreai gyártó elsők között volt az okostévék fejlesztésében és piacradobásában. Számos mára egyéb gyártók TV-készülékeiben, illetve képernyőiben is elterjedt technológiának a Samsung volt az úttörője. Ide sorolhatjuk pld. a 3D technológia alkalmazását a Full HD készülékekben. Ez nem meglepő, hiszen a vállalat saját gyártású kijelzőit még számos kisebb gyártó is használja termékeiben. Habár a Full HD Samsung tévék már nem számítanak újdonságnak, a kivételes Samsung minőségnek, a Samsung SmartTV-rendszer folyamatos megújulásának és mindemellett a jó árfekvésnek köszönhetően még mindig vezetik az eladási listákat.

A legújabb, Samsung UHD és SUHD tévék választéka igazán széles, elég, ha az ívelt, a sík, és a legkisebbtől az egészen nagy, 70” fölötti méretű készülékek összes variációját elképzeljük. A gyártó jelenlegi csúcsmodellje egyértelműen a 88” JS9500 Ívelt SUHD 4K TV, mely a tévéélmény csúcsát nyújtja mindenben. Az ívelt képernyő a Full HD-nál négyszer nagyobb felbontással megismételhetetlen élményt nyújt. Ezt még a Samsung feltúrbozta a legmodernebb technológiáival, mint a 10 bites panel, a nano kristály technológia vagy a „Peak Illuminator Ultimate” és számos egyéb csodás technológiai újdonsággal. Természetesen a készülék elérhető kisebb méretben is.

A Samsungot szintén mindenki ismerheti remek, közkedvelt mobiltelefonjairól és táblagépeiről. Európában vezető helyet foglal el ezen a piacon, főképpen azóta, hogy a Galaxy termékcsaláddal vannak  jelen. Az okostelefonok esetében ez a Samsung Galaxy modellek összes kapható modellje. Természetesen itt is kiemelhetjük a gyártó jelenlegi csúcsmodelljét, a Samsung Galaxy S6 edge készüléket és nagyobb társát, a Samsung Galaxy edge+. Ez az okostelefon magában hordozza a Galaxy sorozat összes kiválóságát, egy csodás és elegáns dizájnnal, ötvözve a legmodernebb technológiákkal. A Samsung táblagépek széles modellskáláján pedig a Samsung Galaxy Tab S sorozatának modelljei képviselik a gyártó csúcsmodelljeit.

A Samsung jól ismert az IT technológiákban is, ide tartoznak többek közt a Samsung nyomtatók. A gyártó a nyomtatók egész skáláját felvonultatja, legyen szó hobbi, vagy akár professzionális igényeket kielégítő Samsung printerről. A vezeték nélküli, NFC technológián alapuló nyomtatás, a ReCP és Smart CMS technológia, számos egyéb remek Samsung nyomtató jellemzővel egyetemben teszi ezeket az irodai készülékeket olyan közkedveltté.

A felsoroltakon kívül a Samsung az elektrotechnika számos területén jeleskedik. Ilyenek az IT termékek, Samsung monitorok, printerek. A Samsung háztartási gépek, lásd mikrohullámú sütők, hűtőszekrények, mosógépek, légkondicionáló berendezések, klímák. Illetve az adathordozók területén, mint a Samsung SSD-k, memória kártyák és USB-drive-ok. Azonban a gyártó remek belépő szintű és akár profi fényképezőgépeinek kedvelőinek rossz hír, hogy a Samsung megszünteti a gyártásukat, kivonulnak a piacnak erről részéről.

A Samsung mint a Smart-rendszerű készülékek vezető fejlesztője természetesen az okosékszerek, okosruhák és okosorák területén is jelentős modellsorral áll rendelkezésünkre. Remek példa a gyártó folyamatos technológiai újítására, hogy a Samsung egy olyan akkumulátorral állt elő. Ez nem csak 50%-al nagyobb kapacitást biztosít készülékünknek, de ultravékony és hajlékony is! Ez az egyedülálló, Band névre keresztelt megoldás új távlatokat nyit meg a cég előtt. Így akár az okosóra szíja is hordozhatja a töltést, illetve bármilyen hordozható eszköz sokkal kisebbé és könnyebbé tehető vele.