4K Android TV

A világ legvékonyabb 4K Android tévéi a Sony-tól

A Sony vállalat bemutatta az új 4K felbontású tévéi modellsorát. Jelen esetben aligha nevezhetjük az új modelleket az előző éviek újragondolt változatának, inkább fordítva, egy teljesen megújult modellsorral állunk szemben. A változtatások tulajdonképpen mindent érintettek: a külső jegyektől a szoftver platformig.

Tehát, az új Sony 4K Ultra HD tévé modellsor tizenkét modellt foglal magába, hat szériára bontva. A felső szegmenst a vezetőnek nevezhető tévé modellek képviselik, az X94C és a X93C, az ultravékony X90C és a hajlított S85C. A 4K széria elérhetőbb modelljeit az X85C és az X83C képviseli.

A Sony legfőképp a fejlődés következő területeire összpontosít:

  • A képfeldolgozás javítása az x1 processzornak köszönhetően
  • A Sony Android TV platform és a megfelelő szórakoztató tartalmak elérése
  • A magával ragadó külső, (mai napra) a világ legvékonyabb 4K Sony tévéjét beleértve
  • A High Resolution Audio támogatása és a feljavított hangzás

sony android tvAz X1 processzor az X-Reality rendszerek örököse, melyek sokáig a Sony televíziók alapjául szolgáltak. Az új képfeldolgozási rendszer teljes mértékben a 4K formátumra van kihegyezve, ebbe beletartozik az alacsony és a magas jelek, illetve a külső videó-jel és bármely egyéb forrás kezelése.

Az intelligens kezelés részletesen optimalizálja a kép élességét és kompenzálja a videó tömörítésénél jellemzően fellépő minőségromlást. Mindez lehetővé teszi a kép maximális részletességének elérését, amire csak képes a forrás.

Az Android TV platform a Sony 2015 modelljeiben új lehetőségeket tár elénk, amelyekről a tavalyi modellek csak áhítozhattak. Például a tévé készülék összehasonlítható egy okostelefonnal vagy táblagéppel, a Google service applikációihoz hozzáférést biztosítva a nagy képernyőn keresztül, mint a mobil játékok vagy a filmek és zenék gyűjteményei. A szenzoros távirányító beépített mikrofonnal és hangalapú tévé irányítási, illetve tartalom keresési lehetőséggel bővült.

SONY BRAVIA ANDROID 4k TV AKCIÓ A WESTENDBEN!

Az új tévé felhasználói felülete intuitívabb lett, teljes mértékben a távirányító szenzoros paneljére van kihegyezve. A One-Flick Entertainment lehetővé teszi, hogy könnyen váltsunk csatornát, válasszunk videót az internetről, vagy egyéb forrásból.

Az új modellek külső kivitelezése vékonyabb lett, ami nem meglepő, figyelembe véve az utolsó tendenciákat. Az X94C és X93C szériák idősebb modelljei megőrizték az ék alakú Wedge design-t, még vékonyabbá és kecsesebbé válva.

Azonban a legmeglepőbb külsejű újdonság az ultravékony X90C széria, Floating Style design jegyekkel. Ezeknek a tévéknek a vastagsága 55 és 65 hüvelykes képátló mellett összesen 4,9 mm-t tesz ki (a legvékonyabb pontban) ! Ezt a készüléket nem is annyira nézni, mint amennyire mutogatni lehet.

A Sony 4K Ultra HD osztályú televíziók modellsora kiegyensúlyozott, funkcionalitásuk erőteljesen javult az Android TV-re való áttérésnek köszönhetően. Nem titok, hogy pont a gyenge Smart TV rendszer, mely az Opera TV-re épült, volt a megelőző szériák egyik kritikáknak kitett része, mostanra viszont ez a hiányosság már a múlté. Kizárólag az elfogadható árpolitika kérdéses, de figyelembe véve a nehézkes pénzügyi helyzetet, nem érdemes alacsony árakra számítani. Végül is nem véletlen, hogy a Sony megfontoltan belevágott a 4K-ra való teljes áttérésre, hiszen a japán vállalat a felső árkategóriában érzi magát igazán magabiztosan.