SONY

A Sony Corporation-t 1946-ban alapították és mára a kezdeti 20 alkalmazottjából világszerte 160.000-re nőtt a foglalkoztatottak száma ennek Tokiói székhelyű, multinacionális vállalatnak. A Sony a világ egyik legnagyobb elektronikai, informatikai és szórakoztatóipari cége. A világ első számú és legnagyobb médiakonglomerátumaként tartják számon, éves bevételük pld. a 2010-es pénzügyi évben elérte a 77,2 milliárd dollárt. A Sony Corporation a Sony Group vezető vállalata. A Sony mára sok egyéb vállalat beszállítójaként is ismert, több, szintén jól ismert gyártó, mint pld. a Nikon is vásárol Sony gyártmányú alkatrészeket a saját termékeikbe való beépítésre.

Sony make.believe logo - blackA Sony mindig is arról volt ismert, hogy innovatív és formabontó, új megoldásokat keres, akár vadonatúj trendeket teremtve a piacon. A Sony-hoz köthető számos technológiai újítás az utóbbi évtizedekből, elég ha csak az első cd-lejátszóra, floppy-lemezre, walkman-re, színes videokazettára vagy a Sony Trinitron tévékre gondolunk, természetesen ez a felsorolás csak egy kis részét képezi a Sony-hoz köthető innovációknak.

Napjainkban a Sony márka méltán elismert és megérdemelt népszerűségnek örvend. Valószínűleg nem találunk ma már olyan embert, aki ne használná hétköznapjaiban a Sony valamelyik termékét. Hiszen széles választékukkal   jelen vannak a mobiltelefonok és tabletek piacától kezdve az összes szórakoztató berendezés területén, legyen szó tévéről, házimoziról, videokameráról, PlayStation-ről vagy akár autóhifiről. Vessünk egy gyors pillantást ezekre a csúcsminőségű és innovatív Sony készülékekre.

A Sony Bravia tévéiben mint minden Sony termékben szintén újszerű megoldásokat találunk. A Sony 4K Ultra HD televíziók sok szempontból már a jövő technológiai újításait tárják elénk és minden tekintetben új szintre emelik a látványélményt. A Sony android okostévéin az alkalmazásokat, melyeket mindennapi életünkben megszoktunk a mobilunkon vagy tabletünkön, a tévéképernyőn élvezhetjük. A Sony ívelt tévék egy magával ragadó, tökéletesített élményt nyújtanak számunkra a stílusos, és karcsú készüléken át.

Sony audio – A Sony hifi berendezései élenjárók és mindig a legújabb technológiai innovációkat nyújtják számunkra, karöltve a modern designnal. A Sony fejhallgatóival az érzékelés új határait tapasztalhatjuk meg. Legyen szó akár sportolóról, akár zenerajongóról, a Sony minden életstílushoz megfelelő fejhallgatókat kínál. a különálló hifikomponensek, mint pld. a bluetooth hangerősítők és lejátszók egy magasabb szintre emelik az otthoni hangélményt.

A Sony okostelefonok és tabletek szintén piacvezető szerepet töltenek be. Az Xperia sorozatú Sony készülékek sokban megelőzték a konkurens gyártókat. A külső design elemek egyedisége, illetve a leheletkönnyű és ultravékony kivitelezés mellett mindenképp kiemelendőek a csúcsminőségű kijelzők, illetve a hardveres teljesítményei ezeknek a csúcsminőségű Sony tableteknek és mobiloknak, a remek szoftveres felszereltség és könnyű kezelhetőség szintén a márka jellemvonásai közé tartozik.

A PlayStation is a Sony egyik terméke és egyben a házi szórakoztatás bajnoka. Legyen szó játékról, HD filmnézésről, zenehallgatásról, tévézésről vagy ezek összességéről, a Sony PS4-ben mindenki megtalálja amit keres. A PS már jó ideje elismerést kapott és már a kezdetekben is legközkedveltebb konzolnak számított, a PS4 immár hivatalosan is a világ legjobb konzolja cím birtokosa. A gyártó az alapoktól kezdte a munkát: új, 8 magos AMD Jaguar processzor került a készülékbe maximális teljesítményre turbózva. 1.84 TFLOPS grafikus chip és élvonalbeli GDDR5 RAM. Minden alkatrész a sebesség szolgálatában áll. Designja, kialakítása újszerű és a PlayStation-töl már megszokottan formabontó és maximálisan felhasználóbarát.

A Sony fényképezőgépei mára már nem is igényelnek már bemutatást vagy reklámot. Közismert tény, hogy a filmkészítés és profi televíziózás területein a Sony egyeduralkodó. Ezért mint minden Sony termék, úgy a kamerák, illetve fényképezőgépek is az adott szegmens csúcsminőségű hordozói. A Sony a képalkotási technológiák éllovasa. Az innovációkat tökéletesen ötvözik a már jól bevált dolgokkal, mint pld. a Zeiss optika, mely a világ legjobb optikája idestova majd egy évszázada. Mind a cserélhető objektíves fényképezőgépek, mind a kompakt Cyber Shot masinák a maguk nemében élenjárók a piac ezen szegmensében.

A Sony fényképezőgép termékcsalád 3 irányvonalból áll: a kompaktok (Cyber Shot) fényképezőgépek, melyekben a fix objektív egyszerűségét és kényelmét idéző Cyber-shot® termékek között találunk könnyen használható és csúcskategóriás, professzionális modellek egyaránt. Az αE bajonettes, tükör nélküli (ILCE) fényképezőgépeket fele akkora tömeg és méret jellemzi, cserélhető objektívvel és nagyméretű, érzékeny Exmor® érzékelővel vannak felszerelve. És a αA bajonettes, féligáteresztő tükrös SLT fényképezőgépek (ILCA), melyek funkciókban gazdag, teljes méretű DSLR fényképezőgépek. Az A bajonettes objektívek óriási választékkal állnak rendelkezésre, élménnyé teszik a profi fényképek készítését.

A Sony laptopok VAIO néven váltak ismertté. 2014-ben kivezették a piacról a márkát, mivel a Sony eladta a PC-üzletágát egy kizárólag Japán piacra összpontosító cégnek. Az 1990-es évek óta piacon lévő Sony (VAIO) laptopok szintén a mindig kivételes minőségükkel és teljesítményükkel örvendtek a magas elismertségnek szakmai és felhasználói körökben is. Az utolsó modellek pld. i7 processzorral 8gb RAM-mal voltak felvértezve. Ebben a tekintetben sajnos a Sony laptopozás élményét többé nem tapasztalhatjuk, de kárpótoljon minket, hogy a széles Sony termékcsaládban (pld a Z4 tablet) biztosan megtaláljuk amire vágyunk.